Θεσσαλονίκη: Σταθερό θα είναι πλέον το κόμιστρο από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Θεσσαλονίκη: Σταθερό θα είναι πλέον το κόμιστρο από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» Facebook Twitter
3

Σταθερό κόμιστρο της τάξεως των €20 ευρώ και €28 (μεταξύ 00.00 και 5.00 το πρωί), θα πληρώνουν οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες για τη μετάβαση με ταξί από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε οποιοδήποτε σημείο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και αντίστροφα.

Την σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, και σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται να μπει «οριστικό τέλος στα φαινόμενα ενδεχόμενων υπερχρεώσεων τα οποία αποτελούσαν συχνό φαινόμενο στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

Με την εν λόγω απόφαση μπαίνει οριστικό τέλος στις ανεξέλεγκτες χρεώσεις και στην άγνοια των επιβατών για το ποσό χρέωσης, ανεξάρτητα από τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο οδηγός ταξί, την κίνηση που θα υπάρχει στο οδικό δίκτυο και βεβαίως τις αποσκευές που φέρει κάθε φορά ο επιβάτης. «Ο καθορισμός συγκεκριμένου κομίστρου βάζει επίσης οριστικό τέλος στα φαινόμενα ενδεχόμενων υπερχρεώσεων τα οποία αποτελούσαν συχνό φαινόμενο στην πόλη της Θεσσαλονίκης», επισημαίνει το υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωσή του.

Το συγκεκριμένο και σταθερό κόμιστρο θα ισχύει ανεξαρτήτως της διαδρομής που ακολουθεί ο οδηγός ταξί, της κίνησης που θα συναντήσει στο οδικό δίκτυο, καθώς και των αποσκευών που φέρει κάθε φορά ο επιβάτης. Στην απόφαση που υπέγραψε ο κ. Σπίρτζης, καταγράφονται λεπτομερώς οι διαδρομές που αφορούν την καταβολή του εν λόγω σταθερού κομίστρου.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερθείσες χρεώσεις, αφορούν τις διαδρομές που εκτελούνται με σημείο έναρξης τον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και σημείο λήξης, οποιοδήποτε σημείο στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η οποία οριοθετείται ως εξής: Από το Λευκό Πύργο, τις οδούς Νικολάου Γερμανού-Αγγελάκη-Εθνικής Αμύνης-Ολυμπιάδος, την Παλαιά Λαχαναγορά, την οδό Λαγκαδά, την Πλατεία Δημοκρατίας, τις οδούς 26ης Οκτωβρίου-Καρατάσου-Ναυάρχου Κουντουριώτου - Λεωφόρου Νίκης. Και βεβαίως, συμπεριλαμβάνεται και η αντίστροφη διαδρομή.

Σημειώνεται ότι στα δρομολόγια των επιβατών τα οποία συμπίπτουν χρονικά με την αλλαγή του τιμολογίου, θα ισχύει το τιμολόγιο της ώρας λήξης της διαδρομής.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Το ηγετικό μέλος, που μαζί με άλλους τέσσερις θεωρούνται επικεφαλής  της εγκληματικής οργάνωσης και αυτοί που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού, φέρεται να είναι αυτός που έδωσε το σήμα για την έναρξη των επεισοδίων
NEWSROOM
Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

Ελλάδα / Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

«Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, το 2010 έχουν γίνει μεγάλα έργα στη Σαντορίνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις και στον Αθηνιό και στο παλιό λιμάνι και στην Οία» εξήγησε ο κ. Λέκκας
NEWSROOM