Οι Τούρκοι «σπάνε ρεκόρ» με 71 παραβιάσεις στο Αιγαίο σήμερα

Οι Τούρκοι «σπάνε ρεκόρ» με 71 παραβιάσεις στο Αιγαίο σήμερα Facebook Twitter
5

Σε 71 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του αρχιπελάγους, προχώρησε σήμερα η τουρκική πολεμική αεροπορία, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις, η διαδικασία αναχαίτισής τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, μία τετράδα τουρκικών F-16 , δύο τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα τουρκικό ελικόπτερο.

Καταγράφηκαν 4 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 71 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου.

Η τετράδα των τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσεως, πετώντας μεταξύ Χίου και Λέσβου και εξήλθε του FIR Αθηνών νοτίως της Σάμου, προβαίνοντας σε 31 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Τα δύο CN -235 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως το πρώτο πετώντας μεταξύ Λήμνου-Λέσβου και το δεύτερο νοτίως της Ρόδου, προβαίνοντας σε 19 και 21 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου αντίστοιχα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν από τη Σκύρο. Δυο τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τετάρτη 19 Απριλίου, εξάδα τουρκικών αεροσκαφών είχε προβεί σε 28 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου ενώ δύο CN-235 είχαν προβεί σε 35 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου. Τότε η εξάδα των τουρκικών αεροσκαφών είχε πετάξει πάνω από την Κίναρο.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM