Forbes: H J.K Rowling είναι ξανά η πιο πλούσια συγγραφέας του κόσμου

Forbes: H J.K Rowling είναι ξανά η πιο πλούσια συγγραφέας του κόσμου Facebook Twitter
2

Αν ο μαγικός κόσμος του Χάρι Πότερ ήταν πραγματικός, που για κάποιους είναι, τότε η συγγραφέας των ιστοριών του, J.K. Rowling θα έπρεπε να ζητήσει από την τράπεζα Γκρίνγκοτς ένα μεγαλύτερο χρηματοκιβώτιο για να φυλάει τα χρήματά της.

Και αυτό γιατί η 52χρονη Βρετανίδα επέστρεψε φέτος, μετά από μία δεκαετία, στην πρώτη θέση της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους συγγραφείς του κόσμου.

Για την κατάρτιση της λίστας, το Forbes υπολογίζει τις πωλήσεις βιβλίων, e-books, κασετών, κέρδη από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο καθώς επίσης και τη γνώμη των ειδικών της βιομηχανίας.

Έτσι, με βάση αυτά τα δεδομένα, υπολογίζεται ότι η Rowling κέρδισε φέτος 95 εκατομμύρια δολάρια χάρη κυρίως στα έσοδά της από τις πωλήσεις του βιβλίου «O Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί», αλλά και την κυκλοφορία της ταινίας «Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ (σ.σ. για την ακρίβεια το κείμενο της ομώνυμης θεατρικής παράστασης) πούλησε στη Βρετανία 680.000 αντίτυπα τις τρεις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του και έγινε το βιβλίο με τις πιο γρηγορότερες πωλήσεις μετά το τελευταίο μυθιστόρημα του Χάρι Πότερ, «Οι Κλήροι του Θανάτου».

Η Rowling εκθρόνισε από την 1η θέση τον James Paterson, γνωστό κυρίως για τα αστυνομικά μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Άλεξ Κρος και έναν από τους πιο ευπώλητους συγγραφείς όλων των εποχών.

Η λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους συγγραφείς παγκοσμίως

1 JK Rowling – $95m
2 James Patterson $87m
3 Jeff Kinney $21m
4 Dan Brown $20m
5 Stephen King $15m
6= John Grisham $14m
6= Nora Roberts $14m
8 Paula Hawkins $13m
9 EL James $11.5m
10= Danielle Steel $11m
10= Rick Riordan $11m

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM