Ο Τραμπ εξηγεί γιατί ποτέ δεν θα διόριζε έναν «φτωχό άνθρωπο» στο υπουργικό του συμβούλιο

Ο Τραμπ εξηγεί γιατί ποτέ δεν θα διόριζε έναν «φτωχό άνθρωπο» στο υπουργικό του συμβούλιο Facebook Twitter
2

Ερωτηματικά και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ πως δεν θα διόριζε έναν φτωχό άνθρωπο στο υπουργικό συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αϊόβα, ο Αμερικανός Πρόεδρος αποφάσισε να απαντήσει σε όλους εκείνους που του επιτέθηκαν επειδή διόρισε τον ζάμπλουτο τραπεζίτη Γουίλμπουρ Ρος στην θέση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ. Η περιουσία του εκτιμάται στα 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Κάποιος είπε γιατί έβαλες έναν πλούσιο να είναι επικεφαλής της οικονομίας; Όχι, αλήθεια. Ο Γουίλμπορ είναι ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος κι είναι υπεύθυνος της οικονομίας. Είπα, "Επειδή αυτό το είδος σκέψης επιθυμούμε...επειδή αυτοί εκπροσωπούν την χώρα. Δεν θέλουν τα λεφτά», ανέφερε ο Τραμπ. «Και αγαπώ όλους τους ανθρώπους -πλούσιους και φτωχούς- αλλά σε συγκεκριμένες θέσεις, απλώς δεν θέλω κάποιον φτωχό. Το καταλαβαίνετε αυτό; Αν επιμένετε θα το κάνω, αλλά μου αρέσει καλύτερα έτσι», πρόσθεσε.

Πολλοί σχολιάζουν πως η τελευταία δήλωση Τραμπ έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την ομιλία που είχε εκφωνήσει προεκλογικά κατά της Wall Street. Ενδεικτικά, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του το 2016 για τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων είχε αναφέρει κάποια στιγμή: «Τους γνωρίζω αυτούς στην Goldman Sachs. Έχουν τον πλήρη έλεγχο του Τεντ Κρουζ, όπως έχουν και τον πλήρη έλεγχο της Χίλαρι Κλίντον».

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Διεθνή / Η Ευρώπη σε κλοιό διαδηλώσεων: 410.000 στους δρόμους της Γαλλίας, επεισόδια στην Αλβανία, έφοδοι στην Ιταλία

110.000 διαδηλωτές στο Παρίσι - Σοβαρά επεισόδια στα Τίρανα, αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις ιταλικές πόλεις και ενισχυμένη αστυνομική παρουσία στις μεγάλες συγκεντρώσεις
THE LIFO TEAM
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΑΝΤ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΧΟΥΘΙ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Ο συνασπισμός υπό το Ριάντ ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε βαλλιστικούς πυραύλους των Χούθι

Η Πολιτική Προστασία της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε για σύντομο χρονικό διάστημα προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους για ενδεχόμενο κίνδυνο στις πόλεις Ταΐφ και Γιανμπού
THE LIFO TEAM
ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΛΠΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΒΟΥΤΣΙΤΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Διεθνή / Εκλογές στη Σερβία: Στις κάλπες αύριο εκατομμύρια ψηφοφόροι – Ο Βούτσιτς απέναντι στο φοιτητικό κίνημα

Οι εν λόγω εκλογές θεωρούνται μία από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις στη σύγχρονη ιστορία της Σερβίας, καθώς λαμβάνουν μορφή άτυπου δημοψηφίσματος
THE LIFO TEAM
ΦΩΤΙΑ ΧΙΤΛΕΡ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΣΑΓΕΡΙ

Διεθνή / Γερμανία: Στις φλόγες επί 14 ώρες η τσαγερί του Χίτλερ - Μία σύλληψη για εμπρησμό

Μεγάλη πυρκαγιά καταστρέφει τη «Φωλιά του Αετού», το ορεινό πανδοχείο στο Μπερχτεσγκάντεν της Βαυαρίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως τσαγερί από τον Αδόλφο Χίτλερ κατά τη ναζιστική περίοδο
THE LIFO TEAM