Έγινε η εκταφή του Νταλί - Ειδικοί συλλέγουν δείγμα DNA για να λυθεί το μυστήριο με την «κόρη» του

Έγινε η εκταφή του Νταλί - Ειδικοί συλλέγουν δείγμα DNA για να λυθεί το μυστήριο με την «κόρη» του Facebook Twitter
Ο Νταλί και η κόρη του;
10

Ιατροδικαστές και ειδικοί στην εγκληματολογική έρευνα άρχισαν σήμερα να συλλέγουν δείγματα DNA από την ταριχευμένη σορό του ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο σουρεαλιστής Ισπανός καλλιτέχνης ήταν όντως ο πατέρας μιας 61χρονης σήμερα γυναίκας, όπως ισχυρίζεται η ίδια.


Η Μαρία Πιλάρ Άβελ, που γεννήθηκε το 1956 στην πόλη Φιγκέρες της βόρειας Ισπανίας –την ιδιαίτερη πατρίδα του Νταλί προσπαθεί επί χρόνια να αποδείξει ότι είναι κόρη του. Είχε προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να γίνει εξέταση DNA και δικαιώθηκε.

Η Πιλάρ ισχυρίζεται ότι ο διάσημος ζωγράφος Σαλβαδόρ Νταλί είχε μυστική σχέση με τη μητέρα της, ενώ εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτι φίλων του. Ένα τεστ πατρότητας που έγινε το 2007, χρησιμοποίησε υπολείμματα δέρματος και τρίχες που λήφθηκαν από μια μάσκα θανάτου του ζωγράφου, κατέληξε με ασαφές αποτέλεσμα.

Έγινε η εκταφή του Νταλί - Ειδικοί συλλέγουν δείγμα DNA για να λυθεί το μυστήριο με την «κόρη» του Facebook Twitter
Ο τάφος του Νταλί στο μουσείο που φέρει το όνομά του στην πόλη Figueres στην Καταλονία
Έγινε η εκταφή του Νταλί - Ειδικοί συλλέγουν δείγμα DNA για να λυθεί το μυστήριο με την «κόρη» του Facebook Twitter
Η αίθουσα με τον τάφο του Νταλί το μουσείο

Η Άμπελ, η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως «Νταλί χωρίς το μουστάκι», λέει ότι δεν έλαβε ποτέ τα αποτελέσματα μιας δεύτερης δοκιμής που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι πέντε μήνες αργότερα με τη βοήθεια του φίλου και βιογράφου του Νταλί, Robert Descharnes.

Η 61χρονη επέμεινε σε συνέντευξή της ότι δεν έχει κίνητρα από χρήματα, λέγοντας: «Θέλω μόνο να μάθω ποια είμαι πραγματικά, από πού προέρχομαι και σε ποιον ανήκω».

Έγινε η εκταφή του Νταλί - Ειδικοί συλλέγουν δείγμα DNA για να λυθεί το μυστήριο με την «κόρη» του Facebook Twitter
Η Μαρία Πιλάρ Άβελ


Όταν πέθανε ο Νταλί το 1989, σε ηλικία 84 ετών, η σορός του ταριχεύτηκε από τον Ναρθίς Μπαρνταλέτ ο οποίος είπε στο πρακτορείο Reuters ότι είναι δυνατόν να εξαχθεί DNA αν και «υπάρχουν δυσκολίες επειδή η φορμαλδεΰδη που χρησιμοποιήθηκε μπορεί να έχει καταστρέψει τον πυρήνα των κυττάρων».


«Το να λάβουν τα δείγματα από τα δόντια, τα οστά, για να εξάγουν το DNA θα είναι εύκολο επειδή η σορός θα είναι σε σχετικά καλή κατάσταση», εξήγησε. Ενδέχεται πάντως να περάσουν πολλές εβδομάδες μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Διεθνή
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM