Update: Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Κασιδιάρης

Update: Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Κασιδιάρης Facebook Twitter
22

Αθώος, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε από το δικαστήριο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κάθισε σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου για συνέργεια σε επίθεση και ληστεία σε βάρος φοιτητή το 2007. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν ήταν ισχυρή η κατάθεση της αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού.

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση ο Κασιδιάρης, περιστοιχιζόμενος από «συμπαραστάτες» που από το πρωί έδωσαν ένα «ξεχωριστό» παρόν στη δικαστική αίθουσα, δημιουργώντας «κλίμα» υπέρ του βουλευτή,  είπε:  «Αυτή είναι μια απάντηση στα τσοντοκάναλα σας που με παρουσίαζαν τόσο καιρό ως ληστή, αντεροβγάλτη και εγκληματία. Εγώ είχα πει από τον πρώτο καιρό ότι είμαι αθώος και το ίδιο είπε σήμερα και η δικαιοσύνη. Σας τρίβω την απόφαση στα μούτρα.»


Την απαλλαγή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, πρότεινε νωρίτερα ο εισαγγελέας, στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στα δικαστήρια της πρώην Ευελπίδων. Ο Κασιδιάρης κατηγορείται ότι παρείχε συνδρομή στους άγνωστους που χτύπησαν με γκλομπς και μαχαίρωσαν τον φοιτητή από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα. Το περιστατικό συνέβη το 2007, όταν ακόμη ο κατηγορούμενος δεν είχε τη βουλευτική του ιδιότητα. Για να γίνει η δίκη χρειάστηκε η άρση της βουλευτικής ασυλίας, κάτι που ζήτησε και ο ίδιος.

Παρουσία πολλών χρυσαυγιτών, που έδωσαν το "ξεχωριστό" τους παρόν στη δικαστική αίθουσα, ο Κασιδιάρης, δήλωσε αθώος και πώς συμπάσχει με το θύμα και σύμφωνα με το ΜΕΓΚΑ υποστήριξε ότι εκείνη την ημέρα που έγινε το περιστατικό  εργαζόταν, και ως ιατρικός επισκέπτης βρισκόταν σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο για ραντεβού. Μάλιστα, ένας εκ των γιατρών, κατέθεσε ότι το μεσημέρι εκείνης της ημέρας ήταν μαζί με τον κατηγορούμενο. Ισχυρίστηκε επίσης ο Κασιδιάρης ότι είχε πάει στο ραντεβού του με το αυτοκίνητο, που του είχε χορηγήσει η επιχείρηση στην οποία εργαζόταν και πως είχε τα κλειδιά μαζί του.

Κατά την κατάθεση μάρτυρα, ο οποίος περιέγραφε τον ξυλοδαρμό του στο περιστατικό, από την "σφιχτοδεμένα" κατάμεστη αίθουσα ακούγονταν γέλια.



Η εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη στην υπόθεση προέκυψε από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που είπε στις αρχές ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον νυν βουλευτή.

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, για το γνωστό επεισόδιο του ξυλοδαρμού της Λιάνας Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή.Η επιτροπή Δεοντολογίας, είχε προτείνει την άρση της ασυλίας.

22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM
«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ