ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.8.2017 | 12:16

-

Διάβασα πριν μια εβδομάδα το Όνομα του Ρόδου. Το όλο κλίμα και ειδικά η τελευταία παράγραφος με έχουν στοιχειώσει. Απο τότε δεν έχω βρεί την ησυχία μου. Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και προσπαθώ να συνδυάζω την πίστη με τον ορθολογισμό και την επιστήμη αλλά ο σπόρος της αμφιβολίας και του φόβου έχει σπαρθεί μέσα μου. Εσείς τι πιστεύετε οτι γίνεται μετά τον θάνατο; Είναι η ψυχή αθάντατη;
6
 
 
 
 
σχόλια
Όχι αγαπητή, ίσα-ίσα θα έλεγα, η επιστήμη μελετά το πως δημιουργήθηκε ο κόσμος και το πώς είναι. Όχι γιατί δημιουργήθηκε και γιατί είναι έτσι όπως είναι. Μην επηρεάζεσαι απο τα καμώματα των ρωμαιοκαθολικών και των προτεσταντών. Η εκκλησία μας δέχεται την θεωρία της μεγάλης έκρηξης και ορισμένοι ιεράρχες την θεωρία της εξέλιξης παρότι υπάρχει εδώ ακόμα πολύς διάλογος. Τα πορίσματα της επιστήμης δεν αντικρούουν την διδασκαλία της εκκλησίας αλλά την επιβεβαιώνουν.
Τελευταία έχω μπλέξει αυτό που ελπίζω με αυτό που πιστεύω, οπότε δεν έχω καταλήξει.Πάντα καίριος αυτός ο προβληματισμός.Θεωρώ οτι οι θρησκείες εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ανθρώπινη ανησυχία για να χειραγωγήσουν τα πλήθη, με όχι και τόσο έντιμες ή ανθρωποκεντρικές μεθόδους.
Συγκεντρώνω διαφόρων τύπων επιχειρήματα ύπερ της ύπαρξης ή μη Θεού και ως ορθολογιστής πάντα προσπαθώ να δημιουργώ αντεπιχειρήματα. "Τελευταία έχω μπλέξει αυτό που ελπίζω με αυτό που πιστεύω, οπότε δεν έχω καταλήξει." η φράση αυτή έχει αποδειχθεί πιο ισχυρή απο οσο φαίνεται. Και δεν ισχύει μόνο για απλούς φοβισμένους ανθρώπους όπως εγώ αλλά και για τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Νεύτωνα. Και αυτοί ήρθαν αντιμέτωποι με τον θάνατο και έπρεπε να καθησυχάσουν τον εαυτό τους κάπως, παρά τηνιδιοφυία τους. Ένα ισχυρό επιχείρημα που σκέφτηκα, είναι η ύπαρξη προσώπων, ασκητών και γερόντων με εξαιρετικά φωτεινό πρόσωπο που εκπέμπει θεία χάρη και υπερφυσικές ικανότητες . Γνωρίζω 3 τουλάχιστον τέτοιες ιστορίες απο τον στενό μου κύκλο και δεν μπορώ να τις αμφισβητήσω γιατί υπάρχουν στοιχεία. Μήπως τελικά και αυτοί αλλά και εμείς βιώνουμε μια αυταπάτη και κοροιδευόμαστε; Απάντηση δεν θα βρεθεί. Ελπίζω να μην σκανδάλισα πολλούς χριστιανούς και να μην καταλήξουμε μαζί στην κόλαση (αν τελικά υπάρχει :p - μολονότι προτιμάω την αιώνια κόλαση απο την ανυπαρξία)