Σοκαριστικό ατύχημα στο Indy500 - BINTEO

Σοκαριστικό ατύχημα στο Indy500 - BINTEO Facebook Twitter
1

Ένα τρομαχτικό ατύχημα σημειώθηκε χθες, Κυριακή, στον θρυλικό αγώνα Indy 500 που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Αμερική, κατά την διάρκεια του 61ου γύρου.

Όλα ξεκίνησαν από ένα λάθος του οδηγού Ray Ηoward, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του μονοθέσιου του και να χτυπήσει στις προστατευτικές μπαριέρες. Καθώς το αγωνιστικό αυτοκίνητο επέστρεφε ανεξέλεγκτο στην οβάλ διαδρομή, βρέθηκε στην πορεία του κατόχου της pole position του φετινού αγώνα Scott Dixon.

Ο Dixon δεν κατάφερε να αποφύγει την σύγκρουση, η οποία ήταν σφοδρότατη, με την μέση ωριαία ταχύτητα στον αγώνα να ξεπερνά τα 350 χιλιόμετρα την ώρα.

Το μονοθέσιο του Dixon απογειώθηκε από την σύγκρουση και προσέκρουσε πάνω σε έναν προστατευτικό φράχτη.

Παρότι το μονοθέσιο καταστράφηκε ολοσχερώς, ο Dixon κατάφερε να βγει μόνος του από τα συντρίμμια χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά.

Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της Ινδιανάπολης όπου και εξακριβώθηκε πως δεν είχε υποστεί τον παραμικρό τραυματισμό.

«Χαίρομαι που όλοι είναι καλά. Ήταν σίγουρα μία τρελή πτήση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Dallara και όλους τους εμπλεκόμενους για τα επίπεδα ασφαλείας που έχουμε σήμερα», ήταν η δήλωση του Dixon μετά το ατύχημα.

Για την ιστορία τον αγώνα κέρδισε ο Takuma Sato, επικρατώντας του τρεις φορές νικητή Helio Castroneves, με τον Ed Jones καταλαμβάνει την 3η θέση.

Ο πρώην οδηγός της F1 είναι ο πρώτος Ιάπωνας που κερδίζει το Indy 500.

 
Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ