Αυτό είναι το νέο λογότυπο του ΕΟΤ - που κόστισε 10.000 ευρώ (!)

Facebook Twitter
78

Βρίσκω αρκετά ωραίο το νεο λογοτυπο του ΕΟΤ για την προωθηση της Ελλαδος. 

Αλλά όπως αναφέρεται και εδώ [στο 13:18 λεπτό αναφερεται το ποσο των 10.000 ευρω
http://www.skai.gr/tv/show/?showid=63901] δεν ήταν και ό,τι πιο φτηνό - κυρίως αν μιλάμε μόνο για την παραπάνω εικόνα. (Προσωπικά υποθέτω ότι ίσως να υπάρχουν κι άλλες παραλλαγές ή εφαρμογές.) 

Ο Δημήτρης Γ. μου έστειλε τον δικό του σχολιασμό για το λογότυπο και την τιμή του...

Aυτο ειναι το νεο λογοτυπο του ΕΟΤ για την προωθηση της Ελλαδος. Κοστισε 10.000 ευρω !!!

Πιστευω οτι τον εκλεψαν τον γραφιστα. Ειναι ενα κομψοτεχνημα που αξιζει πολλαπλασια.

Καταρχην, ειναι μαγικο πως σκεφτηκε, ο μπαγασας, να βαλει λευκα γραμματα σε γαλαζιο φοντο σε ενα λογοτυπο για την Ελλαδα.

Εχει χρησιμοποιησει οχι μια αλλα δυο γραμματοσειρες παρακαλω, και σα να μην εφτανε αυτο εχει καταφερει αριστουργηματικα να στοιχησει τελεια στα δεξια το all time classic.

Ασε που δεν εχει και κανενα ορθογραφικο λαθος. Προσκυνω στο μεγαλειο του..

ΕΥΓΕ !

78

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Φοβερό λογότυπο! Το όνομα Greece πως το σκέφτηκε ο μπαγάσας; Πολύ πιασάρικο! Και αυτός ο συνδυασμός γαλάζιο λευκό....γουάου! Μην σου πω να τα καθιερώσουμε ως τα εθνικά μας χρώματα.....
εγινε.. και οταν ερθει ο αμοιρος ο τουριστας, υποκινουμενος απο τη τρομερή αυτή δυναμική του logo, θα τον πεταξεις στη τρυπα με το φθαρμενο μωσαικο, το κρεβατι με τους σουμιεδες που διαμαρτυρονται και το καταγρατζουνισμενο κομοδινο απο σουηδικο ξυλο και θα του αδειασεις απ'τη τσεπη μεχρι και το τελευταιο σεντ γιατι "η σεζον πια εχει συρρικνωθει"...Ο αξιοπρεπης τουρισμος απαιτεί και αξιοπρεπεις μοναδες και ιδιοκτητες. Ενα logo δε φερνει την άνοιξη...
Το κενό στα γράμματα είναι το λιγότερο αν σκεφτεί κανείς ότι τελικό λογότυπο, που θα εκπροσωπεί έστω και για λίγο την Ελλάδα παγκοσμίως, αντί για pantone έχει ένα χρώμα από την "by default" παλέτα του illustrator...
Εύγε εσείς κύριε Δημοκίδη! Φοβερά πάντα τα αφιερώματα σας με συγκεκαλυμμένη εμπάθεια προς οτιδήποτε "made in greece", με διάφορα προσχήματα (κόστος, αισθητική κτλ). Όχι τιποτα άλλο, μην μας πούν και βλάχους!
Ρε μην κολλάτε στα λεφτά που στοίχισε το logo! Τα λεφτά είναι λίγα για ένα τέτοιο project. Το θέμα είναι το logo το ίδιο. Ναι απλό πρέπει να είναι για να τραβήξει την προσοχή δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Αλλά άλλο απλό κι άλλο κοινότυπο και τετριμμένο! Το να κάνεις κάτι απλό και έξυπνο είναι πολύ δύσκολο. Το να κάνεις κάτι απλά κοινότυπο είναι εύκολο. Ας τα ξεχωρίσουμε...
Είναι αστείο οτι πολλοί αναγνώστες, έχουν την εντύπωση οτι το κράτος απευθύνθηκε σε κάποιον γραφίστα, για το λογότυπο που θα χρησιμοποιεί ο ΕΟΤ στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού, ήμαρτον. Η συγκεκριμένη γραμματοσειρά πάντως είναι όντως all time classic, ο ΕΟΤ την χρησιμοποιούσε για πολλά χρόνια κατά την δεκαετία του '80 αν θυμάμαι καλά.
Όπως φαίνεται κάτω δεξιά στην εικόνα το λογότυπο του ΕΟΤ παραμένει ίδιο... Δείτε και μόνοι σας...http://www.visitgreece.gr/ Η παραπάνω εικόνα ισως είναι από την νέα καμπανια του ΕΟΤ και αυτη να κοστισε 10.000 ευρω. (Ισως!)
Τα περισσότερα σχόλια αποδεικνύουν ότι σε 2 χρόνια το πολλύ οι μόνοι που θα έχουν μείνει στην Ελλάδα θα ειναι οι παντελώς ηλίθιοι αριστεροδεκξιοχρυσαυγάτες με ταλέντα σε μουστακοστριψιμο και ταυτόχρονο μπεγλεροπαιγμα με τρολλινγκ φεισβοοκ."Τιιιιι???Ποοοοσα πήρε ο τάδε αρχιτέκτονας??. Σιγά μωρέ σκέτο μπετόν έβαλε.... Σε ένα σαββατοκύριακο με 2- 3 αλβανούς θα το είχα κσεπετακξει..."Εισαστε ι μόνη χώρα που όλοι φαγωνεστε για το ποσά λεφτά παίρνει ο διπλανός σας και είσαστε οι μόνοι που ξέρετε με λεπτομέρεια όλες της άλλες δουλειές εκτός απ τις δικές σας...φουντ φορ θοουτ:Ένας από τους πολλούς λόγους που το αστικό περιβάλλον σας είναι για κλάμματα είναι και οι μειοδοτικοί διαγωνισμοί στα μεγάλα δημοσια έργα και σε συμβουλευτικές υπηρεσίες ...η ίδια λογική και σε άλλους τομείς έχει εξίσου κακά αποτελέσματα.Φιλικά"if you pay peanuts you get monkeys"
Καταλαβαίνω πως αυτό το σχόλιο πάει σ'εμενα.Κοίτα, όταν έχεις ζήσει σε μια χώρα που για το site του ο δήμος Αθηναίων ή η ΕΡΤ για τα λογότυπα της πλήρωναν εκατοντάδες χιλιάδες €. Ενω στη συνέχεια αυτή η χώρα πτώχευσε και δημιούργησε μια απίστευτα μεγάλη ταξική ψαλίδα.Οταν βλέπεις πολυ καλούς επαγγελματίες να παρακαλάν για δουλειά και να μεταναστεύουν καθημερινά, ναι, εκεί θολώνεις.Ισως να κάνω λάθος στη κρίση μου, ισως πλέον να είμαι προκατειλημμένος. Αλλα η πραγματικότητα σήμερα έχει ως εξής: Βασικός μισθός 550 € μικτά και αν γουστάρεις.Βάση αυτού του ποσού και της ανεργίας υπολογίζω τα πάντα και οχι με Αμερικανιες τύπου "if you pay peanuts you get monkeys" .Πληρώσαμε αγαπητέ και δε πήραμε peanuts, παπαρια πήραμε.Η πενία κατεργάζεται τέχνες και η τέχνη δε χρειάζεται € για ν' αναδειχθεί.
Εύγε! Να τολμήσω να προτείνω, αυτό το λογότυπο, επειδή βλέπω οτι εκτός απο εποικοδομητικό πάθος, όρεξη και αγάπη για την γη που πατάς, έχεις και επαγγελματικές αναζητήσεις, θα μπορούσες ίσως να το φτιάξεις για το χωριό καταγωγής σου. Να το βάλετε στην κεντρική στάνη ίσως, δίπλα στο "Coca Cola"?
Ασε ευτυχως γκρεμισαμε την στανη και βαλαμε φωτοβολταικα και καλλιεργειες σαλιγκαριων να κονομησουμε.Δεν την παλευω αλλο 4 χρονια χωρις Πλουταρχο,μετα πρωτα φραγκα εφυγα για πρωτο τραπεζι πιστα.
Νομίζω ότι εκτός από τους... "εκτός", που διακατέχονται από ελληναράδικη ξερολία, πολλοί άνθρωποι της δουλειάς πέφτουν επίσης στη λούμπα να ψάχνουν το εντυπωσιακό design για να δικαιολογηθεί το ποσό. Φυσικά αυτή είναι μια επαγγελματική διαστροφή που κυρίως εμπεδώνεται από τις εργοδοσίες των δημιουργικών επαγγελμάτων της επικοινωνίας, που πιέζουν προς την κατεύθυνση των βραβείων, του εντυπωσιασμού και των φεστιβαλικών ονειρώξεων.Από την άλλη, ο τουρισμός της χώρας δεν είναι δουλίτσα για να χτυπήσουμε Ερμή ή ΕΒΓΕ και να πουλήσουμε μούρη τη βραδιά του φεστιβάλ.Αυτό το logo οφείλει πρωτίστως να είναι 100% αποτελεσματικό, δηλαδή να περνάει το μήνυμα σε πάνω από 1 δις ανθρώπους, μέσα στους οποίους βρίσκονται και άνθρωποι που δεν εφηύραν την πυρίτιδα αλλά διαθέτουν πορτοφόλι και χρόνο για διακοπές στο εξωτερικό.Δεν υπάρχει περιθώριο για σύνθετα εξυπνακίστικα λογότυπα. Πρέπει να γίνεται αντιληπτό ακαριαία σε ένα οικουμενικό κοινό.Το απλό αυτό λογότυπο με το πολύ κλασικό typeface συνάδει με το επικοινωνιακό μήνυμα του all-time classic. Διάφορες μοντερνιές έχουν επιχειρηθεί στο kerning και τις περασιές, που πιθανόν να του δίνουν λίγο κίνηση και παιχνίδισμα. Δεν τις απορρίπτω χωρίς δεύτερη σκέψη. Ακόμη και γραφίστας που πέρασε έστω έξι μήνες από στούντιο ξέρει να κάνει δεξιά περασιά, επομένως κάποιος λόγος θα υπάρχει που πειραματίστηκαν με τη θέση.Σε τελική ανάλυση οι κανόνες είναι για να ανατρέπονται. Ποιος μας είπε ότι δεν μπορούμε να στοιχίσουμε ελεύθερα αν αυτό δίνει ωραίο ρυθμό στην εικόνα;Τέλος, σε αυτή την τελική επιλογή μπορεί να έχει βάλει χέρι ο πελατάκος (ΕΟΤ) αλλά μπορεί επίσης να έχει παίξει ρόλο και έρευνα αγοράς. Πώς ξέρουμε εξάλλου ότι αυτό δεν έγινε ήδη; Μπορεί φερειπείν να έχει περάσει από group έρευνας σε πανευρωπαίκό επίπεδο και να επιλέχτηκε για αυτό. Ξέρουμε αν έγινε έτσι;Αν η εταιρεία που επιλέχτηκε υπέβαλε 2-3 ετοιμοπαράδοτες κατευθύνσεις για έρευνα, συγγνώμη αλλά και λίγα πήρε, δεδομένου ότι πρόκειται για τεράστιο πελάτη.Και θα διαφωνήσω πλήρως με τις λογικές crowdsourcing σε τομείς τέτοιας σημασίας. Το θέμα δεν είναι να πάρει ο άνεργος Κώστας ή εγώ (ως άνεργος δημιουργικός επίσης) ένα χιλιάρικο για βραβείο. Το θέμα είναι να γίνει σωστά η δουλειά στον τουρισμό, για ευνόητους λόγους.Δεν έχω καμία απολύτως απόδειξη ότι γίνεται σωστά τώρα, αλλά επίσης δεν έχω καμία ένδειξη ούτε περί του αντιθέτου, οπότε δεν μπορώ να αρχίσω να κράζω άνευ λόγου.
Σ'ενα κράτος γραφειοκρατών προσπαθούν ορισμένου ευφάνταστοι σχολιαστές να εκλογικεύσουν το παράλογο.Όσοι σχολιάζουν θετικά αυτή την αθλιότητα είναι είτε συμμέτοχοι στο πάρτι ή έχουν αναλάβει παρόμοιες ρεμούλες στο παρελθόν. Σε μια χρεοκοπημένη χώρα, με πεινασμένους και άστεγους, ορισμένοι συνεχίσουν να σκορπάν χρήματα ενω έχουν και υποστηρικτές !!!Ντροπή σας ρε!!Μου βγάζετε ψευτομελέτες με εργατοώρες που χρειάζονται, τις γράφετε όμορφα και αναλυτικά σε μια ντιζαινατη παπάρα και πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. http://gda.gr/files/pdf/Proposals_2004.07.01.pdfΚάποιοι παππούδες ισως σας πιστέψουν άλλα υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που γνωρίζουν τι παίζει ρε λαμογια. Σας έχουμε πάρει χαμπάρι και σε λίγο θα τρέχετε να κρυφτείτε, απατεώνες.Υ.Γ.Άραγε αν ο ΕΟΤ έδινε έπαθλο 1000€ + (τη φήμη που θα ειχε στο portofolio) σε όποιον γραφίστα σκεφτόταν και δημιουργούσε το καλύτερο λογότυπο. Πόσοι ανεξάρτητοι γραφίστες, πόσοι φοιτητές της σχολης καλων τεχνων κ.λ.π. θα τρέχαν σα παλαβοί, στύβοντας το μυαλό τους;;; Διαμάντια θα έφτιαχναν, που θα προωθούσαν τη χώρα, είμαστε στον 21αιωνα ρε γραφειοκράτες και το τέλος σας πλησιάζει.
Ακριβώς! Ένας crowdsourcing διαγωνισμός χρειαζόταν! Η Μαρία Θ. Κωνσταντινίδου έχει τόσα ακόμα να προσφέρει...http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/22441Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα οι περισσότεροι πραγματικά καλοί γραφίστες να εργάζονται ήδη. Α, και οι Paul Rand αυτού του κόσμου να μην ακριβοπληρώνονται επειδή έχουν βρει τα κοροϊδα αλλά επειδή κάτι παραπάνω κατέχουν.
χαχα. Ήμουν 100% σίγουρος πως θα μου πέταγαν τις troliες της ONNED.Ουτε 1 στο εκατομμύριο να γινόταν κατι παρόμοιο. Ακόμα και καμένα τρολ να δοκίμαζαν δεν υπηρχε περίπτωση να δημιουργηθεί σοβαρό ρεύμα αλλοίωσης.Οσο για το οτι "οι καλοι γραφίστες εχουν δουλειά" αστα αυτα τα χαζα επιχειρήματα για χώρες μη χρεοκοπημένες που δεν εχουν 30% ανεργία, εκεί το συζητάμε.Υ.Γ.Να σημειώσω επίσης πως γραφίστας δεν είμαι αλλά τον χώρο τον παρακολουθώ στενά και γνωρίζω καλά τι παίζει στη πραγματική αγορά και οικονομία σήμερα.
Υπενθυμίζω πως οι τρολιές της ΟΝΝΕΔ έγιναν σε περίοδο κρίσης με 20% ανεργία, όχι το 2004. Μπορείς να με φωτίσεις λοιπόν τι σε κάνει σίγουρο πως οι προτάσεις θα ήταν επιπέδου; Γιατί στον διαγωνισμό της ΟΝΝΕΔ δεν ήταν μόνο το logo31 αντάξιο περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού αρχών του 90.Επίσης, πως ακριβώς θα βοηθιόντουσαν οι άνεργοι καλοί γραφίστες με 1000 ευρώ απ'τη στιγμή που η όποια φήμη θα αποκτούσαν θα ήταν άχρηστη μιας και σύμφωνα με εσένα δουλειές δεν υπάρχουν και ακόμα και οι καλοί είναι άνεργοι; Και γιατί πιστεύεις πως αυτόί που εργάστηκαν για το λογότυπο δεν ήταν ικανοί και δεν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και οι φοιτητές θα κάναν παπάδες και η Frog design τεμενάδες για να τους προσλάβει;Τέλος, να σου θυμίσω πως στην Ελλάδα απ'όσο ξέρω εξειδικευμένα site για crowdsourcing design όπως το crowdspring, 99designs etc δεν υπάρχει. Οπότε ο ΕΟΤ θα έπρεπε να κάνει έναν διαγωνισμό και να τον διαφημίσει (τουλάχιστον με ένα site) εάν ήθελε να μαζέψει αρκετές συμμετοχές. Είσαι σίγουρος πως θα του ερχόταν φθηνότερα;
Κανένας δεν αναζητάς φήμη έχοντας στο πορτοφολιο σου το σήμα της ΟΝΝΕΔ (ελεος δηλαδη...) ,ο ΕΟΠ έχει διεθνή αντίκτυπο, σκέψου το λίγο, επιπλέον θα υπήρχε και το χρηματικό έπαθλο.Αναφορικά με το σύστημα ανάρτησης των logo, δεν θα ήταν ανοιχτό αλλά θα γινόταν κατόπιν βασικής αξιολόγησης και έγκρισης.Όσο για το κόστος της διαδικτυακής προώθησης, θα ήταν πάμφθηνη (πάντα σε σχέση με το παρανοϊκό νούμερο των 10000€). Τώρα το τι αλλα επιχειρήματα μπορεί να σου κατέβουν προκειμένου να δικαιολογήσεις τ' αδικαιολόγητα είμαι πραγματικά περίεργος να μάθω.Υ.Γ.Το χειρότερο είναι πως όχι απλά δεν υπάρχουν δουλειές άλλα δε δίνονται ούτε καν ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους για ν' αναδειχθούν. Αυτό για το άτοπο επιχείρημα "τι να το κάνει το πορτοφολιο σε μια χρεοκοπημένη οικονομία".
Έχεις δίκιο, όλα είναι "παμφθηνα". Και το να φτιάξεις ένα διαφημιστικό website (ξέρω, εσύ θα έκανες στο Blogger με δωρεάν template), και να το διαφημίσεις και ο συμβολαιογράφος για τον διαγωνισμό και τα πάντα. Μόνο το λογότυπο του ΕΟΤ είναι ακριβό. Τα ξέρεις όλα. Ξέρεις πως αυτός που έφτιαξε το συγκεκριμένο λογότυπο είναι φθασμένος και οι φθασμένοι δεν πρέπει να παίρνουν δουλειές γιατί όλοι είναι εκατομμυριούχοι. Πως τα λογότυπα δεν φτιάχνονται για να χρησιμοποιηθούν σε διαφημιστικές εκστρατείες εκατομμυρίων αλλά είναι τεστ για να βρούμε τον επόμενο ταλαντούχο σχεδιαστή. Και τι έγινε αν τελικά μας βγει μάπα το καρπούζι; Θα τρέξουμε την καμπάνια με το παλιό. Καληνύχτα
Το να φτιάξεις μια σελίδα ή μια page στην υπάρχουσα σελίδα του ΕΟΤ για voting βρε άνθρωπε ποσό θα κοστίσει;; Άντε 200€ και πολλά λέω. Α ρε ελεύθερη οικονομια που σας χρειάζεται, κρατικές βδέλλες, φάτε ακόμα οσο μπορείτε. Καλά κάνετε όμως, αφού ο κόσμος στηρίζει παλαιοκομματικά ζώα με αρχαίες νοοτροπίες, καλά κάνετε, μη τους αφήσετε € τσακιστό.Καληνυχτα
Άαααααρε ελεύθερη οι κονομία που τους χρειάζεται... Καλά τα λές, αλλά ποιός σε ακούει... Όλα μαζί. Ελεύθερη οικονομία, κρατικές βδέλλες και αρχαία νοοτροπία εν καιρώ κρίσης! Εν καιρώ κρίσης και να ασχολούμαστε με το μαρκετινγκ και τον τουρισμό μια χώρας!! Τρε μπανάλ! Να σου πώ, στο λογότυπο δεν ρίχνουμε και κανα-δυό σφυροδρέπανα έτσι να γουστάρουμε να'ούμ?
"Όσοι σχολιάζουν θετικά αυτή την αθλιότητα είναι είτε συμμέτοχοι στο πάρτι ή έχουν αναλάβει παρόμοιες ρεμούλες στο παρελθόν".Όλο με τον καλό λόγο στο στόμα είσαι!