Ο Τραμπ εξηγεί γιατί ποτέ δεν θα διόριζε έναν «φτωχό άνθρωπο» στο υπουργικό του συμβούλιο

Ο Τραμπ εξηγεί γιατί ποτέ δεν θα διόριζε έναν «φτωχό άνθρωπο» στο υπουργικό του συμβούλιο Facebook Twitter
2

Ερωτηματικά και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ πως δεν θα διόριζε έναν φτωχό άνθρωπο στο υπουργικό συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αϊόβα, ο Αμερικανός Πρόεδρος αποφάσισε να απαντήσει σε όλους εκείνους που του επιτέθηκαν επειδή διόρισε τον ζάμπλουτο τραπεζίτη Γουίλμπουρ Ρος στην θέση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ. Η περιουσία του εκτιμάται στα 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Κάποιος είπε γιατί έβαλες έναν πλούσιο να είναι επικεφαλής της οικονομίας; Όχι, αλήθεια. Ο Γουίλμπορ είναι ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος κι είναι υπεύθυνος της οικονομίας. Είπα, "Επειδή αυτό το είδος σκέψης επιθυμούμε...επειδή αυτοί εκπροσωπούν την χώρα. Δεν θέλουν τα λεφτά», ανέφερε ο Τραμπ. «Και αγαπώ όλους τους ανθρώπους -πλούσιους και φτωχούς- αλλά σε συγκεκριμένες θέσεις, απλώς δεν θέλω κάποιον φτωχό. Το καταλαβαίνετε αυτό; Αν επιμένετε θα το κάνω, αλλά μου αρέσει καλύτερα έτσι», πρόσθεσε.

Πολλοί σχολιάζουν πως η τελευταία δήλωση Τραμπ έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την ομιλία που είχε εκφωνήσει προεκλογικά κατά της Wall Street. Ενδεικτικά, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του το 2016 για τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων είχε αναφέρει κάποια στιγμή: «Τους γνωρίζω αυτούς στην Goldman Sachs. Έχουν τον πλήρη έλεγχο του Τεντ Κρουζ, όπως έχουν και τον πλήρη έλεγχο της Χίλαρι Κλίντον».

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΛΧΑΝ ΟΜΑΡ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ

Διεθνή / WSJ: Ο Τραμπ θέλει να αφαιρέσει την υπηκοότητα της Ιλχάν Ομάρ και να την απελάσει

Ομοσπονδιακοί πράκτορες έκαναν έφοδο στο σπίτι της, κατάσχεσαν το διαβατήριό της και έχουν εκδώσει περισσότερες από δώδεκα κλητεύσεις, τρεις εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στην Ουκρανία, η οποία δεν θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η σχεδιαζόμενη ζώνη ασφαλείας θα εκτείνεται σε μήκος 660 χιλιομέτρων, εκ των οποίων το 70% βρίσκεται ήδη υπό ρωσικό έλεγχο. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, πόσο βαθιά στο ουκρανικό έδαφος θα εκτείνεται η ζώνη.
THE LIFO TEAM
BREAKING BAD RJ MITTE AYTOKTONIA

Διεθνή / «Καμία μαμά δεν θα έπρεπε να βρίσκει έτσι το παιδί της»: Η μητέρα του RJ Mitte μιλά για τον θάνατό του

«Αν γνώριζα κάτι περισσότερο ή μπορούσα να είχα κάνει κάτι διαφορετικά, πραγματικά θα το είχα κάνει. Θα έδινα τη ζωή μου για τη δική του», δήλωσε η Dyna Mitte για τον γιο της
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΕΥΡΩΠΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι προειδοποιεί πως 20 εκατομμύρια Ουκρανοί θα μπορούσαν να καταφύγουν στην Ευρώπη, εάν η Ρωσία κερδίσει τον πόλεμο

Ο Ουκρανός πρόεδρος εκφώνησε ομιλία στη σημερινή σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητώντας 70 δισεκατομμύρια ευρώ - επιπλέον - από την Ευρώπη
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΜΠΑΡΝΤΕΛΑ ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο ακροδεξιός Μπαρντελά γνωρίζει ήδη πως δεν θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές

Πολλοί πιστεύουν ότι ο Ζορντάν Μπαρντελά θα μπορούσε κάποτε να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας. Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για αντισημιτισμό, όμως αυτό που ανατρέπει τα μεγάλα πολιτικά του σχέδια είναι η επιστροφή της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική απομόνωση
THE LIFO TEAM