Μωρό δελφίνι πέθανε στα χέρια τουριστών που έβγαζαν selfies μαζί του

Μωρό δελφίνι πέθανε στα χέρια τουριστών που έβγαζαν selfies μαζί του Facebook Twitter
1

H είδηση αυτή έρχεται απλά να επιβεβαιώσει την επικίνδυνη αφέλεια του ανθρώπου, την έλλειψη παιδείας και το πόσο σπάνιος είναι πλέον ο σεβασμός για την άγρια ζωή.

Ένα μωρό δελφίνι πέθανε στα χέρια τουριστών στην Ισπανία, οι οποίοι το βρήκαν να έχει χάσει τον προσανατολισμό του και να είναι κοντά στην ακτή και αντί να το βοηθήσουν να επιστρέψει στα ανοιχτά το έκαναν τρόπαιο για selfies.

Αρκετοί λουόμενοι βούτηξαν στο νερό, το περικύκλωσαν και αφού το έπιασαν με τα χέρια τους το περιέφεραν βγάζοντας φωτογραφίες μαζί του. Aν και κάποιος ενημέρωσε την ομάδα διάσωσης θαλάσσιας ζωής, όταν η βοήθεια έφτασε στο σημείο το μικρό δελφίνι είχε πεθάνει από την ταλαιπωρία.

Μωρό δελφίνι πέθανε στα χέρια τουριστών που έβγαζαν selfies μαζί του Facebook Twitter
Μωρό δελφίνι πέθανε στα χέρια τουριστών που έβγαζαν selfies μαζί του Facebook Twitter

Το περιστατικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από τους ντόπιους κατοίκους, όσο και από οργανώσεις, οι οποίες ζήτησαν την τιμωρία των δραστών καθώς κάνουν λόγο για κακοποίηση ζώου.

"Για άλλη μια φορά σημειώνουμε ότι ο άνθρωπος είναι το πιο παράλογο είδος που υπάρχει", έγραψε στο Facebook μέλος της οργάνωσης Equinac που κλήθηκε για τη διάσωση του θηλαστικού.

«Υπάρχουν πολλοί που είναι ανίκανοι να δείξουν συμπόνοια σε ένα ζωντανό που λιμοκτονεί, είναι μόνο του, φοβισμένο, χωρίς τη μητέρα του και τρομοκρατημένο ...Το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να το φωτογραφίσουν και να το σπρώχνουν ακόμα κι αν το ζώο υποφέρει από άγχος».

Η Equinac απευθύνει έκκληση προς όσους συναντήσουν κάποιο δελφίνι ή άλλο πλάσμα να έχει χαθεί στα ρηχά, να μην το αντιμετωπίζουν σαν παιχνίδι και να καλέσουν άμεσα τους αρμόδιους.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM