Σε απολογία καθηγητής επειδή επέτρεψε σε μαθήτρια να απαντήσει στη μητρική της γλώσσα

Σε απολογία καθηγητής επειδή επέτρεψε σε μαθήτρια να απαντήσει στη μητρική της γλώσσα Facebook Twitter
34

Σε απολογία καλείται καθηγητής του 30ού Γυμνασίου Κυψέλης διότι επέτρεψε σε μαθήτρια του από την Πολωνία να απαντήσει στη μητρική της γλώσσα σε διαγώνισμα Γεωγραφίας.

Η μαθήτρια αντιμετωπίζει δυσκολίες στα Ελληνικά και για αυτό ζήτησε από τον καθηγητή να απαντήσει στο διαγώνισμα στα πολωνικά. Όμως, σύμφωνα με την Aυγή, το «ναι» του καθηγητή στη μαθήτρια, ήταν η αφορμή για να τον καλέσει σε απολογία η διευθύντρια του σχολείου που έκανε καταγγελία στην αρμόδια διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η διεύθυνση με τη σειρά της αποφάσισε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.   

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «το παιδί που αντιμετωπίζει και τον εφιάλτη της ανεργίας, καθώς και οι δύο γονείς του είναι άνεργοι, πάλεψε για το δικαίωμά του να μην είναι παρίας μέσα στην τάξη. Όχι, δεν ήθελε να δώσει λευκή κόλλα, ήθελε να γράψει αυτά που ήξερε και δεν μπορούσε. Και ο καθηγητής το εκτίμησε και της έδωσε τη δυνατότητα να γράψει στη γλώσσα της. Στη συνέχεια πήρε το γραπτό της, το μονόγραψε, άλλωστε δεν γνωρίζει πολωνικά για να το διορθώσει και της έβαλε στο τρίμηνο τη βάση. Για να μην είναι και η τάξη Καιάδας…»

Πάντως η αναφορά της διευθύντριας, έδωσε την αφορμή στον βουλευτή της Χ.Α. να εκμεταλλευτεί το θέμα φέροντας το στα τηλεοπτικά πάνελ.

Η εφημερίδα γράφει ότι η συγκεκριμένη διευθύντρια του σχολείου συνεχίζει, όπως καταγγέλλει η Γ' ΕΛΜΕ Αττικής, να δημιουργεί κλίμα αρνητικό και να τρομοκρατεί τους εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, η τοπική ένωση των καθηγητών αναφέρει ότι έχουν γίνει πολλαπλές αναφορές σε βάρος της από πολλούς εκπαιδευτικούς.

Ελλάδα
34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΣΧΑ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ελλάδα / Καιρός - Μαρουσάκης: Κρύο το Μεγάλο Σάββατο, θερμές αέριες μάζες και άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή

Από τη συννεφιά και τις τοπικές βροχές των τελευταίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, έρχονται συνθήκες και θερμοκρασίες που θα θυμίσουν καλοκαίρι, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο
THE LIFO TEAM