Η Μαρία Χούσου διχάζει γιατί με 19.065 μόρια μπορεί να μπει στην Ιατρική Αθηνών, αλλά θα σπουδάσει αισθητικός

Η Μαρία Χούσου διχάζει γιατί με 19.065 μόρια μπορεί να μπει στην Ιατρική Αθηνών, αλλά θα σπουδάσει αισθητικός Facebook Twitter
18

H περίπτωση της Μαρίας Χούσου από τα Χανιά είναι μάλλον ασυνήθιστη και έχει δημιουργήσει συζητήσεις στο διαδίκτυο μετά τα δημοσιεύματα που ανέδειξαν την επιλογή της.

Το τοπικό site zarapanews.gr αναφέρει πως η μαθήτρια έκανε συγγενείς και καθηγητές να «τραβούν τα μαλλιά τους» από την επιμονή της καθώς η Μαρία από το 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, απτόητη και προσηλωμένη στον στόχο της, πέτυχε με 19.065 μόρια να εισαχθεί πρώτη στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας Θεσσαλονίκης.

Πού είναι το πρόβλημα αφού πέτυχε;

Όπως εξηγεί στο zarpanews.gr η υποδιευθύντρια του σχολείου, Μαρία Καρτάκη, με τα 19.065 μόρια που συγκέντρωσε η Μαρία, μπορούσε να εισαχθεί σε όποια σχολή του 3ου Πεδίου ήθελε, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής σχολής Αθηνών αλλά και οδοντιατρικής, φαρμακευτικής, βιολογίας κλπ.

Ωστόσο η ίδια ήθελε να σπουδάσει αισθητικός και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα κάνει σπουδές πάνω στο επάγγελμα που θέλει να ακολουθήσει.

*Σημειώνεται πως χάρη σε μια φετινή νομοθετική ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές των ΕΠΑΛ να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις αποκαλούμενες πρωτοκλασάτες πανεπιστημιακές σχολές.

Ελλάδα
18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΣΧΑ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ελλάδα / Καιρός - Μαρουσάκης: Κρύο το Μεγάλο Σάββατο, θερμές αέριες μάζες και άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή

Από τη συννεφιά και τις τοπικές βροχές των τελευταίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, έρχονται συνθήκες και θερμοκρασίες που θα θυμίσουν καλοκαίρι, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο
THE LIFO TEAM