Οι δημιουργοί του «Lion King» αποκάλυψαν την αληθινή σχέση Σκαρ και Μουφάσα και το ίντερνετ έχει τρελαθεί

Οι δημιουργοί του «Lion King» αποκάλυψαν την αληθινή σχέση Σκαρ και Μουφάσα και το ίντερνετ έχει τρελαθεί Facebook Twitter
6

Όποιος έχει δει την ταινία «Lion King», ή «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» όπως κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μίσησε σαν παιδί -και όχι μόνο- τον «κακό» Σκαρ που σκότωσε τον «καλό» αδερφό του, Μουφάσα, για να αναλάβει το βασίλειο. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, οι σκηνές που στοίχειωσαν τα παιδικά μας χρόνια με χειρότερη εκείνη του θανάτου του Μουφάσα με τον Σίμπα να κλαίει απαρηγόρητος δίπλα του, βασίστηκαν σε ένα μεγάλο (περίπου) ψέμα- Σκαρ και Μουφάσα δεν υπήρξαν ποτέ αδέρφια μεταξύ τους.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Rob Minkoff, και ο παραγωγός της, Don Hahn, αποκάλυψαν σε συνέντευξή τους πως οι Μουφάσα και Σκαρ στην πραγματικότητα δεν είναι αδέρφια, καθώς κάτι τέτοιο δεν αντικατοπτρίζει το πώς λειτουργούν τα λιοντάρια στις αγέλες στην άγρια φύση. 

«[Ενώ φτιάχναμε την ταινία], συζητήσαμε πως κατά πάσα πιθανότητα οι δυο τους δεν είχαν τους ίδιους γονείς. Ο τρόπος που λειτουργούν τα λιοντάρια στην άγρια φύση... όταν το αρσενικό γερνά, ένα άλλο άγριο λιοντάρι έρχεται και σκοτώνει τον αρχηγό της αγέλης. Αυτό ξυπνά στις λέαινες το ένστικτο της αναπαραγωγής και μετά το καινούργιο νεαρότερο λιοντάρι σκοτώνει το βασιλιά και μετά όλα του τα μωρά. Τώρα είναι αυτός το νέο λιοντάρι που ηγείται της αγέλης», εξηγεί ο Hahn. «Πάντα υπήρχε αυτό το θέμα, πώς θα έχουμε δύο αρσενικά λιοντάρια; Μερικές φορές υπάρχουν αγέλες με δύο αρσενικά, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δυναμική καθώς δεν είναι ίσα [εφόσον δεν έχουν τους ίδιους γονείς]. Το ένα λιοντάρι πάντα είναι κατά κάποιον τρόπο στην σκιά του άλλου», συνεχίζει και καταλήγει: «Προσπαθούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις αλήθειες από τα ζώα για να υποστηρίξουμε το σενάριο και κάπως έτσι καταλάβαμε πως ο Σκαρ και ο Μουφάσα δεν θα μπορούσαν να προέρχονται στην πραγματικότητα από τους ίδιους γονείς». 

Βέβαια, στην ταινία ο Σκαρ, που αναφέρεται ως θείος του Σίμπα, σε συζήτηση με τον Μουφάσα ακούγεται να του λέει: «[...] Βλέπεις άλλος πήρε την μερίδα του λέοντος στα γονίδια», κάτι που αντιφάσκει με τα λεγόμενα των δημιουργών. Από την άλλη, το ότι ο Σκαρ από την πρώτη στιγμή ως το τέλος προσπαθεί να πάρει το θρόνο από τον αδερφό του και να ηγηθεί της αγέλης αντικατοπτρίζει εν μέρει τα όσα γίνονται στη φύση.

Όπως και να έχει η νέα αποκάλυψη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα social media με τους χρήστες να αρνούνται να το πιστέψουν και τους περισσότερους να νιώθουν «προδομένοι» που καταρρίφθηκε έτσι ένας μύθος των παιδικών τους χρόνων.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Μόνο εγώ σκέφτηκα ότι είναι πολύ περίεργο που μετα από αυτό τον τίτλο το άρθρο δεν λέει ότι τα είχαν μεταξύ τουςοπότε δε θα μπορούσαν να είναι αδέρφια γιατί θα ήταν... αιμομιξία?!?!?
Άρα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως και ο Σίμπα με τη Νάλα ήταν αδέρφια, αφού δεν υπήρχε άλλο αρσενικό στην αγέλη (τον Σκαρ δεν τον υπολογίζουμε γιατί ήταν σαν ανάποδο περγαμόντο, ποια λέαινα θα ήταν τόσο απελπισμένη για να του κάτσει), οπότε ο Μουφάσα έπρεπε να τις βολεύει όλες. :P
Το οτι μπορει να καταστρεψει τα παιδικα χρονια καποιου το γεγονος οτι 2 καρτουν λιονταρια μπορει να ειναι ή να μην ειναι αδερφια με ξεπερνα... Εχουμε γινει πολυ drama queens ή/και μας αρεσει να γκρινιαζουμε για οτιδηποτε.
Ωστόσο είναι φανερό - και νομίζω οτι κάπου το έχω διαβάσει -οτι ο βασικός στόχος των δημιουργών του Lion King ήταν το σενάριο να αποτελεί μεταφορά του Άμλετ στον κόσμο των κινουμένων σχεδίων. Οπότε έπρεπε ο Σκαρ ως άλλος Κλαύδιος, να είναι αδερφός του βασιλιά που τον δολοφονεί για να ανέβει στον θρόνο και να εξορίσει τον γιο του και διάδοχο Άμλετ (στην προκειμένη Σίμπα).