Η Bελκουλέσκου επιστρέφει και "προσγειώνει"-Μιλά για μειώσεις στις συντάξεις και μείωση του αφορολόγητου

Η Bελκουλέσκου επιστρέφει και "προσγειώνει"-Μιλά για μειώσεις στις συντάξεις και μείωση του αφορολόγητου Facebook Twitter
SOOC
4

Για «φουλ ατζέντα μπροστά» της και για «πολύ δρόμο» που έχει ακόμη να διανύσει η Ελλάδα κάνει λόγο η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη χώρα μας  Ντέλια Βελκουλέσκου, σε συνέντευξή της στη Ναυτεμπορική.

Η κ. Βελκουλέσκου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι νέες επενδύσεις στην Ελλάδα βρίσκουν σημαντικό εμπόδιο στους φόρους και προτείνει τη  διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη μείωση της δαπάνης για τις συντάξεις για να αποκλιμακωθεί η φορολόγηση.

Αναφέρεται ακόμη σε συμφωνία «των ευρωπαίων και της Ελλάδας» για μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση τη μείωση αυτού του στόχου.

Ζητά επίσης να βρεθεί σύντομη λύση στο θέμα των συμβασιούχων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών και μη εξυπηρετούμενων δανείων  ενώ αναφέρεται και πάλι σε έλλειμμα του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα, που είναι «σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερο από τον μέσο όρο της ζώνης του Ευρώ».

Για το χρέος επισημαίνει ότι θα προκύψει ουσιαστικά όταν η χώρα σταματήσει να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές και χαρακτηρίζει «μη ουσιώδες» θέμα για τη βιώσιμη επιστροφή της χώρας στις αγορές την ποσοτική χαλάρωση.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ

Διεθνή / Η Ισπανία αυστηροποιεί τους κανόνες για τα ηλεκτρικά πατίνια - Οι νέοι όροι

H κυβέρνηση ενέκρινε τροποποίηση του Γενικού Κανονισμού Οδικής Κυκλοφορίας, εισάγοντας νέες υποχρεώσεις για τους χρήστες οχημάτων προσωπικής κινητικότητας (PMVs), στα οποία περιλαμβάνονται τα ηλεκτρικά πατίνια
THE LIFO TEAM
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΓΑΛΛΙΑ ΩΜΕΓΑ

Διεθνή / Omega Block: Το ατμοσφαιρικό «μπλόκο» που κρατά την Ευρώπη στον κλοιό του καύσωνα

Από τη Γαλλία και την Ισπανία έως την Ιταλία και τη Βρετανία, ο ατμοσφαιρικός σχηματισμός που μοιάζει με το γράμμα Ω βρίσκεται πίσω από τις ακραίες θερμοκρασίες που πλήττουν την Ευρώπη
THE LIFO TEAM