Η ‘Αγαπητή Α, μπα’ συνιστά ψυχραιμία

Η ‘Αγαπητή Α, μπα’ συνιστά ψυχραιμία Facebook Twitter
16

________________
1.


Αγαπητή Α, μπα, πώς σου φάνηκε ο Χρήστος Βασιλόπουλος στη νέα σειρά Banshee του HBO..? εγώ πάντως εντυπωσιάστηκα και παρουσιαζουν μόνο που κατάφερε να μπει στο cast.- :)


Φτου, δεν πιάνουμε Cinemax,δεν το έχω δει (και βλέπω και 8.1 στο IMDB, για φαντάσου). Μπράβο στο Χρήστο. Λες να τον πετύχω στην εκκλησία την Κυριακή;

________________
2.

"Αγαπητή Α,μπα!
Ήθελα να ρωτήσω πως γίνετε ένας άνεργος να μην είναι οικονομικά αδύναμος? Πως γίνετε τα πιο παραγωγικά χρονιά τις ζωής μας να μη βρίσκουμε δουλειά όποιο και να είναι το αντικείμενο μας? Πως έχει την απαίτηση το κράτος να πληρώσω αυτά που και καλά του χρωστάω επειδή είμαι άνεργη και δεν είχα λεφτά να πληρώσω το εισιτήριο του μετρό που λάθος μου που το χρησιμοποιείσα αλλά αν δε το χρησιμοποιήσεις πως θα πας σε συνεντεύξεις για δουλειά που και καλά υπάρχουν, αλλά πάντα παίρνει τη θέση αυτός με το μεγαλύτερο μέσον!
Πως περιμένουν από μια άνεργη 24 χρονών να πληρώσει 1200 ευρώ για ένα εισιτήριο του μετρό?
Είμαι σε απόγνωση πραγματικά δε ξέρω τι να κάνω οι γονείς μου δε μπορούν να μου τα δώσουν δουλεία δε μπορώ να βρω! Τελικά το μόνο που θα καταφέρουν είναι οι μισοί νέοι να μεταναστεύσουν και οι άλλοι μισοί να αυτοκτονήσουν!!
Δε περιμένω να μου βρεις λύση απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας!"- Ελενη


Ε, όχι και να αυτοκτονήσουν.

________________

3.


Όλα για ένα λόγο και ένας λόγος για όλα (που λέει και ένα άσμα), αλλά, πώς βγάζεις έναν φίλο σου (κάλο, αλλά από το λύκειο...) από το βούρκο των γνωστών-άγνωστων εταιρειών πυραμίδααλλάόχιπυραμίδα??? Αυτό που με κάνει να το σκέφτομαι και να στεναχωριέμαι δεν είναι η περίπτωση του να χάσει λεφτά, αυτό ίσως να του βάλει και μυαλό, που λένε. Η περίπτωση του να αρχίζει να βγάζει λεφτά είναι αυτή που με τρομάζει, όπου όπως λέει θα παρατήσει τη δουλίτσα του που έχει αρχίσει να στρώνει με αρκετή προσπάθεια. Μια δουλειά που και του αρέσει και είναι καλός...- Έχω-ξαναστείλει-αλλά-δεν-έχεις-απαντήσει-,-ακόμα-,-και-δεν-συγκράτησα-το-όνομα-.-.-.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αρχίζει να βγάζει λεφτά, αλλά και να χάσει, δε σημαίνει ότι θα βγάλει τα σωστά συμπεράσματα. Σωστά τον είπες «κάλο».

________________
4.


Θέλω να πάω για εθελοντική εργασία το καλοκαίρι στην Αφρική. Όσους φορείς όμως βρίσκω που να το οργανώνουν, ζητάνε κάτι τεράστια ποσά δωρεών. Εγώ ίσα ίσα να μπορώ να καλύψω τα αεροπορικά... Ψάχνω, ψάχνω και τίποτα δε βρίσκω... έτσι, είπα να απευθυνθώ στην αυθεντία... ;) Help!- Άννα


Αυθεντία για εθελοντική εργασία στην Αφρική; Παιδιά, δεν είμαι η Siri.

________________
5.


"Αγαπητή μου Α,μπα,

Ενώ έχω πολλά ενδιαφέροντα ως άτομο, με τα οποία έχω γεμίσει το εβδομαδιαίο μου πρόγραμμα (σπουδές, ξένες γλώσσες, αθλήματα), έχω την εντύπωση - μη σου πω τη βεβαιότητα - πως είμαι κατά βάθος τεμπέλα. Με έχει πιάσει τώρα κανά μήνα και δεν κάνω τίποτα! Τα αποφεύγω και τα αγνοώ όλα επιδεικτικά! Κ τους κλείνω κ το μάτι με θράσος! Δεν είναι υποχρεώσεις, εγώ τα έχω επιλέξει, αλλά ίσως έχω κουραστεί λιγάκι... τι να κάνω να ξεκολλήσω?? Απανωτά ταρακουνητά του κορμού και ειρωνικά, στο όριο του σαρκαστικού, σχόλια αδερφής δεν έχουν πιάσει..."- I am Ada and I am an Ampa addict.


Απορείς γιατί βαριέσαι να σπουδάσεις, να αθληθείς και να διαβάσεις γραμματική μιας ξένης γλώσσας; Αν δεν ήταν υποχρεώσεις, δεν θα αισθανόσουν τύψεις που δεν πας.

________________
6.


"Αγαπητή Α, μπα;
Ποιά είναι η καλύτερη αντιμετώπιση όταν σου μιλάνε στον ενικό άνθρωποι με τους οποίους εσύ προτιμάς τον πληθυντικό; Ας πούμε σε εκείνο το "γεια σου" όταν μπαίνεις σε ένα κατάστημα, η απάντηση "της γιαγιάς σου!" που μου έρχεται στο μυαλό, θεωρείται αποδεκτή; (σε ένα κατάστημα βέβαια ελάχιστη σημασία έχει, αλλά στην δουλειά;). Ευχαριστώ. Andy74
"-Andy74


Από την άλλη, ο πληθυντικός δε σε κάνει να νιώθεις γέρος;

________________
7.


"ΑΓΑΠΗΤΗ'' Α, μπα;''
έβγαινα με τον Γ. Τα ραντεβού μας ήταν υπέροχα. Όσο τον γνώριζα τόσο πιο πολύ μου άρεσε! Και αυτός φαινόταν ενθουσιασμένος..μου έστελνε συνέχεια μηνύματα, ήθελε να περνάμε χρόνο μαζί..όλο αυτό για 2 μήνες μέχρι που έπρεπε για 3 εβδομάδες να πάω στο Λονδίνο..όταν γύρισα τον πήρα τηλέφωνο να συναντηθούμε αλλά μου είπε οτι ήταν κουρασμένος και οτι την επόμενη μέρα έχει μια υποχρέωση..φυσικά και το πίστεψα..και ήμουν για πολλές μέρες στην αναμονή μήπως θα έπαιρνε.....αλλά λογικά είχε ξενερώσει ή είχε βρει άλλη..έριξα τον εγωισμό μου και του έστειλα ''τι κάνεις'' και μου απαντησε ''κάθε μέρα αρκετό τρέξιμο'' ε μετά απο αυτό δεν ξαναεπικοινώνησα...με το ζόρι δε γίνεται τίποτα..η απορία μου είναι η εξής : γιατί με άφησε σε τόση αναμονή ? ας έλεγε και δικαιολογίες αλλά δεν μου άξιζε ένας λόγος? η ηλικία μας είναι 20. ίσως και αυτό παίζει ρόλο..."- σε ζάλισα ε?


Σοβαρά τώρα, προτιμάς τις ψεύτικες δικαιολογίες από τη σιωπή;

________________
8.


Tι μουσική σου αρέσει ν'ακούς;- τριαλαλι τριαλαλο


Ακούω songza σε Nexus. Τώρα, «Everybody loves Ellington» και αυτή τη στιγμή, Duke Ellington, "Take the 'A' Train".

"Μένεις στη Νέα Υόρκη, δεν έχεις αυτοκίνητο, παίρνεις το μετρό. Και αν είσαι πραγματικά άτυχος, πρέπει να πάρεις το τρένο Α, που βρίσκεται κάτω στον πάτο των είκοσι υπόγειων γραμμών της πόλης. Είναι η γραμμή που τείνει να χαλάει περισσότερο, είναι η πιο βρώμικη και με τις περισσότερες καθυστερήσεις. Έχει όμως ένα πλεονέκτημα σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες γραμμές: είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για το Χάρλεμ και την περιοχή με τις μεγαλοπρεπείς επαύλεις όπου βασίλευε κάποτε η αριστοκρατία του Χάρλεμ, το Sugar Hill".

________________
9.


Τι γνώμη έχεις για την ταινία pulp fiction; Εγώ την είδα μόνο μια φορά αλλά νομίζω πρέπει να την ξαναδώ.- frozen yoghurt

Μόνο ο Ταραντίνο μπορεί να κάνει τον Τζον Τραβόλτα κουλ.

Με Ταραντίνο:

Χωρίς Ταραντίνο:

________________
10.


" Αγαπητη Α μπα,

τα τελευταια χρονια βλεπω που και που σε αμερικανικες ταινιες οπως ""Harold and Kumar"", αλλα και σε sitcoms οπως τα ""these were the seventies (εναλλακτικος τιτλος the seventies show)"" και ""the big bang theory"" που ορισμενα καναλια εδω στην αλλοδαπη που βρισκομαι προβαλλουν, ενα καινουργιο στερεοτυπο: Σε ολα τα προαναφερομενα ... δημιουργηματα (???) υπαρχει και ενας χαρακτηρας ινδικης καταγωγης, ο οποιος παρουσιαζεται ως σεξομανης σπασικλας. Μιας και ζεις στις Η.Π.Α., θελω να σε ρωτησω, απο που και πως προεκυψε το στερεοτυπο αυτο για τους Ινδους στην Αμερικη και τους ετσι.

Ευχαριστω, συγχαρητηρια για τη στηλη σου. -benny


Η Αμερική είναι ονειρεμένος προορισμός για πολλούς πολίτες διαφόρων χωρών, ειδικά για πολλές χώρες της Ασίας. Η νόμιμη μετανάστευση είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί η Αμερική είναι ιδιαίτερα σφιχτοχέρα στις βίζες. Αυτοί που έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν δεκτοί είναι οι καλοί μαθητές – φοιτητές, οι οποίοι, σπουδάζοντας σε αμερικανικά πανεπιστήμια, βρίσκουν τελικά και δουλειές.


Ένας Έλληνας προσαρμόζεται εύκολα στην Αμερική, πάνω κάτω καταλαβαίνει την κουλτούρα (άλλο αν του αρέσει η όχι, πάντως την καταλαβαίνει). Για τους Ινδούς, ειδικά τους φτωχούς που έρχονται από επαρχίες, μετά από μεγάλες προσπάθειες και πολύ διάβασμα, πρόκειται για εντελώς άλλη κουλτούρα, και φαντάζομαι ότι ζορίζονται στην αρχή. Έτσι εξηγείται το σπασίκλας. Για το σεξομανής, υποθέτω ότι όταν συνειδητοποιούν ότι οι γυναίκες εδώ έχουν πλήρη σεξουαλική ελευθερία, προγαμιαίες σχέσεις και διαζύγια, θα είναι και απορριπτικοί αλλά θα τους γυρνάει και το μάτι. Έτσι εξηγείται το σεξομανής.


Φυσικά είναι στερεότυπο, αλλά με ρώτησες πώς προέκυψε. Αυτή είναι η θεωρία μου.

________________
11.


"Δεν έχω ερώτηση, είδα την απάντηση στην ερώτησή μου σήμερα και πολύ χάρηκα, και όντως (σκεπτόμενη επόμενη ερωταπάντηση σημερινή) πολλά πράγματα γκουγκλίζονται, αλλά είναι πολύ πιο ωραίο να ρωτάς και να σου απαντάνε.
Τελικά έχω ερώτηση: πιστεύεις ότι κάποτε θα αυτοματοποιηθούν τα πάντα και οι υπολογιστές θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους που μας εξυπηρετούν ή που απαντούν στις ερωτήσεις μας;
Θέλω να πω, και τώρα έναν υπολογιστή ρωτάω, αλλά πιστεύεις ότι κάποτε θα μπορεί και να μου απαντάει σε όλα, χωρίς να υπάρχεις εσύ στην άλλη άκρη του σύρματος;
Δεν είναι φρίκη αυτό το ενδεχόμενο; "-Bird on a wire


Φαντάζεσαι να έχει ήδη γίνει;

________________
12.


Εμείς μαλάκες είμαστε που μένουμε ακόμη Ελλάδα?- σανυ


Δέσε το ζωνάρι σου, μανάρι μου.

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
#4 Δε ξέρω τι ηλικία έχεις αλλά είχα ένα φίλο που πήγε με αυτό το πρόγραμμα :http://uoa.aiesec.gr/%CE%B6%CE%AE%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-aiesec/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82/intership/gcdp/
Επίσης ξέρω ότι πολλά χρόνια τώρα οργανώνει αξιόλογα workamps στην Αφρική και η ΕLIX (εδώ η μηχανή αναζήτησης των προγραμμάτων τους:http://www.elix.org.gr/workcamp-with-elix/workcamp-with-elix-general/glossari-michanis-anazitisis-programmaton.html) αλλά σίγουρα με την εγγραφή και το επιπλέον ποσό που ζητούν συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις, οι κατά τόπους οργανώσεις, θα ξοδέψεις καμιά τρακοσαριά(και παραπάνω) πέρα από τα εισιτήρια. Βέβαια σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται φαγητό και διαμονή για τις βδομάδες που θα είσαι εκεί.
#10 Συμφωνώ με μαζί σου αμπά. Άτομα που έχουν μεγαλώσει στην Ινδία και Πακιστάν (κυρίως αλλά όχι μόνο) και σπουδάζουν στην Αμερική μπορεί να γίνουν ακόμα και "επιθετικά" -να σου την πέσουν δλδ με άσχημο τρόπο, να επιμένουν και να σε κατηγορήσουν και για ρατσιστική συμπεριφορά αν δεν ενδώσεις (μου έχει τύχει κι αυτό!)Αυτό βέβαια δεν ισχύει για όλους τους Ασιάτες. Όσοι όμως έχουν μεγαλώσει εκεί, δυσκολευόνται πολύ περισσότερο να προσαρμοστούν στα δυτικά πρότυπα.Η χειρότερη εμπειρία, βέβαια, ήταν με έναν Ταϊβανέζο -άλλο πράγμα.
#4: Γεια σου Άννα! Λοιπόν εγώ πήγα στην Αφρική για εθελοντική εργασία 1 μήνα το καλοκαίρι του 2010. Συγκεκριμένα πήγα στην Κένυα, στην οποία ξέρω αρκετές ντόπιες εθελοντικές οργανώσεις. Βρήκα την οργάνωση μέσω της οποίας πήγα μέσω επαφής με μια κοπέλα που δούλευε τότε στην Αθηναϊκή οργάνωση European Village (http://www.european-village.org/). Γυρνώντας τους έδωσα και κάποιες άλλες επαφές από ντόπιες οργανώσεις, που ήταν πιο αξιόπιστες από αυτήν που οργάνωσε εμένα. Γνωρίζω ότι μετά από μένα στείλανε τουλάχιστον ακόμα μια κοπέλα. Καμία δωρεά δεν υπήρξε, αλλά να έχεις υπόψη σου ότι συνήθως, όταν η οργάνωση είναι μικρή και δεν έχει camp στο οποίο να μένουν οι εθελοντές, σε φιλοξενεί μια ντόπια οικογένεια, στην οποία δίνεις ένα ποσό το οποίο καλύπτει τη διανομή και τα γεύματα σου. Το ποσό αυτό είναι σχετικά μικρό: εγώ για 4 εβδομάδες περίπου έδωσα 130 ευρώ, αλλά εξαρτάται αρκετά από την οικογένεια που θα μένεις και από την περιοχή που θα είσαι. Γενικά, θεωρώ ότι αυτό το ταξίδι ήταν ότι καλύτερο έχω κάνει στη ζωή μου και θα το ξανακάνω στην πρώτη ευκαιρία. Παρόλα αυτά τις πρώτες μέρες, όσο καλά κι αν είσαι προετοιμασμένος, όσο κι αν νομίζεις ότι τα έχεις σκεφτεί όλα και ότι στα έχουν πει όλα, παθαίνεις πολιτισμικό σοκ. Φρικάρεις. Συνέβη τόσο σε μένα, όσο και στην κοπελίτσα που πήγε μετά από μένα, την οποία είχα κατατοπίσει όσο καλύτερα μπορούσα. Μετά τις πρώτες μέρες όμως περνάει σιγά-σιγά και τελικά έχεις μια απερίγραπτη, θαυμαστή εμπειρία. Βασικά πράγματα για τα οποία λογικά θα σε ενημερώσουν από την οργάνωση με την οποία θα συνεργαστείς, είναι οι απαραίτητοι εμβολιασμοί και τα φάρμακα, που διαφέρουν από χώρα σε χώρα και μια επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία/προξενείο της χώρας. Καλό είναι να τους επισκεφτείς αν αυτό είναι δυνατό ή διαφορετικά να τους παρέχεις μέσω e-mail, όλα σου τα στοιχεία κι ένα αντίγραφο του διαβατηρίου σου, για παν ενδεχόμενο.Μια άλλη ιδέα είναι η εξής: υπάρχουν πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, που έχουν καλά οργανωμένα και παγιωμένα εθελοντικά προγράμματα για την Αφρική. Λογικά ως κάτοικος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσες να συνεργαστείς μια τέτοια δομή και να έχεις το πλεονέκτημα του οργανωμένου δικτύου της στην χώρα που θα πας. Ελπίζω να βοήθησα. Αν θέλεις κάτι άλλο, πες εδώ και θα βρούμε ένα τρόπο να μεταφέρουμε τη συζήτηση αλλού. Μη τρώμε και τα σχόλια της Λένας τζάμπα!Φιλικά,Ζωή
#12 Ναι, αλλού σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες. Τι γνώσεις ή ικανότητες έχεις, που θα ήταν χρήσιμες σε ένα ανεπτυγμένο κράτος; Ακόμα και την Α μπα, δεν υπάρχει κανένας Αμερικάνος που να εκτίμησε τις γνώσεις της, από την Ελλάδα πληρώνεται.Εκτός αν θες να πας σαν τριτοκοσμικό εργατικό δυναμικό, που θα ήταν λάθος. Θα ήσουν κάπου που δεν ανήκεις, μιλάνε διαφορετικά, πιστεύουν αλλού και τρώνε διαφορετικά από το χωριό σου, ενώ εδώ όλο και κάπου θα σε βολέψει ο Τσίπρας με το καλό....
Καταλαβαίνω το ότι το σχόλιο του/της "γούτσου" θεωρήθηκε κομπλεξικό, κακό, κτλ. Πέρα από αυτό όμως εγω βλέπω και κάτι άλλο: αν και παρέθεσε μια σειρά από αρνητικούς παράγοντες της μετανάστευσης, ταυτόχρονα είπε και πολλές αλήθειες που μάλιστα σπανίως ακούγονται. Το ότι είναι όλοι αρνητικοί είναι ατυχής σύμπτωσης. Ιδιαίτερα ηλίθιο είναι επίσης, JohnWave, να δαιμονοποιούμε όποιον αναφέρει και τα αρνητικά χωρίς να προτείνει και κάτι θετκό. Ε, δεν πήγε να λύσει και το Κυπριακό και πέσατε όλοι να τον/την φάτε! (όπως φαντάζομαι θα φάτε και μένα τώρα επειδή...τέλος πάντων,το γιατί το αφήνω σε αυτούς που θα καταχηφίσουν το σχόλιό μου).Είμαι κι εγώ μετανάστης τα τελευταία 5 χρόνια και αν και πτυχιούχος ΑΕΙ συνήθως οι δουλειές που βρίσκω είναι τύπου σερβιτόρος, υπάλληλος σουπερ μάρκετ, όχι τίποτα πρεστίτζιους δηλ, αν και το προσπαθώ πολύ αλλά γενικώς στις περισσότερες δουλειές προτιμούν τους ντόπιους, κακά τα ψέματα.
Καταλαβαίνω πως είναι δικαίωμα σου να καταπατάς απερίσκεπτα την ελευθερία του λόγου,αλλά σίγουρα δεν σε κάνει πιο έξυπνο από το πλήθος από ηλίθιους που ανέφερες.Το αντίθετο θα έλεγα.