ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Μωρό δελφίνι πέθανε στα χέρια τουριστών που έβγαζαν selfies μαζί του

Μωρό δελφίνι πέθανε στα χέρια τουριστών που έβγαζαν selfies μαζί του Facebook Twitter
1

H είδηση αυτή έρχεται απλά να επιβεβαιώσει την επικίνδυνη αφέλεια του ανθρώπου, την έλλειψη παιδείας και το πόσο σπάνιος είναι πλέον ο σεβασμός για την άγρια ζωή.

Ένα μωρό δελφίνι πέθανε στα χέρια τουριστών στην Ισπανία, οι οποίοι το βρήκαν να έχει χάσει τον προσανατολισμό του και να είναι κοντά στην ακτή και αντί να το βοηθήσουν να επιστρέψει στα ανοιχτά το έκαναν τρόπαιο για selfies.

Αρκετοί λουόμενοι βούτηξαν στο νερό, το περικύκλωσαν και αφού το έπιασαν με τα χέρια τους το περιέφεραν βγάζοντας φωτογραφίες μαζί του. Aν και κάποιος ενημέρωσε την ομάδα διάσωσης θαλάσσιας ζωής, όταν η βοήθεια έφτασε στο σημείο το μικρό δελφίνι είχε πεθάνει από την ταλαιπωρία.

Μωρό δελφίνι πέθανε στα χέρια τουριστών που έβγαζαν selfies μαζί του Facebook Twitter
Μωρό δελφίνι πέθανε στα χέρια τουριστών που έβγαζαν selfies μαζί του Facebook Twitter

Το περιστατικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από τους ντόπιους κατοίκους, όσο και από οργανώσεις, οι οποίες ζήτησαν την τιμωρία των δραστών καθώς κάνουν λόγο για κακοποίηση ζώου.

"Για άλλη μια φορά σημειώνουμε ότι ο άνθρωπος είναι το πιο παράλογο είδος που υπάρχει", έγραψε στο Facebook μέλος της οργάνωσης Equinac που κλήθηκε για τη διάσωση του θηλαστικού.

«Υπάρχουν πολλοί που είναι ανίκανοι να δείξουν συμπόνοια σε ένα ζωντανό που λιμοκτονεί, είναι μόνο του, φοβισμένο, χωρίς τη μητέρα του και τρομοκρατημένο ...Το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να το φωτογραφίσουν και να το σπρώχνουν ακόμα κι αν το ζώο υποφέρει από άγχος».

Η Equinac απευθύνει έκκληση προς όσους συναντήσουν κάποιο δελφίνι ή άλλο πλάσμα να έχει χαθεί στα ρηχά, να μην το αντιμετωπίζουν σαν παιχνίδι και να καλέσουν άμεσα τους αρμόδιους.

Διεθνή
1

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κουβανός καλλιτέχνης Λουίς Μανουέλ Οτέρο Αλκάνταρα βγαίνει από τη φυλακή για να φύγει στην εξορία

Πολιτισμός / Ο Κουβανός καλλιτέχνης Λουίς Μανουέλ Οτέρο Αλκάνταρα βγαίνει από τη φυλακή για να φύγει στην εξορία

Ο Λουίς Μανουέλ Οτέρο Αλκάνταρα, από τις πιο γνωστές μορφές της καλλιτεχνικής διαφωνίας στην Κούβα, αναμένεται να φύγει για τις ΗΠΑ μετά από πέντε χρόνια φυλάκισης.
THE LIFO TEAM
Η Βενετία ξεσηκώνεται κατά της «διπλωματίας του σούπερ γιοτ»

Διεθνή / Η Βενετία ξεσηκώνεται κατά της «διπλωματίας του σούπερ γιοτ»

Η άφιξη του 117 μέτρων γιοτ του Αμερικανού πρέσβη Τίλμαν Φερτίτα προκάλεσε διαδηλώσεις στη Βενετία, σε μια πόλη που βλέπει την τουριστικοποίηση, τον πλούτο και την πολιτική ισχύ να δένουν ξανά στην ίδια προκυμαία.
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν δημοπρασία για εξόρυξη στον βυθό σε έκταση σχεδόν όσο η Ελλάδα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν δημοπρασία για εξόρυξη στον βυθό σε έκταση σχεδόν όσο η Ελλάδα

Η κυβέρνηση Τραμπ ανοίγει τον δρόμο για εξόρυξη μετάλλων στον βυθό γύρω από την Αμερικανική Σαμόα, παρά τις προειδοποιήσεις για περιβαλλοντική καταστροφή και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινοτήτων.
THE LIFO TEAM