Κατεπείγουσα έρευνα για κλειτοριδεκτομές σε δεκάδες νεαρά κορίτσια από «μαίες» και άτυπους «ιμάμηδες» στην Αθήνα και στα hot spots

Κατεπείγουσα έρευνα για κλειτοριδεκτομές σε δεκάδες νεαρά κορίτσια από «μαίες» και άτυπους «ιμάμηδες» στην Αθήνα και στα hot spots Facebook Twitter
13

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν δημοσιεύματα με καταγγελίες, σχετικά με επεμβάσεις ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων ανήλικων κοριτσιών που γίνονται σε όλη την χώρα.


Ύστερα από παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, προκειμένου να ερευνηθούν οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.


Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν, μέλος ΜΚΟ που ασχολείται με πρόσφυγες και μετανάστες, καταγγέλλει ότι δεκάδες κορίτσια, κάτω των 15 ετών, έχουν υποστεί αυτό το βασανιστήριο το οποίο αναθέτουν οι γονείς τους σε ηλικιωμένες «μαίες» και άτυπους ιμάμηδες. Καταγγέλλει, επίσης, πως οι επεμβάσεις, έναντι αμοιβής σε όλη την χώρα αλλά και στην Αθήνα, γίνονται χωρίς τήρηση κανόνων ασφαλείας και υγιεινής και χωρίς καν τη χρήση αναισθητικού.

Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία, στην Αθήνα και σε κάποια hot spots υπάρχει «ολόκληρη βιομηχανία» από τις «θεραπεύτριες» που αναλαμβάνουν να κάνουν τέτοιου είδους επεμβάσεις.


Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Εισαγγελία για την έναρξη της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης τονίζεται ότι «η υπόθεση θα ερευνηθεί με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο και σε βάθος. Πρόκειται περί βαρβαρότητος που δεν δύναται να γίνει ανεκτή από την ευνομούμενη Ελληνική Πολιτεία».

Ελλάδα
13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

Ελλάδα / Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

«Έκανα την καταγγελία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατί θεωρώ ότι το έχει ξανακάνει» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας και πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού ΑμεΑ στη ξιφασκία με σπάθη
LIFO NEWSROOM
Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ελλάδα / Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ο Αρχιεπίσκοπος, περνώντας με το αυτοκίνητό του από το σημείο, ζήτησε από τον οδηγό του να σταματήσει, προκειμένου να χαιρετήσει τον απεργό πείνας και να του εκφράσει τη συμπαράστασή του
LIFO NEWSROOM