Το Vanity Fair «αδειάζει» την Τζολί για το «πείραμα» με τα παιδιά που εξόργισε το διαδίκτυο

Το Vanity Fair «αδειάζει» την Τζολί για το «πείραμα» με τα παιδιά που εξόργισε το διαδίκτυο Facebook Twitter
2

Συνεχίζεται η κόντρα του περιοδικού «Vanity Fair» με την ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί έπειτα και από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η  συνέντευξη της στο περιοδικό, με αφορμή τον τρόπο που έγινε το casting για την πρωταγωνίστρια της ταινίας «First They Killed My Father».

Αν και η ηθοποιός ζήτησε από τη διεύθυνση του περιοδικού να ανασκευάσει το δημοσίευμά της, το «Vanity Fair» δεν κάνει πίσω και στέκεται στην απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης.

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω συνέντευξη, μεταξύ άλλων, περιγράφεται ο αμφιλεγόμενος τρόπος που χρησιμοποίησε η Τζολί για να βρει την κατάλληλη πρωταγωνίστρια στο πρόσωπο της Srey Moch.

Όπως είχε χαρακτηριστικά γράψει το «Vanity Fair» για τις ανάγκες του casting, η Τζολί έψαξε σε ορφανοτροφεία, τσίρκο και σχολεία των παραγκουπόλεων της Καμπότζης αναζητώντας κυρίως παιδιά που είχαν βιώσει δυσκολίες στη ζωή τους.

Προκειμένου να βρουν την πρωταγωνίστρια της ταινίας, οι παραγωγοί έβαλαν ένα άγνωστο χρηματικό ποσό μπροστά τα παιδιά και τους ζήτησαν να σκεφτούν ένα λόγο για τον οποίο χρειάζονταν αυτά τα χρήματα.

Στη συνέχεια τα ενθάρρυναν να πάρουν τα χρήματα και να προσπαθήσουν φύγουν, με τη Τζολί να προσποιείται ότι τα πιάνει επ' αυτοφώρω. Σ' εκείνο το σημείο τα παιδιά κλήθηκαν να σκαρφιστούν ένα ψέμα για να δικαιολογηθούν. Ανάλογα με την ιστορία που θα έλεγαν και με το πώς θα αντιδρούσαν τα παιδιά, η παραγωγή θα έκανε την επιλογή της.

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τη συνέντευξη ενόχλησαν την ηθοποιό που έσπευσε να απαντήσει στους επικριτές της λέγοντας πως η περιγραφή της σκηνής είχε απομονωθεί από το γενικότερο πλαίσιο της συζήτησης και πως έχει γίνει παρανόηση.

Σύμφωνα με την ηθοποιό, γονείς, κηδεμόνες και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, καθώς και γιατροί, ήταν παρόντες καθ 'όλη τη διάρκεια της κινηματογραφικής διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων των ακροάσεων.

Τόνισε, επίσης, ότι κανείς δεν τραυματίστηκε συμμετέχοντας στα γυρίσματα των σκηνών της ταινίας. «Κάθε μέτρο λήφθηκε για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια, η άνεση και η ευημερία των παιδιών στην ταινία ξεκινώντας από τις ακροάσεις μέχρι την παραγωγή», ανέφερε στην αμερικανική HuffPost.

Η Τζολί, η οποία σκηνοθέτησε την ταινία, δήλωσε ότι το «παιχνίδι» που περιγράφηκε στο άρθρο ήταν μια άσκηση αυτοσχεδιασμού βασισμένη σε μια σκηνή από την ταινία. «Αισθάνομαι αναστατωμένη με το πώς μια άσκηση υποκριτικής σε έναν αυτοσχεδιασμό από μια πραγματική σκηνή της ταινίας, γράφτηκε σαν να ήταν ένα πραγματικό σενάριο», δήλωσε η ηθοποιός. «Η φράση ότι πραγματικά χρήματα ελήφθησαν από ένα παιδί κατά τη διάρκεια του κάστινγκ είναι ψευδής. Θα ήμουν εξοργισμένη αν αυτό είχε συμβεί», πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, το περιοδικό αποκάλυψε ότι σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο δικηγόρος της 42χρονης ηθοποιού κατηγόρησε τη δημοσιογράφο που πήρε τη συνέντευξη, Evgenia Peretz ότι έκανε λάθος.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της Τζολί ζήτησε από το περιοδικό να αφαιρέσει όλη την παράγραφο που αναφέρεται στην οντισιόν από την ψηφιακή έκδοση, να ζητήσει συγγνώμη και να δημοσιεύσει μία δήλωση όπου να ξεκαθαρίζει ότι τα παιδιά δεν ξεγελάστηκαν.

Το «Vanity Fair», ωστόσο, αφού άκουσε τα ηχογραφημένα αποσπάσματα της συνέντευξης, αποφάσισε να πάρει το μέρος της δημοσιογράφου.

Επιπλέον, ανέβασε ένα απόσπασμα από την ηχογραφημένη συνομιλία της συνέντευξης. Σε αυτό, η Τζολί λέει ότι δεν ήταν παρούσα στις οντισιόν, αλλά οι υπεύθυνοι του casting είπαν στα παιδιά ότι «έρχεται μία κάμερα και θέλουμε να παίξουμε ένα παιχνίδι μαζί σας».

«Και το παιχνίδι για τον ρόλο ήταν "Θα βάλουμε κάποια χρήματα στο τραπέζι. Σκεφτείτε  ένα λόγο για τον οποίο χρειάζεστε αυτά τα χρήματα. Κάποιες φορές ήταν χρήματα, κάποιες φορές ένα μπισκότο (γέλια). Και τώρα πάρτε το. Και τότε τους πιάναμε.» αναφέρει το απόσπασμα που αποδίδεται σε λεγόμενα της Τζολί.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια άλλη αντίδραση από την πλευρά της ηθοποιού.

Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM