Τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη - Νεκροί και τραυματίες από φορτηγάκι που έπεσε σε πεζούς

Τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη - Νεκροί και τραυματίες από φορτηγάκι που έπεσε σε πεζούς Facebook Twitter
6

 

Τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη - Νεκροί και τραυματίες από φορτηγάκι που έπεσε σε πεζούς Facebook Twitter


Συναγερμός έχει σημάνει στην Ισπανία καθώς το απόγευμα της Πέμπτης ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στο κέντρο της Βαρκελώνης, όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο.


Η αστυνομία επιβεβαιώνει το περιστατικό κάνοντας λόγο για πολλούς τραυματίες. Οι αρχές κάνουν λόγο για έναν νεκρό και σημειώνουν πως 32 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών 10 σοβαρά. Ο απολογισμός είναι «ένας νεκρός και 32 τραυματίες, μεταξύ αυτών πολλοί σε σοβαρή κατάσταση» ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της καταλανικής κυβέρνησης, Ζοακίμ Φορν, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί.


Ωστόσο πληροφορίες από ισπανικά μίντια κάνουν λόγο για πάνω από 10 νεκρούς, αριθμός που ακόμη παραμένει ανεπιβεβαίωτος. 

Αξιωματούχος της καταλανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε πριν από λίγο, με μήνυμά του στο Twitter, ότι οι νεκροί στην επίθεση με το φορτηγάκι στη Βαρκελώνη ανέρχονται σε 13, τουλάχιστον 50 είναι οι τραυματίες.


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή η οποία παραμένει αποκλεισμένη εδώ και ώρες.

Τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη - Νεκροί και τραυματίες από φορτηγάκι που έπεσε σε πεζούς Facebook Twitter

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών με ανάρτηση στο Twitter αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη περιστατικό στην Placa Catalunya προειδοποιώντας τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Η εφημερίδα El Pais γράφει, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια από την περιοχή.


«Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλας της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα βανάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.

Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό με το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη είναι "τρομοκρατική ενέργεια".

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ισπανικά μμε, ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα εστιατόριο στη Βαρκελώνη λίγη ώρα μετά την επίθεση που διαπράχθηκε με το φορτηγάκι στο κέντρο της πόλης. 

Το περιστατικό φέρεται να είναι σε εξέλιξη και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ομηρία.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πριν από λίγο πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έπειτα από την επίθεση στη Βαρκελώνη και χαρακτήρισε προτεραιότητα το να προσφερθούν φροντίδες στους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί.

Η καταλανική αστυνομία έχει συλλάβει δύο υπόπτους για την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη Βαρκελόνη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα La Vanguardia.

Ο ένας από τους συλληφθέντες ονομάζεται Ντρις Ουκαμπίρ Σοπρανό, κάτοικος του Ριπόλ, στη Χιρόνα. Ο ύποπτος κατάγεται από τη Μασσαλία, σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook, και έχει ποινικό μητρώο.

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το δεύτερο φορτηγάκι που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν οι δράστες για τη διαφυγή τους εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην κοινότητα Βικ της Καταλονίας. Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή, κοντά σε ένα φαστ-φουντ, και ελέγχουν το όχημα.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι οι δράστες είχαν νοικιάσει το δεύτερο φορτηγάκι για να διαφύγουν με αυτό μετά την επίθεση.

Διεθνή
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ