Ο Τραμπ εξηγεί γιατί ποτέ δεν θα διόριζε έναν «φτωχό άνθρωπο» στο υπουργικό του συμβούλιο

Ο Τραμπ εξηγεί γιατί ποτέ δεν θα διόριζε έναν «φτωχό άνθρωπο» στο υπουργικό του συμβούλιο Facebook Twitter
2

Ερωτηματικά και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ πως δεν θα διόριζε έναν φτωχό άνθρωπο στο υπουργικό συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αϊόβα, ο Αμερικανός Πρόεδρος αποφάσισε να απαντήσει σε όλους εκείνους που του επιτέθηκαν επειδή διόρισε τον ζάμπλουτο τραπεζίτη Γουίλμπουρ Ρος στην θέση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ. Η περιουσία του εκτιμάται στα 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Κάποιος είπε γιατί έβαλες έναν πλούσιο να είναι επικεφαλής της οικονομίας; Όχι, αλήθεια. Ο Γουίλμπορ είναι ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος κι είναι υπεύθυνος της οικονομίας. Είπα, "Επειδή αυτό το είδος σκέψης επιθυμούμε...επειδή αυτοί εκπροσωπούν την χώρα. Δεν θέλουν τα λεφτά», ανέφερε ο Τραμπ. «Και αγαπώ όλους τους ανθρώπους -πλούσιους και φτωχούς- αλλά σε συγκεκριμένες θέσεις, απλώς δεν θέλω κάποιον φτωχό. Το καταλαβαίνετε αυτό; Αν επιμένετε θα το κάνω, αλλά μου αρέσει καλύτερα έτσι», πρόσθεσε.

Πολλοί σχολιάζουν πως η τελευταία δήλωση Τραμπ έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την ομιλία που είχε εκφωνήσει προεκλογικά κατά της Wall Street. Ενδεικτικά, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του το 2016 για τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων είχε αναφέρει κάποια στιγμή: «Τους γνωρίζω αυτούς στην Goldman Sachs. Έχουν τον πλήρη έλεγχο του Τεντ Κρουζ, όπως έχουν και τον πλήρη έλεγχο της Χίλαρι Κλίντον».

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM