O Μαδούρο ευχαριστεί τον Τσίπρα για τη στήριξή του

O Μαδούρο ευχαριστεί τον Τσίπρα για τη στήριξή του Facebook Twitter
4

Τις ευχαριστίες του στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση στήριξης που είχε εκδώσει πριν λίγες μέρες με αφορμή την επίθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας στο Καράκας εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας Νικολά Μαδούρο μέσω ανάρτησης στον επίσημο λογαριασμό της κυβέρνησης στο Twitter.

«Η Ελλάδα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκαν οι θεσμοί στη Βενεζουέλα» αναφέρει το χαρακτηριστικό tweet που παραθέτει link από τη σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Βενεζουέλας με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι έγραφε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζει σε ανακοίνωσή του την επίθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, 27 Ιουνίου στο Καράκας της Βενεζουέλας.

Στην ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη «βαθιά ανησυχία για τη νέα κλιμάκωση της βίας από την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα που περιελάμβανε την απαγωγή ενός αστυνομικού ελικοπτέρου και την αεροπορική επίθεση με χειροβομβίδες εναντίον της έδρας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας. Οι προκλήσεις και οι ολοένα και πιο βίαιες επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν εδώ.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ειρηνική επίλυση της διαμάχης μεταξύ της αντιπολίτευσης και της νόμιμης κυβέρνησης του Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο και προσήλωση στις διεθνείς διαμεσολαβητικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί.

Η δημοκρατία στη Βενεζουέλα, που κατακτήθηκε με τόσες θυσίες από το λαό της χώρας αυτής, πρέπει να γίνει σεβαστή και να προστατευτεί από όλες τις πλευρές εντός της χώρας και διεθνώς».

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM