LIVE!

Επιχείρηση-σκούπα για να διώξουν τους Ρομά από την Μύκονο

Επιχείρηση-σκούπα για να διώξουν τους Ρομά από την Μύκονο Facebook Twitter
8

Eπιχείρηση-σκούπα στη Μύκονο ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες η Ελληνική Αστυνομία βάζοντας στόχο τους Ρομά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει ρεπορτάζ στο protothema.gr, όλα ξεκίνησαν τις ημέρες του Πάσχα, όταν πολλοί επισκέπτες του νησιού άρχισαν να δυσφορούν καθώς έβλεπαν στους δρόμους να κυκλοφορούν φορτηγάκια με οικογένειες Τσιγγάνων.

Παράπονα διατυπώθηκαν στις αρμόδιες αρχές του νησιού που αποφάσισαν να αναλάβουν δράση μόλις θα έφευγαν και οι τελευταίοι επισκέπτες του Πάσχα. Από το πρωί της περασμένης Πέμπτης στήθηκαν τα πρώτα μπλόκα για να προσαγάγουν Ρομά.

Οποιοσδήποτε εντοπιζόταν να κινείται με αυτοκίνητο ή πεζός οδηγούνταν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, με αποτέλεσμα το Α.Τ. Μυκόνου να γεμίσει με Ρομά που δεν είχαν πάνω τους ταυτότητες. Στη συνέχεια, με συνοπτικές διαδικασίες και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες επιβιβάζονταν στο πρώτο πλοίο της γραμμής.

Το protothema.gr αναφέρει πως η εν λόγω επιχείρηση δίχασε πολύ κόσμο στο νησί με κάποιους να συμφωνούν και άλλους να  διαφωνούν με το κυνηγητό για τους «ενοχλητικούς» Ρομά.

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. εκτός από τους Τσιγγάνους με τα ημιφορτηγάκια, που σύμφωνα με κάποιους «χαλούσαν τη λαμπερή εικόνα του νησιού», μπήκαν και αλλοδαποί που βρέθηκαν στο νησί και δεν είχαν μαζί τους χαρτιά. Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για μια παρέα Πακιστανών που συνελήφθησαν να παίζουν αυτοσχέδιο κρίκετ στην παραλία της Φτελιάς και επειδή δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα οδηγήθηκαν στα κρατητήρια του Α.Τ. Μυκόνου.

Ελλάδα
8

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΝΟΧΟΙ

Ελλάδα / Μάγδα Φύσσα για απόφαση Εφετείου για Χρυσή Αυγή: «Σήμερα δικαιώνονται όλα τα θύματα του φασισμού»

«Δεν θέλω να τους ξαναδώ ποτέ στη ζωή μου» - Το πρώτο σχόλιο της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα μετά την απόφαση για την ενοχή των 42 της εγκληματικής οργάνωσης, «Χρυσή Αυγή»
THE LIFO TEAM