Βρετανία: Ιδιοκτήτης καφέ απαγόρευσε τα μικρά παιδιά κι επιτρέπει στους πελάτες μόνο σκύλους

Βρετανία: Ιδιοκτήτης καφέ απαγόρευσε τα μικρά παιδιά κι επιτρέπει στους πελάτες μόνο σκύλους Facebook Twitter
20

Ο Bob Higginson είναι ιδιοκτήτης ενός μικρού καφέ στο Brixham της Αγγλίας και τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει θέμα συζήτησης στην πόλη του, επειδή ανακοίνωσε πως απαγορεύει στο κατάστημά του τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. 

Μιλώντας στην βρετανική τηλεόραση σχετικά με την απόφασή του να απαγορεύει την είσοδο σε γονείς με μικρά παιδιά αλλά να συνεχίσει να επιτρέπει στους πελάτες του να φέρνουν μαζί τα σκυλιά τους, είπε πως η νέα πολιτική του έχει στόχο την «ηρεμία και ησυχία» αλλά και αποφυγή ζημιών. 

Το Chart Room, όπως ονομάζεται το καφέ που διατηρεί, είναι ένα μικρός χώρος διακοσμημένος με αντικείμενα που παραπέμπουν στα ταξίδια και όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης του τα περισσότερα από αυτά είναι ακριβά και αναντικατάστατα, καθώς αποτελούν βίντατζ κομμάτια. «Πρώτον θέλουμε να δημιουργήσουμε μια όμορφη, χαλαρή ατμόσφαιρα για τους πελάτες μας. Επίσης υπάρχουν ακριβά κομμάτια τριγύρω... Και στο παρελθόν πολλά παιδιά έχουν σπάσει πράγματα», εξηγεί ο Higginson. «Οι ενήλικες δεν έχουν ανάγκη από παιδάκια να τρέχουν γύρω τους και να τους αποσπούν την προσοχή. Οι σκύλοι έχουν πολύ καλύτερους τρόπους από τα παιδιά. Αυτά σπάζουν πράγματα, οι σκύλοι όχι», σχολίασε ο ίδιος.

Βρετανία: Ιδιοκτήτης καφέ απαγόρευσε τα μικρά παιδιά κι επιτρέπει στους πελάτες μόνο σκύλους Facebook Twitter

Η κίνησή του να τοποθετήσει στην πόρτα μια ταμπέλα που παροτρύνει τους όσους έχουν παιδιά κάτω των 12 ετών να πιουν αλλού τον καφέ τους, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη μικρή πόλη. Σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία για τα καταστήματα, έχει κάθε δικαίωμα να προβεί σε μια τέτοια απαγόρευση αλλά η πρωτοβουλία του έχει διχάσει αρκετά τους συμπολίτες του. Κάποιοι τον συγχαίρουν με ανακούφιση για την κίνηση καθώς δεν τους ενοχλεί μια μικρή «απόδραση» από το «χάος» που συχνά δημιουργούν τα μικρά παιδιά και άλλοι τον κατηγορούν πως κάνει διακρίσεις και προσβάλλει τους γονείς. 

Διεθνή
20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΖΕΣΤΗ ΣΥΓΚΟΜΟΙΔΗ

Διεθνή / Στη Champagne ξεκίνησε ο πρωιμότερος τρύγος που έχει καταγραφεί – Πώς μπορεί να αλλάξει η γεύση της σαμπάνιας

Τα σταφύλια ωρίμασαν πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο, αυξάνοντας τα σάκχαρα και την πίεση στους παραγωγούς να προλάβουν την ιδανική στιγμή του τρύγου
THE LIFO TEAM
ΜΑΚΡΟΝ ΖΛΕΝΕΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ

Διεθνή / Νέοι γαλλικοί πύραυλοι στην Ουκρανία μετά το ρωσικό χτύπημα σε εμπορικό κέντρο

Σε ανάρτησή του στο X, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι αμέσως μετά το «διπλό χτύπημα» στο Κριβί Ριχ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό και τη βαθιά του ανησυχία για το συμβάν
THE LIFO TEAM