«Τον σκότωσα για ένα ψέμα»:Ο δολοφόνος του 20χρονου Μάνου Οικονομίδη ομολογεί

«Τον σκότωσα για ένα ψέμα»:Ο δολοφόνος του 20χρονου Μάνου Οικονομίδη ομολογεί Facebook Twitter
Ο 24χρονος δολοφόνος του Μάνου Οικονομίδη
4

 

«Τον σκότωσα για ένα ψέμα»:Ο δολοφόνος του 20χρονου Μάνου Οικονομίδη ομολογεί Facebook Twitter
Ο Μάνος Οικονομίδης και η μητέρα του

Έτρεξε να υπερασπιστεί την κοπέλα του, σκοτώνοντας έναν 20χρονο άνθρωπο που πίστευε πως την είχε βιάσει και τώρα είναι στη φυλακή φοβούμενος ότι έπεσε θύμα ενός ψέματος.

Ο 24χρονος Christopher Membreno έμαθε το Σαββατοκύριακο πως η αστυνομία πιστεύει ότι το «ménage à trois» της φίλης του και δύο ανδρών στο Μπρούκλιν ήταν συναινετικό. Βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενος για τον άγριο φόνο του 20χρονου ομογενή Μάνου Οικονομίδη.

«Κατέστρεψα τη ζωή μου για ένα ψέμα; Η ζωή μου τελείωσε εξαιτίας ενός ψέματος», λέει με δάκρυα στα μάτια, όπως μεταδίδει η New York Daily News.

Ο 24χρονος είπε ότι θυμάται ελάχιστα απ' όσα συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα, αφού η φίλη του τον κάλεσε ισχυριζόμενη ότι είχε βιαστεί στο Park Slope.

O κατηγορούμενος, όπως έγραψε η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» συνελήφθη λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή του ομογενή.

«Τον σκότωσα για ένα ψέμα»:Ο δολοφόνος του 20χρονου Μάνου Οικονομίδη ομολογεί Facebook Twitter

Αν και ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τι ακριβώς συνέβη στην επίθεση της 19ης Ιουνίου στο διαμέρισμα του Παρκ Σλοπ, στο Μπρούκλιν, και ότι ο Οικονομίδης αντιστάθηκε στην επίθεση που δέχθηκε από τον ίδιο και τους δύο φίλους του, τους οποίους είχε πάρει μαζί του ενισχυτικά, εν τούτοις ο αρχηγός των ντέτεκτιβ, Robert Boyce, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για αντίσταση εκ μέρους του θύματος.

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν αντικρουόμενες αφηγήσεις και ότι καταβάλλουν προσπάθειες για να αποκρυπτογραφήσουν όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο φερόμενος ως δολοφόνος -σύμφωνα πάντοτε με την «Daily News»- ισχυρίστηκε ότι ήταν πολύ αναστατωμένος όταν έφτασε στο σημείο, ακριβώς λόγω αυτών που του μετέφερε η σύντροφός του. Ακουγόταν σαν να ήταν σε «έξαλλη κατάσταση, φοβισμένη», γι' αυτό και ο ίδιος αποφάσισε να καλέσει τους φίλους του και να αναζητήσουν τον άτυχο ομογενή.

«Ήθελα απλώς να αποδώσω δικαιοσύνη», είπε ο Membreno και πρόσθεσε ότι «Ήθελα να τον κρατήσω μέχρι να έρθει η Αστυνομία».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις δράστες επιτέθηκαν στο θύμα τους με μπαστούνια του μπέιζμπολ και μαχαίρια. Ο Μεμπρίνο δήλωσε ότι τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών εκείνη τη στιγμή και γι' αυτό δεν θυμάται πολλές λεπτομέρειες του φόνου.

«Αντιστεκόταν. Έπρεπε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, έπρεπε να αντισταθώ και εγώ με τη σειρά μου», τόνισε.

Ωστόσο, η Αστυνομία σημείωσε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Οικονομίδης επιτέθηκε στους δράστες. Αν και μαχαιρωμένος τέσσερις φορές στο στήθος και την πλάτη του, ο ομογενής κατάφερε να χτυπήσει την πόρτα ενός διπλανού διαμερίσματος πριν καταρρεύσει.

«Με μαχαίρωσαν! Με μαχαίρωσαν δύο φορές! Με μαχαίρωσαν», είπε στον άγνωστο που άνοιξε την πόρτα.


«Με εξαπάτησε. Δικαιούμαι να μάθω την αλήθεια», είπε με τη σειρά του ο κατηγορούμενος στην εφημερίδα αναφερόμενος στην σύντροφό του, το όνομα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, ούτε της έχουν αποδοθεί κατηγορίες.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον 24χρονο Gabriel Dos Santos, ο οποίος φέρεται να ήταν συνεργός του Μεμπρίνο, πλην όμως προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με τον τρίτο άνδρα, καθώς επίσης και με την 21χρονη από το Στάτεν Αϊλαντ που συμμετείχε στο σεξουαλικό όργιο.

Ωστόσο, η κ. Μαρία Μυτιληνιού,  μητέρα του Μάνου Οικονομίδη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον «Εθνικό Κήρυκα» την επομένη του τραγικού συμβάντος, αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικών οργίων και ισχυρίστηκε ότι τα κίνητρα της δολοφονίας είναι διαφορετικά.

Η οικογένεια και οι συγγενείς και φίλοι ετοιμάζονται να του απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό σήμερα στον Ιερό Ναό των Αγίων Νικολάου και Μαρίνης στο Μπρούκλιν.

Με πληροφορίες από ekirikas.com/ nydailynews

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Διεθνή / Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Πάνω από 60 χώρες αντιδρούν στους νέους δασμούς Τραμπ, που φτάνουν το 41% - Οι αυξήσεις πυροδοτούν φόβους για απώλειες θέσεων εργασίας και ένταση στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Διεθνή / Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει το μεγαλύτερο δίκτυο κέντρων κράτησης μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ, με στρατιωτικές βάσεις όπως το Fort Bliss να μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις για χιλιάδες κρατουμένους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
LIFO NEWSROOM
«Προσαρμοστικός οπορτουνιστής»: Η διπλωματία της Τουρκίας με τη Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο ως την Αρκτική

Ανάλυση / «Προσαρμοστικός οπορτουνιστής»: Η διπλωματία της Τουρκίας με τη Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο ως την Αρκτική

Πώς Τουρκία και Ρωσία ισορροπούν ανάμεσα σε συνεργασία και ανταγωνισμό, επεκτείνοντας την επιρροή τους από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Αρκτική
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
H Γρενάδα ζητά συγγνώμη και αποζημιώσεις από τον Βασιλιά Κάρολο για κέρδη της μοναρχίας από τη δουλεία

Διεθνή / H Γρενάδα ζητά αποζημιώσεις από τον Βασιλιά Κάρολο για κέρδη της μοναρχίας από τη δουλεία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ο βασιλιάς Γεώργιος Δ΄ κέρδισε προσωπικά από την εργασία σκλάβων σε φυτείες της Γρενάδας. Η χώρα ζητά από τον Βασιλιά Κάρολο συγγνώμη και αποζημιώσεις για το παρελθόν της βρετανικής μοναρχίας στη δουλεία
ΦΩΤ.: GETTY
Απίστευτη απόδραση: Βορειοκορεάτης κολύμπησε 10 ώρες για να φτάσει στη Νότια Κορέα

Διεθνή / Απίστευτη απόδραση: Βορειοκορεάτης κολύμπησε 10 ώρες για να φτάσει στη Νότια Κορέα

Βορειοκορεάτης άνδρας διέφυγε από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, κολυμπώντας 10 ώρες κατά μήκος της ακτής και αποφεύγοντας ένοπλους φρουρούς με εντολή να σκοτώσουν κάθε φυγά
ΦΩΤ.: GETTY
Πώς η συναυλία των Oasis το 2009 προκάλεσε τη πιο ισχυρή σεισμική δόνηση στο Εδιμβούργο

Διεθνή / Πώς η συναυλία των Oasis το 2009 προκάλεσε την πιο ισχυρή σεισμική δόνηση στο Εδιμβούργο

Η συναυλία των Oasis τον Ιούνιο του 2009 ξεπέρασε σε ένταση ακόμα και εκείνη των Red Hot Chili Peppers τον Ιούνιο του 2004, των Kings of Leon τον Ιούνιο του 2011, αλλά και της Taylor Swift τον Ιούνιο του 2024
LIFO NEWSROOM
Ιστορική σύνοδος ειρήνης στον Λευκό Οίκο: Τραμπ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπογράφουν συμφωνία μετά από δεκαετίες συγκρούσεων

Διεθνή / Ιστορική σύνοδος ειρήνης στον Λευκό Οίκο: Τραμπ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπογράφουν συμφωνία μετά από δεκαετίες συγκρούσεων

Ο Ντόναλντ Τραμπ φιλοξενεί στον Λευκό Οίκο τον πρωθυπουργό της Αρμενίας και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν για την «Ιστορική Σύνοδο Ειρήνης», με στόχο τον τερματισμό δεκαετιών πολέμου και την υπογραφή συμφωνίας που ανοίγει νέους διαδρόμους στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου
LIFO NEWSROOM