Μια -δυστυχώς καθημερινή- εικόνα απ' τη Θεσσαλονίκη

Facebook Twitter
4

Η Παναγιώτα Κωνσταντινίδου μου την έστειλε, γράφοντας: 

Mια συχνή εικόνα από Θεσσαλονίκη. Συμβαίνει πάνω από ένα μήνα, ένας άστεγος έχει μετατρέψει τη Στάση Συντριβάνι σε σπίτι-στέκι του. Στην αρχή σκεφτόμουν ότι ίσως θα επιλυθεί το ζήτημα, αλλα συνεχίζεται. Δεν ενδιαφέρεται κάποιος, ώστε να μεταφερθεί σε κατάλληλο μέρος ο άστεγος -και να βοηθηθεί- αλλα για όλους πια είναι απλώς ένα λυπηρό αλλά συνηθισμένο φαινόμενο; Τελικά έχουμε εθιστεί στο πόνο; Ή ο πόνος του αλλου είναι πιο υποφερτός;

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Υπάρχει το υπνωτήριο για αστέγους που λειτουργεί πιλοτικά για λίγο καιρό στο παλιό Φιλοξενείο του Παπάφειου. Η τελευταία ενημέρωση έχει ως εξής (αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΡΣΙΣ - ARSIS- Association for the Social Support of Youth):Στην τέταρτη εβδομάδα λειτουργίας του, το υπνωτήριο στο χώρο του πρώην Φιλοξενείου του Παπάφειου (είσοδος απέναντι από το Λοιμωδών) υποδέχεται κάθε βράδυ περίπου 30 αστέγους. Η ανάγκη για παπούτσια Νο 48 & 49 παραμένει ενώ χρειάζονται και μερίδες φαγητού κάθε βράδυ ως συμπλήρωμα των συσσιτίων. Εάν δείτε κάποιον άστεγο στο δρόμο, απευθυνθείτε στην ΑΡΣΙΣ ή προτείνετέ του να επισκεφτεί ο ίδιος τα γραφεία της οργάνωσης ώστε να ενημερωθεί. Πτολεμαίων 35 & Συγγρού γωνία Τ.Κ. 54630 τηλ. 2310 526150 καθημερινά από τις 09:00 έως 16:00Υ.Γ: Από εσωτερική πληροφόρηση, υπάρχουν άστεγοι που έχουν πάει στο χώρο αλλά δεν θέλουν να μείνουν επειδή π.χ είναι καπνιστές και εκεί το κάπνισμα απαγορεύεται.Και για να προλάβω τα αρνητικά σχόλια, δε λέω ότι αυτό είναι λύση απλώς, αν μπορούμε να βοηθήσουμε σε ανθρώπινο επίπεδο, ας το κάνουμε.
περναω καθε μερα απο το σημειο για να παω στη σχολη μου εχει πανω απο δυο μηνες που συμβαινει αυτο και παρολο που ειναι κεντρικοτατο σημειο πανω στο δρομο δεν εχει γινει κατι για να λυθει το θεμα και να βρεθει στεγη η εστω μια βοηθεια τα πραγματα ειναι επισησ πιο τραγικα εξω απο την παλια φιλοοφικη απενατι στο πρακακι το τελευταιο εξαμηνο οι αστεγοι εχουν πενταπλασιαστει αυτη η κατασταση πρεπει να ληφθει υπ οψην καθημερινα ερχομαστε αντεμετοπει στη θεσσαλονικη τουλαχιστο οπου βρισκομαι εγω με εκατονταδες συμπολιτες μασ που ζητανε βοηθεια,μακαρι να μπορουσαμε να τουσ βοηθησουμε ολους!