Μωρό δελφίνι πέθανε στα χέρια τουριστών που έβγαζαν selfies μαζί του

Μωρό δελφίνι πέθανε στα χέρια τουριστών που έβγαζαν selfies μαζί του Facebook Twitter
1

H είδηση αυτή έρχεται απλά να επιβεβαιώσει την επικίνδυνη αφέλεια του ανθρώπου, την έλλειψη παιδείας και το πόσο σπάνιος είναι πλέον ο σεβασμός για την άγρια ζωή.

Ένα μωρό δελφίνι πέθανε στα χέρια τουριστών στην Ισπανία, οι οποίοι το βρήκαν να έχει χάσει τον προσανατολισμό του και να είναι κοντά στην ακτή και αντί να το βοηθήσουν να επιστρέψει στα ανοιχτά το έκαναν τρόπαιο για selfies.

Αρκετοί λουόμενοι βούτηξαν στο νερό, το περικύκλωσαν και αφού το έπιασαν με τα χέρια τους το περιέφεραν βγάζοντας φωτογραφίες μαζί του. Aν και κάποιος ενημέρωσε την ομάδα διάσωσης θαλάσσιας ζωής, όταν η βοήθεια έφτασε στο σημείο το μικρό δελφίνι είχε πεθάνει από την ταλαιπωρία.

Μωρό δελφίνι πέθανε στα χέρια τουριστών που έβγαζαν selfies μαζί του Facebook Twitter

Μωρό δελφίνι πέθανε στα χέρια τουριστών που έβγαζαν selfies μαζί του Facebook Twitter

Το περιστατικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από τους ντόπιους κατοίκους, όσο και από οργανώσεις, οι οποίες ζήτησαν την τιμωρία των δραστών καθώς κάνουν λόγο για κακοποίηση ζώου.

"Για άλλη μια φορά σημειώνουμε ότι ο άνθρωπος είναι το πιο παράλογο είδος που υπάρχει", έγραψε στο Facebook μέλος της οργάνωσης Equinac που κλήθηκε για τη διάσωση του θηλαστικού.

«Υπάρχουν πολλοί που είναι ανίκανοι να δείξουν συμπόνοια σε ένα ζωντανό που λιμοκτονεί, είναι μόνο του, φοβισμένο, χωρίς τη μητέρα του και τρομοκρατημένο ...Το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να το φωτογραφίσουν και να το σπρώχνουν ακόμα κι αν το ζώο υποφέρει από άγχος».

Η Equinac απευθύνει έκκληση προς όσους συναντήσουν κάποιο δελφίνι ή άλλο πλάσμα να έχει χαθεί στα ρηχά, να μην το αντιμετωπίζουν σαν παιχνίδι και να καλέσουν άμεσα τους αρμόδιους.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ