Στο σημερινό «Α μπα»: περί απωθημένων

Στο σημερινό «Α μπα»: περί απωθημένων Facebook Twitter
48

__________________
1.

Εχω πολύ κακή διάθεση αυτή τη στιγμή. Είχα γνωρίσει κάποιον (είχαμε διαφορά ηλικίας, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, 23-37) μέσω μίας κοινής ασχολίας διάρκειας 4 μηνών. Βγήκαμε περάσαμε πολύ ωραία γυρίσαμε σπίτι του, συνεχίσαμε να μιλάμε, υπήρχε επικοινωνία, το σεξ στην αρχή ηταν κακό. Την τελευταία φορά ήταν καλό, υπήρξε βελτίωση. Σε κάποια φάση από εκεί που έδειχνε ενδιαφέρον ξαφνικά έκανε 3 μέρες περίπου να επικοινωνήσει, έστειλα εγω είπα χαριτολογώντας ότι δεν μου άρεσε αυτό και άρχισε όλα τα κλισέ του κόσμου τύπου 'θέλω χρόνο για τον εαυτό μου', εφόσον κατάλαβα τι παίζει του είπα πως δεν ήθελα σχέση εγω, όλα καλά συνεχίζουμε τα ίδια, γυρνάω από ένα ταξίδι, ήμουν κουρασμένη, άρχισε τα υπονοούμενα να βρεθουμε, ήρθε με πήρε διαδρομή 7-8 χιλιομέτρων (θεωρώ πως δεν το κάνει και κάποιος που δεν θέλει σχέση) όλα καλά μια χαρά κτλ... Σε κάποια φάση πάλι δεν απαντάει σε ένα μήνυμα τα παίρνω εγω (δεν κάνω τίποτα λεω δεν ασχολούμαι ξανα), στέλνει την επόμενη μεθεπόμενη δεν απαντάω ξαναστέλνει λεω τελοσπάντων να απαντήσω όλα καλά ωραία πάλι. Τις τελευταίες μέρες πάλι έχει ψιλοεξαφανιστεί, έστειλα πριν και έστειλε αν είναι δυνατόν μια χαμογελαστή φάτσα! Τον ρώτησα αν έχει κάτι λέει τι να έχω; Ρώτησα αν είναι καλα, δεν απάντησε και του είπα ότι δεν έχει σωστη συμπεριφορά (λίγο ανώριμο ίσως αλλα είχα σκάσει). Γιατί φέρονται έτσι κάποιοι άνθρωπο; Η σχέση που είχαμε ήταν ξεκάθαρη, εγω δεν είχα κάποιο θέμα, ήμουν ευχαριστημένη γι αυτήν την κατάσταση. Δεν είχα πιέσει σε τίποτα, δεν έστελνα παραπάνω από τον ίδιο, δεν πρότεινα να βρεθούμε (εξάλλου στο σπίτι του βρισκόμασταν). Δεν ήθελα βασικά τίποτα άλλο, μου άρεσε αυτό έτσι όπως ήταν. Δεν ήμουν η γυναίκα της ζωής του δεν ήταν ο άντρας της ζωής μου αλλά περνούσαμε καλά! Αν συνέβη κάτι και ήθελε να διακόψει γιατί δεν το είπε; αν ήθελε να με κρατήσει στο πλάι και σε απόσταση και πάλι δεν τον καταλαβαίνω αυτόν τον τρόπο. Από την μία αυτό ήθελα να πω και από την άλλη θελω να ρωτήσω αν 'όλοι' οι άνθρωποι πέφτουν κάπως ψυχολογικά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Με προβληματίζει γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα αλλά τώρα που δεν απάντησε πραγματικά νιώθω άσχημα! Ίσως απλά γιατί ψάχνω μια 'ιστορία΄ να έχω στη ζωή μου και νιώθω ότι πάει εκλεισε κι αυτή; Είναι φυσιολογικό ή είμαι ανασφαλής; Περισσότερο με εκνευρίζει η συμπεριφορά του! Όταν έχω μοιραστεί κάποιες στιγμές με κάποιον άνθρωπο με στεναχωρεί μετά να παίρνει τέτοια τροπή! Για ποιο λόγο! Δεν ξέρω αν μπορείς να απαντήσεις σε κάτι από αυτά αλλά ήθελα και μόνο να τα πω! Ειλικρινά μόλις απάντησε και λέει πως απλά θέλει να νηστέψει! Γιατί το ζω αυτό;
-λαλαλα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Το ζεις επειδή δεν είσαι ξεκάθαρη για το τι θέλεις. Όχι απέναντι του. Απέναντι στον εαυτό σου. Αν πραγματικά δεν ήθελες σχέση, δεν θα σε απασχολούσαν όλα αυτά που ρωτάς «γιατί το ένα, γιατί το άλλο, γιατί δεν απαντάει τώρα, γιατί απαντάει αυτό που απάντησε». Αν δεν ήθελες σχέση, ορίστε: δεν έχετε σχέση. Τι σε νοιάζει τι απαντάει και πότε; Αν δεν ήθελες σχέση, θα του έστελνες κι εσύ χαμογελαστές φατσούλες, όταν είχες όρεξη. Αν δεν ήθελες σχέση, δεν θα έλεγες ότι «δεν κάνει κάποιος 7-8 χιλιόμετρα όταν δεν θέλει σχέση». Κι όμως, κάνει. Κάνει τόσα και πολλαπλάσια ακόμα, αν πιστεύει ότι θα περάσει καλά. Χωρίς να θέλει σχέση. Επειδή θέλει σεξ και παρέα.


Δεν πιστεύω ότι ήθελες σώνει και ντε σχέση με αυτόν, και αυτό είναι το πιο στενάχωρο από όλα. Αυτόν ούτε που τον ξέρεις, και το σεξ έγινε από κακό, μέτριο. Αυτό που θέλεις είναι να θέλει αυτός «σχέση», δηλαδή «να σε σεβαστεί», γιατί όταν κάποιος θέλει σχέση μαζί σου, σε σέβεται, ενώ αν δεν θέλει, δεν σε σέβεται. Τώρα που «μοιραστήκατε στιγμές» θέλεις κάτι παραπάνω από χαμογελαστές φατσούλες, περισσότερη δέσμευση. Κάτι που ήθελες μάλλον από την αρχή.


Αν θέλεις σχέση, ψάξε κάποιον για να κάνεις σχέση. Αν γνωρίσεις κάποιον και σου αρχίσει τα «δεν ψάχνω σχέση αυτή την περίοδο», παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις. Έτσι και πεις «ούτε εγώ θέλω», οι κανόνες περιλαμβάνουν αναπάντητα μηνύματα, περιστασιακό εξαφανιζόλ, και χαμογελαστές φατσούλες. Αν δεν σου αρέσουν αυτά, μην λες ψέματα. Τον άλλον ίσως και να τον παραπλανήσεις, τον εαυτό σου, αποκλείεται.

__________________
2.

Αγαπητή Α, μπα,

Βιώνω το ξεκίνημα μιας ερωτικής σχέσης στη ζωή μου με μεγάλη ειλικρίνεια προς τον εαυτό μου. Νιώθω την ανάγκη και δεν το κρύβω. Μοιράζομαι και αφιερώνομαι γενναιόδωρα. Ζω το παραμύθι και το ίδιο εισπράττω. Δεν αφήνω έτσι εύκολα τον έρωτα να περάσει. Μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτω πως η ίδια ειλικρίνεια που μου έδωσε όλο το θάρρος και τον αυθορμητισμό να το ζήσω με προδίδει όταν στη λογική μου δεν κολλάει πια το μέλλον.
Ποιος κερδίζει; Αυτός που έχει πίστη και παλεύει απο την αρχή ως το τέλος, ο ονειροπόλος αν θες, και όπου φτάσει, αν φτάσει, ή αυτός που προχωράει γκρεμίζοντας κάστρα που ο ίδιος έφτιαξε, για να χτίσει άλλα μετά;
Προχωράμε μαζί, μόνοι μας ή και τα δυο;
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν βρήκαν την ευτυχία επειδή δεν ήταν άξιοι των περιστάσεων ή αιώνιοι εξερευνητές της ευτυχίας που είδαν τις περιστάσεις, προχώρησαν και απλά ακόμα δεν έχουν φτάσει;
- Δισσοί λόγοι


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν μπορώ να καταλάβω τι λες.


Μήπως λες ότι παραμυθιάζεσαι με ευκολία και μετά απογοητεύεσαι από την πραγματικότητα;


Αν λες αυτό, τότε πιστεύω ότι με αυτή τη μέθοδο δεν κερδίζεις. Δεν είναι θαυμαστή η ικανότητα να ερωτεύεσαι και να ζεις το παραμύθι για όσο περισσότερο γίνεται. Αυτό που λες «θάρρος» και «αυθορμητισμό» είναι μια εγωιστική ανάγκη να εξυψωθείς στα μάτια σου. Αυτό είναι ο έρωτας για όλους, ως προς αυτό δεν διαφέρεις, ούτε κάνεις λάθος, αλλά κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι η επιμονή σου στο παραμύθι είναι κάποια προσωπική κατάκτηση που πρέπει να συντηρήσεις.

__________________
3.

Σε έχω ξαναρωτησει και δεν μου απάντησες. Με αφορμή και την ερώτηση που τέθηκε τις προάλλες με το ζευγάρι που προσπαθεί να κάνει παιδιά κι οι φίλοι του γεννάνε ερωτώ πως μπορείς να χαίρεσαι με την χαρά του άλλου όταν είσαι δεν είσαι σε καλή φάση? Και οκ το θέμα με τα παιδιά δεν είναι εύκολο και να αφορά κάτι που μπορείς να βελτιώσεις ώστε να το πετύχεις αλλά σε άλλα θέματα πχ επαγγελματικά οικονομικά όταν βλέπεις κιόλας ότι η τύχη ευνοεί κάποια άτομα ενώ εσένα όχι τόσο πως να δείξεις ότι χαίρεσαι ενώ μέσα σου τρώγεσαι? Το χειρότερο δε είναι όταν σου τρίβουν και την χαρά μέσα στην μούρη. Με θεωρείς υπερβολικό?
- Ζηλιαρης


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Να σου απαντήσω. Δεν είπα τότε, ούτε λέω τώρα ότι είναι υποχρεωτικό να χαίρεσαι με τη χαρά του άλλου όταν δεν είσαι σε καλή φάση, οπότε δεν ξέρω γιατί ρωτάς κάτι τέτοιο. Αυτό που είπα είναι να μη ζηλεύεις, κι αυτό εξακολουθώ να το πιστεύω.


__________________
4.


Αγαπητή Αμπα, είμαι εδώ και περίπου 4 χρόνια σε σχέση με έναν άνθρωπο τον οποίο αγαπώ πολύ και είμαι ακόμη ερωτευμένη μαζί του, περνάμε πολύ ωραία, το σεξ πολύ καλό, οι τσακωμοί σπάνιοι, υπάρχει εμπιστοσύνη. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα άρχισα να συνειδητοποιώ κάποια πράγματα που με στεναχώρησαν. Όσο περνάει ο καιρός δηλαδή και μεγαλώνουμε καταλαβαίνω πως δεν ταιριάζουμε σε διάφορα πράγματα, πχ στον τρόπο σκέψης για μερικά ζητήματα, στον τρόπο που θέλει ο καθένας να περνά τον χρόνο του, στις ασχολίες και τα ενδιαφέροντα. Δεν θέλω να σκέφτομαι τον χωρισμό γιατί είναι μια ιδέα που θέλω να αποφύγω και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσα να το αντέξω. Από την άλλη όμως δεν είμαι και σίγουρη για πόσο ακόμη θα μπορούσα να είμαι ευτυχισμένη και να νιώθω πλήρης δίπλα σ'έναν άνθρωπο που δεν ψάχνεται και δεν ενημερώνεται, δεν διαβάζει χωρίς να τον παροτρύνω συνέχεια εγώ και επομένως δεν συζητά μαζί μου θέματα που με ενδιαφέρουν όπως θα ήθελα εγώ. Και αυτό το «όπως θα ήθελα εγώ» είναι που με λυπεί γιατί τον άνθρωπό μου θέλω να τον αγαπώ για αυτό που είναι και όχι για αυτό που φαντάζομαι ότι θα ήταν προτιμότερο για εμένα να είναι. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Δεν ξέρω λοιπόν εαν όλα αυτά είναι πολύ επιφανειακά και πρέπει να τα παραβλέψω ή αν όντως θα προκαλέσουν πρόβλημα στην σχέση μας. Ποιά είναι η γνώμη σου;....
- 23


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Η γνώμη μου είναι ότι στα 19 είναι πολύ πιθανό να κάνεις μια τέτοια επιλογή και να το καταλάβεις στα 23. Δεν είναι επιφανειακό θέμα η πνευματική συμβατότητα, οι ασχολίες και τα ενδιαφέροντα, αλλά δεν είναι καταδικαστικό. Είναι πρόβλημα αν εσύ το θεωρείς πρόβλημα, και επειδή το θεωρείς, είναι. Αν μπορείς να το παραβλέψεις, δεν είναι πρόβλημα. Αν προσπαθήσεις να το παραβλέψεις ενώ το θεωρείς πρόβλημα, θα χειροτερέψουν πολύ τα πράγματα στο μέλλον.


Δεν καταλαβαίνω πολύ καλά το «δεν ξέρω αν μπορώ να αντέξω έναν χωρισμό». Φυσικά και θα τον αντέξεις – μάλλον αυτό που λες είναι «προτιμώ να μην δυσκολέψω τη ζωή μου». Αυτή είναι σωστή στάση, να μην τη δυσκολέψεις αν δεν είσαι υποχρεωμένη. Αν είσαι ή όχι, θα το καταλάβεις με τον καιρό, αλλά ταυτόχρονα, μην θεωρήσεις ότι ο χρόνος που έχεις για να το καταλάβεις είναι απεριόριστος.


Με λίγα λόγια, για να απαντήσεις στο ερώτημα που έχεις, πρέπει να κάνεις δουλειά με τον εαυτό σου, όχι με τον άλλον. Μάθε ποια είσαι, και μετά θα καταλάβεις αν αυτό που διαπίστωσες είναι αιτία χωρισμού ή όχι.

__________________
5.


Η αγαπημένη μου φίλη, που τη λατρεύω, της έχω τρελή αδυναμία, παντρεύεται. Θα παντρευτεί στην επαρχία, πράγμα που σημαίνει μετάβαση, διαμονή για τους καλεσμένους κτλ. Είμαι άνεργη αυτή την περίοδο. Θα ήθελα να της κάνω το πιο τέλειο, μεγάλο δώρο γάμου εβερ, ο γάμος της με έχει χαροποιήσει τόσο πολύ. ειδικά ως μέλλουσα νονά. Όμως ίσα που βγαίνω οικονομικά για να πάω στο νησί. Πώς θα κάνω δώρο; Σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα εννοείται από αυτά που φαντασιώνομαι να μπορούσα να κάνω. Το να της μιλήσω και να της πω ότι τώρα δεν μπορώ και ότι θα της το κάνω στo μέλλον, θα καταλάβει και θα είναι σούπερ άνετη, θα μου πει πως χ^&()^% για το δώρο. Εγώ όμως με άδεια χέρια δεν μπορώ να πάω. Οπότε ρωτάω, τι να πάρω; Κάτι που και οικονομικό να είναι, να δείχνει ότι το έψαξα ειδικά για εκείνους, ότι είχε σκέψη και αγάπη μέσα.

Ευχαριστώ!
- νονά


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Κάτι που θα φτιάξεις με τα χέρια σου, να πλέξεις, να κατασκευάσεις, ή μπορείς να γράψεις κάτι, να ζωγραφίσεις, να συνθέσεις, είμαι βέβαιη ότι και οι αναγνώστες θα έχουν πολλές ιδέες.

__________________
6.


Ποια ειναι η γνωμη σου για το body modification?
- Αμπα μου


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ό,τι δεν βλάπτει τους άλλους και είναι προσωπική απόφαση δεν είναι δική μου δουλειά να σχολιάσω, ό,τι χρειάζεται ο καθένας για να ηρεμήσει την ψυχούλα του είναι σπουδαίο πράγμα. Εγώ δεν θα το έκανα στον εαυτό μου γιατί πιστεύω ότι είναι μια μορφή ασκητικής αυτό-τιμωρίας που με βρίσκει ιδεολογικά αντίθετη.

_________________
7.


Αμπα γενικά καλά είμαι στη ζωή μου, αλλά πού και πού διαολίζομαι: που πέρασα στη 2η επιλογή μου στο Πολυτεχνείο, και που τώρα -πολλά χρόνια μετά- ακόμα νιώθω ένα μικρό καρφάκι στην καρδιά και μία ζήλεια για αυτούς που τέλειωσαν την αρχιτεκτονική. Βέβαια έκανα μάστερ έξω, πρόλαβα τις καλές εποχές, δουλεύω ανελλιπώς τόσα χρόνια αλλά ναι, είναι αργά πια για να δώσω κατατακτήριες και μάλιστα με μηδαμινές πιθανότητες επιτυχίας -στην αρχιτεκτονική του ΕΜΠ πέφτει πέλεκυς. Και θα χολοσκάω ισοβίως.
- Απωθημένο


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Έχω αλλεργία στα απωθημένα, στην εμμονή να κρατάει κανείς αυτό το αγκαθάκι με τόση επιμέλεια για τόσα χρόνια βάζοντας την ζωή του κατά κάποιο τρόπο σε πάγο γιατί προτιμάει να πιστεύει ότι αν είχε γίνει το τάδε, όλα θα ήταν καλύτερα.


Αν είχες περάσει αρχιτεκτονική, μπορεί να είχες συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι για σένα. Από πού προκύπτει η σιγουριά σου και είναι τόσο ακλόνητη που σε τροφοδοτεί για να χολοσκάς ισοβίως; Και γιατί δεν έκανες μεταπτυχιακό σχετικό με την αρχιτεκτονική, ώστε να αλλάξεις πεδίο, όταν ήταν καιρός;

 

Αν είναι τόσο μεγάλη η βεβαιότητα, δεν είναι αργά για να δώσεις κατατακτήριες. Οι «μηδαμινές πιθανότητες επιτυχίας» είναι δικαιολογία ώστε να χολοσκάς ισοβίως. Ή θα πάρεις το ρίσκο της αποτυχίας και θα το προσπαθήσεις, ή θα κοιτάξεις πώς θα γίνει να το προσπεράσεις. Όσοι ήθελαν κάτι και ήταν απολύτως σίγουροι ότι το θέλουν, ούτε ποσοστά κοίταξαν, ούτε πιθανότητες, ούτε τίποτα. Το προσπάθησαν.

48

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#1 Το να ενδιαφέρεσαι ακόμα με αυτά τα δεδομένα είναι πρόβλημα. Το να φτάνεις όμως σε σημείο να πείθεις τον εαυτό σου ότι θέλεις κ εσυ τα ίδια για να δικαιολογήσεις ότι συνεχίζεις έτσι, αυτό είναι βαθύτερο πρόβλημα. Το έχεις κάνει inception και είναι πολύ πιο απλό. Αυτός είναι κυρίως αδιάφορος, ενώ εσύ όχι. Φέρεται έτσι γιατί απλά μπορεί. Και του το επιτρέπεις. Ναι είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθεις έτσι. Το παράλογο είναι ότι συνεχίζεις να θέλεις να τα λέτε ενώ νιώθεις έτσι. Υ.Γ. Εκεί με τα χιλιόμετρα νόμιζα προς στιγμή ότι ήταν τυπογραφικό λάθος.
#2 Πωπω αυτό μου θύμισε κάτι γνωστές μου που σπουδάζουν υποκριτική κ μιλάνε έτσι με drama... Πες τα με απλά λόγια βρε κορίτσι μου, δε γράφεις οπισθόφυλλο σε βιβλίο της Λένας Μαντά!
#1, προσκυνώ i-Boson, αλλά κυρίως και εντελώς, μα εντελώς, Amaretto πορτοκάλι. Πόσο μέσα έπεσες αγαπητή/έ για τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων! Να συμπληρώσω το πόσο βαυκαλιζόμαστε πολλές φορές πως αυτή η διάσταση μεταξύ των θέλω μας σε μια γνωριμία ή extended one night stand θα πάψει να υφίσταται αν περιμένουμε κι επιμένουμε, ειδικά όταν ο άλλος έχει υπάρξει κάτι παραπάνω από σαφής.#2, ο τάχα μου δήθεν "Κοελίζων" λυρισμός, εκτός από διαφανής, είναι και βαθύτατα αντιπαθής. Μάλλον γι' αυτό δεν είμαι η μόνη που στη λέω στα σχόλια αυτά.
#5 αυτό με το δέντρο το είδα χθες συμπτωματικά στα ίντερνετς και μου άρεσε πολύ. Ενα υπέροχο "δώρο" που μου έκαναν στο γάμο μας κάποιοι φίλοι, ήταν μια χορογραφία-έκπληξη. Θα το θυμάμαι ως μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου!Μια συμβολική κίνηση που έχω κάνει σε κοντινούς μου, ήταν το πρωί μετά το γάμο να τους παραδώσω ένα όμορφο καλάθι με πρωινο (μαρμελάδες, κρουασάν και λοιπές λιχουδιές). Από ό,τι μου έχουν πει το εκτίμησαν δεόντως. Βρέθηκα στη θέση σου πρόπερσι που στη φάση με τα capital control έτυχε να έχω 4-5 γάμους μαζεμένους. Αν ο άλλος θέλει να σε παρεξηγήσει θα το κάνει, αλλά δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο στη δική σας περίπτωση :)
1. Μου άρεσε ο συλλογισμός περί απόστασης, διότι θυμήθηκα πως μια φορά είχα πάρει αεροπλανο στο εξωτερικό για σκ σταντ, έτσι για να περάσω καλά. Φοβάμαι τώρα μην σκέφτηκε ο άλλος οτι ήθελα να τον παντρευτώ μιας και έκανα τόση απόσταση και τον παράτησα στα κρύα του λουτρού!
#1 Για να σου κάνω πιο εύκολη την ζωή στο μέλλον (γιατί την ατάκα πιστεύω πως θα την ξανακούσεις): στο "δεν θέλω σχέση αυτήν την περίοδο" συμπληρώνουμε ως εξής "...μαζί σου, τώρα. Μπορεί να θέλω αργότερα, μπορεί και όχι. Θα έχω τα μάτια μου ανοιχτά, να τα έχεις κι εσύ. Δεν θέλω να διακόψω αυτό που έχουμε, το σεξ, την παρέα κλπ, μέχρι να βρω κάτι καλύτερο για εμένα. Αλλά μην έχεις απαιτήσεις."Δεν είναι ευχάριστο εσύ να (νομίζεις ότι) θες και ο άλλος να μην θέλει. Αλλά σε κάτι τέτοια δεν μπορείς να αλλάξεις γνώμη στον άλλον. Ααα, επίσης, όταν έχουμε επαφή με κάποιον μόνο για σεξ, αυτό πρέπει να είναι τουλάχιστον καλό! Είναι σαν να πηγαίνεις σε ψαροταβέρνα για να φας ωραίο ψαράκι και το ψαράκι να'ναι χάλια...Θα ξαναπάς;
#3 Είναι μεγάλος προσωπικός αγώνας αυτός για τον καθένα μας και με τα χρόνια, ανάλογα με τους χειρισμούς σου, μετριάζεται/εξαλείφεται ή διογκώνεται. Για μένα, δύο βασικές αρχές διαχείρισης υπάρχουν: πρώτον, να ρωτάς ρεαλιστικά τον εαυτό σου αν θα ήσουν πρόθυμη/ος να κάνεις τις ίδιες θυσίες (έστω κι αν η θυσία είναι κάτι φαινομενικά μικρό με μεγάλο όφελος πχ να κοιμηθείς με κάποιον ανώτερο για αύξηση/προαγωγή - εγώ αυτό ας πούμε το θεωρώ τη μέγιστη θυσία, δίνεις ένα κομμάτι απ'την ψυχή σου και δεν το παίρνεις ποτέ πίσω) για το ίδιο αποτέλεσμα - γιατί, μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, πάντα υπάρχουν θυσίες, τίποτα δεν έρχεται τόσοοο εύκολα και μαγικά, παρά μόνο σ'αυτούς που πουλάνε τέτοια ψεύτικη ελπίδα. Δεύτερον, να τσεκάρεις συχνά με τον εαυτό σου αν κυνηγάς τα όνειρα σου, έστω κι αν τα όνειρα σου είναι να πίνεις περισσότερους καφέδες στην παραλία πχ. (που είναι τέλειος στόχος btw). Μόνο και είμαι κάθετη σ'αυτό (νταξ μπορεί να κάνω λάθος, αλλά δε βαριέσαι, εδώ είμαι κάθετη, τζάμπα είναι), μόνο τότε δεν μπορεί κανείς να σου τρίψει στη μούρη τίποτα - γιατί στην ουσία όλο αυτό το τσίγκλισμα είναι τα νεύρα με τον εαυτό σου που δεν έχεις το σθένος και την πειθαρχία να κυνηγήσεις αυτά που θέλεις. Όρμα λοιπόν, όρμα! Κάντα όλα και ακόμα κι αν αποτύχεις, οι άλλοι δεν θα σε αφορούν πια!
#2 Αυτά τα άτομα που χρησιμοποιούν τόσο εξεζητημένο ύφος, το κάνουν μόνο με τα γκομενικά τους ή γενικά, πχ στη δουλειά τους; Φαντάζομαι ένα δημόσιο υπάλληλο να λέει "αν θες να βρεις την ευτυχία στην πληρωμή των ενσήμων,θα πρέπει να συμπληρώσεις αυτά τα έγγραφα με μεγάλη ειλικρίνεια προς τον εαυτό σου.Κι όταν έρθει η ώρα της σύνταξης, μόνος σου θα γκρεμίσεις τα κάστρα που έφτιαξες"!
εγω παντως εχω γνωρισει δημοσιο υπαλληλο, προισταμενο μαλιστα, που θα ελεγε αυτο ακριβως και για την συνταξη . χαχαχαχαχα τι γλυκος που ηταν. πιθανολογω ομως οτι ο γραφων θα τα ελεγε διαφορετικα για την συνταξη..
#3.Μόνος σου υπογράφεις ως ζηλιάρης.Τι άλλη απάντηση ψάχνεις;Άμα ζηλεύεις,δεν μπορείς να χωνέψεις,ότι κάποιος άλλος έχει κάτι,το οποίο επιθυμείς κι εσύ.Ή που μπορεί και να μην το επιθυμούσες,μέχρι να το αποκτήσει ο διπλανός σου.Αυτό είναι η ζήλια.Και να υποκριθείς το χαρούμενο τόσο επιτυχημένα στο σημείο,που "and the Oscar goes to",δε θα είσαι.Ή δε θα ζηλεύεις ή θα υποφέρεις.Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο.Ανθρώπινο είναι,βέβαια.Θα τύχει κάποιες στιγμές,να νιώσουμε ένα τσίμπημα.Δεν είναι όμως και πέρα από τις ανθρώπινες δυνατότητες,να πάψουμε να συγκρίνουμε συνεχώς τον εαυτό μας με τους άλλους.Να μετράμε,να βγαίνουμε πάντα λειψοί και να στεναχωριόμαστε.Να μετατοπίσουμε για λίγο το κέντρο του κόσμου δυο εκατοστά πέρα από τον εαυτό μας.Και,ναι,να χαρούμε και με τον άλλο,όταν καταφέρνει όσα δεν μπορέσαμε εμείς.Δεν είναι μονόδρομος η ζήλια,η πίκρα,που μας προκαλεί και μας τρώει.Έχουμε την επιλογή,να το δούμε κι αλλιώς το πράγμα και να νιώθουμε καλύτερα.
#5 Ειχα και εγω το ιδιο θεμα,,ηταν η εποχη που ετοιμαζομαυν να μεταναστευσω Αυστραλια οποτε λεφτα δεν υπηρχαν πολλα, φορεμα μου δανεισε η ιδια η νυφη να φανταστεις...αλλα δεν αισθανθηκα ασχημα..Της εκανα το δωρο εξι μηνες μετα οταν αρχισα να βγαζω τα πρωτα μου λεφτα..Η φιλη μου ξερει ποια ειμαι και εγω ξερω ποια ειναι..αν θελησεις να της κανεις καποιο δωρο στο μελλον θα σου προτεινα αυτο που ειναι πολυ συγκινητικο, πρωτοτυπο και οικονομικο. Το κανει ενας φιλος μου Αυστραλος, ριξε μια ματια https://thenotecube.com/
#2 Όχι άλλο κάρβουνο ρε φίλε!Ειλικρινά τώρα όταν γράφετε έτσι ακατανόητα τι προσπαθείτε να επιτύχετε πέρα από το να μας προκαλέσετε πονοκέφαλο;
#1 Το ότι έκανε μία διαδρομή 8 χιλ για να βρεθείτε, εννοείται ότι δε λέει κάτι, σχετικά με το πόσο σοβαρά σε βλέπει.Εδώ άλλοι πάνε ολόκληρα ταξίδια στο εξωτερικό ή σε γνωρίζουν στη μάνα τους και σ όλο τους το σόι και πάλι δε λέει τίποτα.Είσαι μικρή, αλλά όχι και τόσο για να μην καταλαβαίνεις πόσο πολύ έχουν αλλάξει τα ήθη. Οι άντρες (για να μην παρεξηγηθώ για σεξισμό, μιλάω για άντρες ως γυναίκα που είμαι), κάνουν πολλά πράγματα, πάνω στον ενθουσιασμό τους και πολύ καλά κάνουν, γιατί αλλιώς θα ήταν πεζή η ζωή ή θα παίζαμε σε τσόντα.Οι γυναίκες πρέπει να αποφασίσουμε αν όντως εννοούμε "δεν με νοιάζει να ζήσω μία ερωτική περιπέτεια χωρίς προοπτική" ή "δε με αφορά κάτι τέτοιο".Πολλές γυναίκες εθελοτυφλούν, δεν βλέπουν τις πράξεις συνολικά. Ο άνθρωπος, που σε θέλει πολύ είναι παρών στη ζωή σου.Η ερωτική περιπέτεια χωρίς προοπτική, έχει κανόνες, άτυπους, άγραφους αλλά κανόνες. Το ότι δεν στέλνει συχνά μηνύματα και δεν επικοινωνεί το βρίσκω συνεπές,σε σχέση με τις δηλώσεις του.Όμως το να μην απαντά όταν εσύ επιδιώκεις επικοινωνία και να εμφανίζεται όποτε θέλει αυτός,το βρίσκω αγενές.Δε συμφωνώ με τη Λένα, στο ότι αφού δε σε ενδιαφέρει γιατί σκας. Και με τον άγνωστο ταξιτζή δεν έχω σχέση αλλά αν συμπεριφερθεί σαν κάφρος, θα με πειράξει.Δεν ενοχλούμαστε μόνο από τους δικούς μας ανθρώπους. Η κακή συμπεριφορά πάντα ενοχλεί, ειδικά αν εμείς έχουμε φερθεί ωραία. Είναι, πολύ συνηθισμένο, να κολλάς όταν σου φέρονται άσχημα ή απρεπώς ή αλλοπρόσαλλα. Το έχω πάθει κι εγώ και όλος ο κόσμος νομίζω. Κατά τη γνώμη μου, έχεις λίγο μπερδευτεί χωρίς λόγο.Δεν σου δείχνει ο άνθρωπος ότι θέλει κάτι περισσότερο, από μία ευκαιριακή ερωτική περιπέτεια. Αν και εσύ για τους δικούς σου λόγους, δεν έχεις θέμα συνέχισε το, αλλά προσπάθησε να διαχωρίσεις, τα είδη των σχέσεων και να μην μπερδεύεσαι.
#1 Γιατί είσαι 23 και είναι 37 και η διαφορά στον τρόπο σκέψης είναι τεράστια. Γιατί τα 7-8 χιλιόμετρα τα κάνεις για πλάκα για να γαμήσεις,ούτε δέκα λεπτά δεν είναι. Διάολε είχα γκομενάκι που έκανε 500 χλμ για να κάνει σεξ μαζί μου και κανείς δεν ήθελε σχέση. Το παιδί μια χαρά φέρεται εφόσον είπε ότι δε θέλει σχέση, το πρόβλημα είναι ότι άλλα λες και εννοείς στα 23 και άλλα στα 37. Σου λείπει η εμπειρία για να καταλάβεις ότι το δε θέλω σχέση σημαίνει ότι δεν υποχρεούμαι να μιλάω καθημερινά μαζί σου, ούτε να σε βλέπω καθημερινά. Όταν θέλω και όταν θέλεις βρισκόμαστε , κάνουμε σεξ, λέμε δυο κουβέντες, μπορεί να δούμε καμιά ταινία ή να πάμε και για φαγητό, δεν σημαίνει όμως κάτι αυτό. Εσύ μπήκες στο τριπάκι να συμφωνήσεις ότι δε θέλεις σχέση ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορείς να διαχειριστείς και γι' αυτο κάθεσαι και πλάθεις ιστορίες για 7 χιλιόμετρα. Και στην τελική κάθεσαι και σκας για έναν τύπο που κάνατε από κακό ως μέτριο σεξ και δε σε θέλει αρκετά γιατί; Επειδή σου μάθανε ότι άμα κανεις σεξ μια φορά πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους συνέχεια για να μη μαγαριστείς; αν θες μια συμβουλή ξεκόλλα από αυτά τα στερεότυπα γιατί αλλιώς θα ταλαιπωρηθείς πολύ στη ζωή σου!
#5 Αν της έφτιαχνες ένα φωτογραφικό άλμπουμ με φωτογραφίες σας? Ειδικά αν είστε φίλες από παλιά θα έχεις αρκετό υλικό και πιστεύω θα της αρέσει. Αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα για αλμπουμ ένα βίντεο με φωτογραφίες σας θα μπορούσε να το αντικαταστήσεις. Υπάρχουν πολλά προγράμματα που έχουν demo για ένα μήνα.
#7"Και θα χολοσκάω ισοβίως."δεν ειναι καθολου τυχαιο το οτι περιμενες (και οχι καθημενος, αλλα κανοντας ενα σωρο πραγματα, σπουδες κλπ) να περασουν ολα αυτα τα χρονια.ή ηθελες να χολοσκας ισοβιως, αφου εχεις βγει απ τα διλληματα πλεον λογω χρονου , ή δεν θελησες να αναμετρηθεις με την επιθυμια σου αυτη για να μην απογοητευθεις απο μια δευτερη αποτυχια.γιατι οπως ειπε και η λενα, δεν ειναι καθολου βεβαιο οτι κανεις για την αρχιτεκτονικη.μην ξεχνας εξαλλου οτι η σχολη που περασες ειναι προφανως πιο δυσκολη σε μορια στα γενικα μαθηματα, αρα αυτο που σε χωριζε απο την αρχιτεκτονικη ηταν τα ειδικα μαθηματα που ειναι και τα πλεον απαραιτητα για να δεις αν "κανεις", αλλα και πολυ σχετικα με τις παραπερα σπουδες.
#5μπορεις να της εξηγησεις τι συμβαινει και ποσο χαλια ειναι τα οικονομικα σου αυτη την στιγμη, αλλα οτι θελεις οπωσδηποτε για εκεινους ενα δωρο που να σου αρεσει, κι οχι κατι εξ αναγκης.εκεινη οπως λες κι εσυ θα σε διαβεβαιωσει οτι δεν εχει καμια σημασια και θελει μονο να εισαι κοντα τους στην χαρα τους.Μετα μπορεις να φιαξεις κατι εξυπνο, χαριτωμενο και χιουμοριστικο που να προαναγγελει ενα μελλοντικο δωρο.κατι σαν "i owe you"δεν ξερω τι ακριβως, ισως ενα μικρο κειμενο που να λεει 'αυτο ειναι γραμμα απο το μελλον οπου και θα παραλαβετε το πραγματικο σας δωρο που θα ειναι αυτο που σκεφτηκα οτι σας ταιριαζει και εχω διαλεξει με πολλη αγαπη. " , κατι τετοιο..περα απο αυτο, και αναλογα με τις γνωσεις σου, μπορεις να κανεις δωρο, πχ 1 χρονο δωρεαν ιδιαιτερα μαθηματα στο παιδι τους, οταν παει στο σχολειο (αν εισαι καθηγητρια), η ενα σχεδιο για την διακοσμηση τους αν εισαι διακοσμητρια, γενικως αν γνωριζεις κατι που μπορει να τους ειναι χρησιμο, να τους κανεις δωρο τις υπηρεσιες σου, κι αυτο να τους ανακοινωσεις με μια καρτα που θα τους δωσεις στον γαμο.
αχ το βρηκα!!!!μιας και θα εισαι και νονα, τυπωσε στον υπολογιστη σου 50- 100 δεν ξερω ποσα εσυ θα κρινεις, εισιτηρια/επιταγες με τα οποια θα μπορουν να σε απασχολουν σαν μπειμπι σιτερ για το παιδι τους, οταν το θελησουν!!!οπως ειχε τυπωσει ο σελντον εισιτηρια για να κανει την "χαρη" στους φιλους του που κερδιζουν την ευνοια του, να κανουν 1-2 ωρες παρεα μαζι του στις διαλεξεις που πηγαινε κλπ :):):)
Λένα μας, εξαιρετικές απαντήσεις για άλλη μια φορά!! :-)#4Ας πω την αποψαρα μου ως παθουσα. Κατάλαβα νωρίς την πνευματική μας διαφορά, με ενοχλούσε αλλά ημουν ερωτευμένη, η ηλιθια. Είπα, μα θα χωρίσω επειδή όταν εγώ διαβάζω εκείνος αράζει στις καφετέριες; Ας ζει όπως θέλει. Σιγά σιγά άρχισαν οι έξοδοί μας οι κοινές να αραιώνουν, εγώ ήθελα σινεμά, εκείνος μπάλα, εγώ ήθελα να περασω μια ώρα μέσα στο βιβλιοπωλείο κι εκείνος στο προποτζιδικο. Ούτε τότε, η ηλιθια, δεν πήρα χαμπάρι. Παντρευτηκαμε και κάναμε παιδιά και τότε φρίκαρα με τον τρόπο διαπαιδαγωγησης που επέλεξε. Άρχισα να αναλαμβάνω εγώ τα σοβαρά κι εκείνος βολευοταν. Παραμενει ντενεκες, δεν τον θαυμάζω και δεν τον σέβομαι. Προσπαθώ να μην του μοιάσουν τα παιδιά μας. Ξέρω, ακούγομαι ξινισμένη ηλιθια, είμαι κιόλας.
Βρε κορίτσι, μας κούφανες...γιατί δε χωρίζεις να ανακτήσεις τον αυτοσεβασμό σου...; να βρεις κάποιον στο ίδιο μήκος κύματος; λάθη κάνουν όλοι, οκ οι περισσότεροι, γιατί να αυτομαστιγώνεσαι; κ τα παιδιά κρίμα να μεγαλώνουν με αρνητική κριτική για τον πατέρα τους..σαν απόρριψη το βιώνουν κ τους κάνει κακό. Ουφ, καλό κουράγιο.
δεν νοιωθεις οτι αιωρειται ενα γιγαντιο "ΓΙΑΤΙ;" πανω απ το κεφαλι σου?εγω και μονο που το διαβασα το νοιωθω.και μην βιαστεις να απαντησεις οτι εισαι ηλιθια η ξινισμενη. δεν ειναι αυτη η απαντηση.
Χμ, έχω ένα παιδί με σοβαρή ασθένεια και παράτησα τη δουλειά μου για να το φροντίζω. Η μαμά μου δε ζει κι ο πατέρας μου είναι άρρωστος, τον φροντίζω και αυτόν. Ο άντρας μου δε μου δίνει φράγκο γιατί ξαφνικά ξεχώρισε απέναντί μου. Δεν είναι όλες οι ζωές στρωμενες και δεν υπάρχουν πάντα τόσες εναλλακτικές.
#5 αν πιάνουν τα χέρια σου είναι πολύ ωραίο να φτιάξεις κάτι. Στο Pinterest θα βρεις πολλές ιδέες. Μια πρόχειρη που μου ήρθε είναι να φτιάξεις έναν καμβά , κάτι σαν πίνακας με το προσκλητήριο του γάμου, φωτογραφίες του ζευγαριού σε διάφορες εποχές της σχέσης τους, κάποιο στοίχο ή φράση που τους αντιπροσωπεύει. Και στα δικά μας οι ελεύθεροι.