Αγαπητή ‘Α, μπα’, να χρυσώσω το χάπι;

Αγαπητή ‘Α, μπα’, να χρυσώσω το χάπι; Facebook Twitter
7

________________
1.


Αγαπητή α,μπα, έχεις σκεφτεί ποτέ ότι με τόσες σειρές και ταινίες εξιχνίασης εγκλημάτων που έχουν βγει μπορούν πλέον οι κανονικοί δολοφόνοι να φυλάγονται καλύτερα; Επίσης κάποιος, με διαταραγμένο ψυχικό κόσμο μάλλον, δεν θα μπορούσε να το δει σαν "πρόκληση" ας το πούμε να κάνει το τέλειο έγκλημα βλέποντας όλα αυτά τα φανταστικά μεν, αληθοφανή δε, εγκλήματα; Δεν αστειεύομαι, το σκέφτηκα τις προάλλες ενώ έβλεπα Castle!


Αυτό δε σημαίνει ότι και οι ντετέκτιβ είναι πιο υποψιασμένοι; Υπάρχει περίπτωση να μπεις σε σκηνή εγκλήματος και να μην υποψιαστείς και τους συναδέλφους σου; Στα σοβαρά πάντως, μετά το μακελειό στο δημοτικό σχολείο στην Αμερική ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτηθεί έρευνα για το κατά πόσο οι σκηνές βίας, στα βιντεοπαιχνίδια, στην τηλεόραση και το σινεμά σχετίζονται με την βία στην πραγματική ζωή. Το κράτος θα δώσει 10 εκατομμύρια δολάρια και θα συμμετέχουν 220 οργανώσεις που θα πουν τη γνώμη τους. Όταν βγει το πόρισμα αν μη τι άλλο θα έχουμε ένα εργαλείο, αντί να το συζητάμε στο τουίτερ.

________________
2.


Ως εφηβος ειχα πολλη περαση στις κοπελες αλλα ημουν ντροπαλος ενω στα early 20s ημουν καλος στις σχεσεις που εκανα. Ωστοσο με τα χρονια αρχισα να χανω τον ελεγχο και με οσο περισσοτερες γυναικες παω τοσο πιο λαιμαργος γινομαι. Πατησα τα 31, οι κατακτησεις μου εχουν ξεπερασει την ηλικια μου, βλεπω φιλους που παντρευονται, γνωριζω αξιολογες κοπελες αλλα η ορεξη ανοιγει ολο και περισσοτερο. 1) Υπαρχει επιστροφη; 2) Πως μπορω να το καταπολεμησω αυτο και να κανω μια οικογενεια οπως αυτη στην οποια μεγαλωσα;- Απερισκεπτος σκεπτομενος


Πάτησες τα 31! Πώς περνάν τα χρόνια, τι λες, θα πάρεις εφάπαξ; Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν περάσει οι «κατακτήσεις» την ηλικία σου αλλά αν δεν μιλάμε για τριψήφιο αριθμό δεν θα έλεγα ότι είσαι και κάτι ξεχωριστό, αριθμητικά πάντα. Θέλω να πω, ο αριθμός δε λέει απολύτως τίποτε, η όρεξή σου για γνωριμίες μόνο λέει. Πρέπει να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου, όποιος και αν είναι. Αν πραγματικά ήθελες να κάνεις μια οικογένεια όπως αυτή που μεγάλωσες, θα το έκανες. Είναι προφανές όμως ότι υπάρχει κάτι άλλο που θέλεις περισσότερο: εσύ λες «κατακτήσεις», αλλά φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τόσο απλό. Ό,τι και αν είναι, δεν καταπολεμάται με αποχή, δεν είναι σαν το κάπνισμα. Μη βιάζεσαι να ενταχθείς σε μια ομάδα που υπάρχει μόνο στο μυαλό σου, και μην ανησυχείς, κάποια στιγμή θα έρθει και η κούραση.

________________

3.


"Αγαπητή Α,μπα ,
Καλημέρα! Ελπίζω να είσαι καλά!

Ήθελα να σε ρωτήσω..Εφόσον οι άνθρωποι έλκονται απο τη μυρωδιά τους και υποθέτωντας οτι αυτή μένει ίδια και δεν αλλάζει, πώς γίνεται να πάψει κάποιος να μας ελκύει σεξουαλικά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (μικρό ή μεγάλο) ? Είναι δουλίτσα του μυαλού? Και αν ναι, κατά πόσο όντως μπορεί να υπερισχύσει του ενστίκτου?
υ.γ Ζητώ συγγνώμη σε σένα και τους υπόλοπους αναγνώστες για τις τρεις ερωτήσεις που σου έστειλα αλλά τις παρέθεσα επειδη πιστεύω οτι αποτελούν η μία συνέχεια της άλλης."- ο Γκουντουνοφάγος

Πολύ μου άρεσε αυτό το εφόσον.
Δε σου περνάει από το μυαλό να το αμφισβητήσεις, ή να το ψάξεις λίγο περισσότερο (ποιός το λέει; Τι είναι αυτός που το λέει; Τι συμφέροντα θα είχε να το πει; Τι άλλο ισχυρίζεται; Τι λένε οι αντίπαλοί του; Υπάρχουν άλλοι που λένε το ίδιο; Τι λέει η πλειοψηφία; Και τέλος, τι μου λέει η δικιά σου λογική;)
Και άντε, πες ότι το πανεπιστήμιο Ιπτάμενου Μονόκερου της Συννεφολάνδης το πιστεύει ακράδαντα, και σε έχει πείσει – το πανεπιστήμιο αυτό ισχυρίζεται ότι είναι ο μοναδικός παράγοντας ή ένας εκ των παραγόντων; Γιατί πιστεύω ότι ακόμα και οι οπαδοί του Μπουκάι θα την ψυλλιάζονταν κάπως.

________________
4.


Αγαπημένη α-μπα,θα ρωτήσω κι εγώ κάτι αισθηματικής φύσεως (τι να κάνουμε αυτό με βασανίζει). Είμαι σε μια νέα σχέση στην οποία όλα έχουν πάει ανέλπιστα καλά κι έχω δοθεί πολύ. Όμως τελευταία έχω αρχίσει και ανησυχώ μήπως ο σύντροφος μου έχει συναισθήματα για την πρώην του, ο χωρισμός του από την οποία τον είχε πληγώσει πολύ. Πώς προέκυψε αυτό θα μου πεις, δεν ξέρω αν όντως διαισθάνομαι κάτι ή είναι δική μου ανασφάλεια που βγαίνει επειδή αυτή η σχέση άρχισε να γίνεται σημαντική..(έχω περάσει και πολλά σε αυτό τον τομέα, δεν ξέρω αν η κρίση μου λειτουργεί σωστά). Να ρωτήσω ευθέως, με κίνδυνο ίσως να τραυματίσω τη σχέση μας ή να περιμένω να δω? η σκέψη όμως έχει αρχίσει να με βασανίζει.- 67890


Το πιθανότερο είναι να έχει συναισθήματα για την πρώην του. Οποιουδήποτε είδους, από το να τη σκέφτεται με τρυφερότητα (δεν τρέχει τίποτα) μέχρι να τη σιχαίνεται. Αλλά αυτό το «διαισθάνομαι» ρε παιδιά, αναλύστε το λίγο. Σου ήρθε δηλαδή ουρανοκατέβατο; Όταν την αναφέρει αλλάζει η φωνή του; Ή τη βλέπει τρεις φορές την εβδομάδα;

________________
5.


"Αγαπητή Α.ΜΠΑ,
Τι κάνεις όταν διαισθάνεσαι ότι ο φίλος σου μπορεί να γουστάρει την αδερφή σου; Σημειωτέον ότι είναι και οι δύο στον ίδιο επαγγελματικό τομέα (άρα έχουν περισσότερα κοινά), αλλά παρόλο που πριν τα φτιάξετε γνώριζε και τις δύο σας , μ' εσένα έγινε αυτό το κλικ μεγάλου έρωτα. Επίσης η σχέση σας κρατάει χρόνια και η αγάπη σας είναι βαθιά.
Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων"-dominus dominus


Παιδιά, σταματήστε να λέτε «διαίσθηση» και αναγνωρίστε με ειλικρίνεια γιατί σας μπαίνουν σκέψεις που σας βασανίζουν. Ή συμβαίνει κάτι καραμπάμ που περιγράφετε έτσι για να αποφύγετε το προφανές (της στέλνει λουλούδια, κάτι διαισθάνομαι) ή είναι εντελώς μέσα στο κεφάλι σας και το κάνετε για σαμποτάζ. Διαίσθηση πάντως δεν είναι.

________________
6.


ρε συ Α, μπα! πώς γίνεται να θέλω να ακούω 24 ώρες το 24ωρο την Lana??? δεν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα. το δε 'blue jeans' το χω ξεσκίσει λέμε... (αυτό με τον Bradley Soileau) εντελώς addicted όμως-l-d-r

 

________________
7.


"Αγαπητή α μπα, σχετικά με την ερώτηση 9, 29/01
Η απάντηση που δίνεις είναι εξαιρετική! ""Δεν κάθεσαι με ανθρώπους που είσαι ερωτευμένος αν δεν σου το ανταποδίδουν και όταν είσαι το αντικείμενο του έρωτα είναι απάνθρωπο να διατηρείς τέτοιες σχέσεις. Δεν σηκώνω κουβέντα πάνω σ' αυτό, όποιος δεν ξεκόβει με ξεκάθαρο τρόπο τον ερωτευμένο που παρακαλάει σιωπηλά, είναι για πολλές σφαλιάρες..."" Ποιος όμως θα ρίξει αυτές τις σφαλιάρες όταν όλος ο κοινός σας κοινωνικός κύκλος, οι ενδιάμεσοι δηλαδή, συμπεριφέρονται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα; Το αόρατο χέρι;

Υ.Γ. Ίσως κι εσύ ο ίδιος δεν θες να πέσουν σφαλιάρες..."- FallenDao

Πρώτον, εγώ καταδικάζω τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, δεύτερον, το ότι κάποιος αξίζει σφαλιάρες δε σημαίνει ότι κάποιος πρέπει και να του τις δώσει. Όχι από λύπηση, αλλά επειδή υπάρχουν πολύ πιο σκληρά μέτρα.

 

________________
8.


"Αγαπητή Α μπα,
πως θα ξεπεράσω την πατουσοφοβία μου?? δεν αντέχω ούτε τα δικά μου πόδια ξυπόλητα, λες να παρεξηγηθεί ο φίλος μου άμα τον βάλω να κάνει ντουζ με τις κάλτσες??"- sashaλαντ


Το μεγάλο θέμα προβλέπω να προκύπτει όταν πάτε για μπάνιο.

 

________________
9.


"Τελευταία (τέλος Ιανουαρίου) διαβάζω στη Lifo πολλά άρθρα για το ""sex στην Αθήνα"", ""Η Αθήνα ένα απέραντο κρεβάτι"", ""swingers clubs"", συνεντεύξεις από φοιτητές κτλ κτλ. Επίσης πολύς κόσμος στο site σας(και γενικότερα) αναφέρετε συχνά σε ""ευκαιριακές σχέσεις"", ""δεν έχουμε σχέση απλά είμαστε sex friends"", ""facebook και sex"", ""την γνώρισα σε ένα club και κάναμε sex"" κτλ κτλ. ΌΛΟΙ παίζουν ένα άκρως επικίνδυνο ρόλο ""άπειρης επιλογής"" και ""λανθάνουσας ελευθερίας"" στις σχέσεις και το sex κουκουλώνοντας την αλήθεια που ονομάζετε ""Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα"". Αφού ρωτάτε που ρωτάτε εκεί στη Lifo και όλοι το παίζουνε ""Free minds"", γιατί δεν τους ρωτάτε και πόσες φορές έχουν επισκεφθεί αφροδισιολόγο για τέτοιου είδους νοσήματα/παράσημα, μπας και ξυπνήσει ο κοσμάκης αλλά κυρίως τα νέα παιδιά που τους κάνετε πλύση εγκεφάλου. Έχουμε 2013 και τα νέα παιδιά πρέπει να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που υπάρχουν εκεί έξω (διαβάστε και καμία στατιστική η ρωτήστε τους γονείς σας) γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι φαντασιώνονται πως είναι πρωταγωνιστές στο ""sex and the city"" ή σε κάποιου είδους ταινία πορνό. Σε τέτοια εποχή ζούμε, έσχος! Βάλτε το καλά στο κεφάλι σας εν ετει 2013 επιλεγείς πολύ προσεχτικά τον/την σύντροφο σου, κάνεις εξετάσεις μία φορά το εξάμηνο, κάθε φορά που ξεκινάς καινούργια σχέση ζητάς αποτελέσματα εξετάσεων από τον/την καινούργιο/καινούργια σύντροφο...και το αυτονόητο που είναι: ΠΑΝΤΑ προφυλακτικό.

Και σε ρωτώ Mrs. Αμπα συμφωνείς με τα παραπάνω η πιστεύεις ότι είμαι υπερβολικός και λέω βλακείες? Τελικά πατάει ο κόσμος στη γη ή μήπως εμείς οι πατεράδες έχουμε γίνει παρανοϊκοί?

ΥΓ: Μη βιαστείς να με κρίνεις, δεν είχα ποτέ μου θέμα, απλά πάντα διάβαζα, ενημερωνόμουνα, συζητούσα, γνώριζα, πατούσα στη γη!"- This is real life...not Hollywood!

Μου φαίνεται ότι μια φορά έχεις διαβάσει Lifo στη ζωή σου, γιατί αυτό ήταν θέμα μιας εβδομάδας στην έντυπη μορφή. Κατά τα άλλα, ίσα ίσα, πιστεύω ότι η Lifo είναι πολύ μετρημένη σ' αυτό το θέμα. Αν αναφέρεσαι στις Εξομολογήσεις, εκεί μπαίνουν αυτούσιες «μαρτυρίες» ανωνύμων χωρίς λογοκρισία.
Σχετικά με τα αφροδίσια νοσήματα πάντως έχεις δίκιο, η ενημέρωση φτάνει να μην αρκεί ποτέ, εξακολουθεί να υπάρχει τρομαχτική άγνοια και πολλά σχετικά ταμπού, ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες. Ίσως θα μπορούσε να είναι το θέμα μιας άλλης εβδομάδας;

 

________________
10.


"Αλήθεια, πόσο πλήρωσες για το μοσχάρι Kobe? Άξιζε?

An umami lover.. "-Tzouvalos


Ήταν μέσα σε ένα συνολικό μενού με διάφορα πιάτα, που ήταν ακριβό, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτή η μπουκιά άξιζε το βάρος της σε χρυσάφι. Αν είχα.

 

________________
11.


"Α, μπα μου καλησπέρα από βόρεια..!! Μου κρατάς συντροφιά νωρίς το
βραδάκι με ένα ποτηράκι κρασί, αμέσως μετά τη δουλειά...
Θα ήθελα τη γνώμη σου κ αν μπορούσες να το δεις κ αρχιτεκτονικά το
θέμα.. Ενα πολύ κοντινό μου άτομο ψάχνει σπίτι να αγοράσει. (για την εισαγωγή να πω ότι εδώ στην Βόρεια Ευρώπη τα πράγματα σε σχέση με τα ακινητα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα σε σχέση με την Ελλάδα.. πιθανότατα θα το γνωρίζεις..) Ψάχνει λοιπόν σπίτι κ φυσικά κοιτάει μέσα στο budget του. Ομως, παρατηρώ ότι αφήνει πολλές ""νόστιμες"" (δεν θα πω ιδανικές, γιατί το ιδανικό εδώ το πληρώνεις πάνω από 4 κατοστάρικα κ καλώς ή κακώς δεν τα έχει..) ευκαιρίες ανεκμετάλευτες. Το θέμα δεν είναι ότι τις αφήνει κ περνάνε, αλλά η δικαιολογία που κυρίως δίνει.. Λεει δλδ ότι το σπίτι θέλει να τον εμπνέει, να το ερωτευτεί, να πάθει έναν κεραυνοβόλο έρωτα με το που θα το δει. Από την πλευρά μου του λεω πως το σπίτι είναι ένα κουτί το οποίο το διαμορφώνεις στην πορεία όπως το επιθυμείς, βάφεις, χτίζεις, ξηλώνεις... Εσύ, που είσαι κ του χώρου, μπορείς να αποκωδικοποιήσεις αυτή τη φράση; Μπορεί να είναι απλά έλλειψη motivation ακόμα κ αν όλη του η συμπεριφορά δείχνει το αντίθετο; Μπορεί να είναι ""πίσω""; Η υπαρχειτελικά μια βάση στα λόγια του που απλά εγώ δεν μπορώ να αντιληφθώ;; Ευχαριστώ θερμά!! - guessing the architecture "

Κι εγώ πιστεύω ότι πρέπει να δεις ένα σπίτι στο οποίο αμέσως θα μπορέσεις να φανταστείς τον εαυτό σου εκεί μέσα. Καταλαβαίνεις ότι σου αρέσει αν αρχίζεις να φαντάζεσαι πώς θα έβαζες τα έπιπλα. Πολλοί μιλάνε για έρωτα, που εγώ ερμηνεύω ως το αποτέλεσμα συνδυασμού πληροφοριών για τα απαραίτητα που θεωρεί ο καθένας σχετικά με το φως, την διάταξη και την τοποθεσία.
Για το κοντινό σου πρόσωπο όμως πιστεύω ότι αυτό που φταίει είναι ότι δεν του φτάνουν τα λεφτά.

 

________________
12.


Να το χρυσώσω το χάπι??- νοσοκόμα


Καλού κακού ναι, για να μπορούμε να το πουλήσουμε αν χρειαστεί.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
#1 το ίδιο ερώτημα απαντάται συνεχώς από το 1940, όπως είδα και σε πρόσφατη ανακάλυψη μου σε βιβλίο φροντίδας του παιδιού της εποχής. Τότε το ερώτημα ήταν για τα κόμικς, μετά για τα φίλμ κτλ. Η απάντηση που δινόταν ήταν ότι δεν μπορεί από μόνη της η παρακολούθηση μιας αναπαράστασης ενός εγκλήματος να οδηγήσει σε βίαιη συμπεριφορά.
Πολύ καλές όλες οι σημερινές φωτό! Υ.Γ. Όσον αφορά στη διαίσθηση, κι εγώ διαφωνώ με την "ύπαρξή" της, όπως την εννοούμε οι περισσότεροι. Υπάρχει ωστόσο μια θεωρία που λέει ότι η διαίσθηση είναι μια καθαρά εγκεφαλική λειτουργία, κατά την οποία ένα μικρό ποσοστό του εγκεφάλου λειτουργεί ασυνείδητα, δέχεται κι επεξεργάζεται πληροφορίες ασταμάτητα και στο "background" και, σαν αυτόματος υπολογιστής, κάποια στιγμή "πετάει" στο συνηδειτό τη λύση του προβλήματος που σε τρώει τις τελευταίες εβδομάδες, για παράδειγμα. Εξ ου και το "μου ήρθε φαεινή ιδέα, επιφοίτηση, κάτι μέσα μου μου έλεγε να...κλπ".