Update: Επεισόδια και πάλι στις Σκουριές

Update: Επεισόδια και πάλι στις Σκουριές Facebook Twitter
5

 Update:

Επεισόδια και δακρυγόνα και πάλι στην Ιερισσό όπου αστυνομικοί κάνουν έρευνες σε σπίτια. Σύμφωνα με το alterthess, ενώ κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από σπίτι προσαχθέντα, αστυνομικοί άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, 6 άτομα που είχαν κληθεί στην ασφάλεια για 2η κατάθεση, μεταφέρθηκαν με κλούβες προς άγνωστη κατεύθυνση.


Παραμέμένει η ένταση στη Χαλκιδική μετά τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα όταν η αστυνομία συνοδεία των ΜΑΤ επιχείρησε να εισέλθει στο χωριό για να κάνει ελέγχους σε σπίτια και παρεμποδίστηκε από τους κατοίκους. Οι αστυνομικοί εριξαν δακρυγόνα, ακόμη και σε σχολείο, όπως καταγγέλουν κάτοικοι και μαθητές και διαψεύδει ο υφ. Προστασίας του Πολίτη.

Ένταση αυτή στην Ιερισσό και τη Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με την αστυνομία να προχωρά σε 5 προσαγωγές. Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Ιερισσό με ισχυρή αστυνομική συνοδεία από έξι κλούβες των ΜΑΤ και αρκετά αστυνομικά αυτοκίνητα. Θεωρούνται ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση  στα μεταλλεία της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Σύμφωνα με το ραδιόφωνο "Στο Κόκκινο", αυτή τη στιγμή υπάρχουν συγκρούσεις κατοίκων με τα ΜΑΤ ενώ έχουν πέσει δακρυγόνα. Οδοφράγματα έχουν στήσει οι κάτοικοι.

 

Update: Επεισόδια και πάλι στις Σκουριές Facebook Twitter

Στη Μεγάλη Παναγία χτυπούν οι καμπάνες ενώ κάτοικοι συγκεντρώνονται έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου έχουν μεταφερθεί οι προσαχθέντες.  

Όπως καταγγέλλουν  κάτοικοι του χωριού, η κατάσταση αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός ελέγχου με τις αστυνομικές δυνάμεις να εκτοξεύουν ανεξέλεγκτα δακρυγόνα στους κατοίκους, αλλά και μέσα στο γυμνάσιο και το λύκειο της περιοχής. Σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκου στον Σκάι, παιδάκια χρειάστηκαν γιατρό και οξυγόνο, λόγω των δακρυγόνων. Τρεις γυναίκες με λιποθυμικά επεισόδια έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.


Εκπρόσωπος της αστυνομίας, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, αρνήθηκε ότι τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα στο σχολείο και απέδωσε την αποπνικτική ατμόσφαιρα στα ελαστικά που καίνε οι κάτοικοι. Μαθητής, όμως, που μίλησε στον Σκάι διέψευσε όσα υποστήριξε ο αστυνομικός και είπε ότι μέσα στο σχολείο έπεσαν 4 δακρυγόνα. Μάλιστα μίλησε για παιδιά που λιποθύμησαν από τα δακρυγόνα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται γραμμές της ΔΕΗ

Ελλάδα / Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί

Το πύρινο μέτωπο που κινείται προς το Αφράτι παρουσιάζει μεγάλη ένταση και ταχύτητα εξάπλωσης - Τεράστιες φλόγες ξεπέρασαν ακόμα και αντιπυρικές ζώνες πλάτους 15 μέτρων σε παραποτάμιες περιοχές
LIFO NEWSROOM
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Ελλάδα / Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Το ένα μέτωπο καίει σπίτια στο Κρυονέρι - Το άλλο μέτωπο είναι στα όρια της Δροσοπηγής - Επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 44 οχήματα, εθελοντές, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα
LIFO NEWSROOM