«Ο Τσίπρας είχε σχέδιο εξόδου από το ευρώ» Τι αποκαλύπτει πρώην υπουργός της Βενεζουέλας για τα ανταλλάγματα με τη Ρωσία και την Κίνα

«Ο Τσίπρας είχε σχέδιο εξόδου από το ευρώ» Τι αποκαλύπτει πρώην υπουργός της Βενεζουέλας για τα ανταλλάγματα με τη Ρωσία και την Κίνα Facebook Twitter
5
«Ο Τσίπρας είχε σχέδιο εξόδου από το ευρώ» Τι αποκαλύπτει πρώην υπουργός της Βενεζουέλας για τα ανταλλάγματα με τη Ρωσία και την Κίνα Facebook Twitter
H εφημερίδα δημοσιεύει και μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σύμφωνα με όσα αναφέρονται διακρίνεται να περιμένει σε ξενοδοχείο της Μόσχας ραντεβού με τον πρόεδρο Μαδούρο. Μαζί του βρίσκεται αξιωματούχος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και στο βάθος διακρίνεται ο Νίκος Παππάς.

Με πρωτοσέλιδο που αναμένεται να προκαλέσεις πολιτικές αναταράξεις κυκλοφορεί η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος η οποία φιλοξενεί ρεπορτάζ για τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα από όπου ζητούσε στήριξη για το Plan B της ρήξης με τους δανειστές.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα μέσω του ρεπορτάζ που υπογράφει ο Ιάσων Πιπίνης, ο  ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ήδη από το 2013 φέρεται να διερευνούσε τη δυνατότητα προμήθειας πετρελαίου από το καθεστώς του Μαδούρο, σε περίπτωση που η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει στον Ελεύθερο Τύπο πρώην υπουργός της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, που συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Βενεζουέλας εκείνης της περιόδου, ο Αλέξης Τσίπρας πριν ακόμη γίνουν οι εκλογές φέρεται να «μιλούσε για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη» ως επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον προσδκούσε στήριξη από τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα.

«Ο Τσίπρας είχε σχέδιο εξόδου από το ευρώ» Τι αποκαλύπτει πρώην υπουργός της Βενεζουέλας για τα ανταλλάγματα με τη Ρωσία και την Κίνα Facebook Twitter

Η μαρτυρία η οποία γίνεται ωστόσο με καθεστώς ανωνυμίας αναφέρει: «Ο Αλέξης Τσίπρας μάς έλεγε πως το κόμμα του από την αρχή είχε σχέδιο να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ. Από τη Βενεζουέλα ζητούσε να βοηθήσουμε δίνοντας στη χώρα σας πετρέλαιο. Πίστευε πως στην περίπτωση που η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ θα μπορούσε να βρει στήριξη από τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα».

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως ο Τσίπρας φέρεται να είπε «Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι μου ζητούν τρελά πράγματα για να με στηρίξουν. Σκεφτείτε ότι οι Ρώσοι μου ζήτησαν να τους παραχωρήσουμε μια αεροπορική βάση στην Κρήτη!».



Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Πατριωτική εισφορά» στο πλουσιότερο 1% και κατώτατος μισθός 1.000 ευρώ έως το 2027

Πολιτική / Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Πατριωτική εισφορά» στο πλουσιότερο 1% και κατώτατος μισθός 1.000 ευρώ έως το 2027

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης παρουσίασε επίσης φοροελαφρύνσεις για οικογένειες και επιχειρήσεις, θέτοντας το δίλημμα των επόμενων εκλογών ως «διαφθορά ή κυβερνητική αλλαγή»
THE LIFO TEAM
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ ΕΒΡΟΣ

Πολιτική / Ο Σταύρος Μπένος αποχώρησε από το σχέδιο «Έβρος Μετά» - «Παραιτούμαι για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας»

Εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής του, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ζήτημα ευθύνης απέναντι τόσο στην προσωπική του διαδρομή όσο και στους πολίτες της περιοχής
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Βάζει ανθρώπους να προσεγγίζουν στελέχη μας και να τους λένε "φύγε από εκεί"»

«Είναι το αποκορύφωμα του θράσους και της έλλειψης επίγνωσης να προσπαθείς να εξαπατήσεις ξανά τον κόσμο που σε έχει καταλάβει», σχολίασε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» για τον Αλέξη Τσίπρα
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πάει και αυτό το καλοκαίρι» - Το κυριακάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού

Το Μετρό Θεσσαλονίκης και ο Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, η αύξηση του ΑΕΠ, η ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, οι νέες συντάξεις χηρείας και οι χαμηλότερες τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, αναφέρονται μεταξύ άλλων, στην κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM