Έκτακτο: αλογίσια κεφτεδάκια σέρβιρε το ΙΚΕΑ

Έκτακτο: αλογίσια κεφτεδάκια σέρβιρε το ΙΚΕΑ Facebook Twitter
51
Έκτακτο: αλογίσια κεφτεδάκια σέρβιρε το ΙΚΕΑ Facebook Twitter

Ύστερα από το σκάνδαλο που ξέσπασε στην Τσεχία, όταν οι υγειονομικές αρχές της χώρας αποκάλυψαν ότι η σουηδική εταιρεία ΙΚΕΑ πουλούσε κατεψυγμένα αλογίσια κεφτεδάκια στους πελάτες της, νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τροφική παραπλάνηση εξαπλώνεται σε δεκατρείς χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Ήδη η εταιρεία έχει παραδεχτεί τη χρήση αλογίσιου κιμά, ενώ ανακοίνωσε ότι αποσύρει το προϊόν από τα καταστήματά της.

Οι χώρες που επηρεάζονται είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ισπανία και η Ιρλανδία, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η ΙΚΕΑ εξέδωσε πριν λίγο την παρακάτω ανακοίνωση:

Αναφορικά με την είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ότι σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Τσεχία εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ, θα υπάρξει άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με το θέμα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων ελέγχων, που ήδη διενεργούνται.

Η πώληση και διάθεση των σχετικών προϊόντων έχει σταματήσει για προληπτικούς λόγους.

51

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Δεν έτυχε ποτέ να φάω, όμως μήπως κάποιος από όσους έχουν φάει έχει δει τι κρέας έγραφε ότι είναι? Πάντως διαβάζοντας τον κατάλογο της ΙΚΕΑ λέει "Ποιοτικά συστατικά από αξιόπιστους προμηθευτές είναι το μυστικό μας." Ακόμη και αν είναι άλογο γιατί να είναι μυστικό?
Καλα ποιος πηγαινε στο ικεα για κεφτεδακια??? Εγω ουτε καν το ηξερα οτι πουλαγανε, για κατι νοστιμα hot dog ειχα ακουσει, αλλα και αυτα μαλλον θα εχουν καποιο μυστικο συστατικο εκπληξη. Αυτα ειναι βλακειες, καλυτερα να φας ενα βρωμικο που ξερεις και τον κόπο που εχει κανει ο αλλος για να πιασει το ποντικι παρα να μενεις προ εκπληξεων..
Είχα αυτή τη συζήτηση με την διπλανή μου, που είναι Γαλλίδα από το Bordeaux... Μου έλεγε πόσο της αρέσει το κρέας του αλόγου, και πόσο συχνά το τρώει η οικογένεια της.....Μια φορά το πάσαραν και στον Έλληνα σύζυγο, όταν είχαν πάει στη Γαλλία, και του το είπαν μετά..... του ήρθε ταμπλάς του ανθρώπου...
Εν τω μεταξύ είναι πεντανόστιμα!Ξέροντας ότι το κρέας αλόγου είναι πανάκριβο -και θεωρείται ντελικατέσσεν- θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς κρέας ήταν αυτό που μας σέρβιραν και γιατί -πέρα απ' τα ψέματα που μας έλεγαν- είναι αυτό κακό. Είναι βλαβερό για την υγεία; Αν δήλωναν ότι είναι κρέας αλόγου θα το πληρώναμε φτηνότερα ή ακριβότερα; (Έχω πολλές απορίες και κενά).
Δεν παιθαινει κανεις κατι αμα φαει κρεας αλογου. Ασε που δεν τα ποτιζουν και με χημειες, οπως τα ζωα αυτα που προοριζονται καθαρα για τροφη. Απλα το αλογο ειναι (βασικα, ηταν) συνεργατης του ανθρωπου και δεν ειναι "ηθικο" να τρωγεται!
Αναρωτιέσαι ποιο είναι το κακό, Άρη. Αν και η domenica με καλύπτει με την απάντησή της, θέλω να το πω κι εγώ. Το θέμα είναι ΗΘΙΚΟ. Τόσο απέναντι στα ζώα όσο κι απέναντι στον καταναλωτή. Στο κάτω κάτω κάποιοι θέλουμε να ξέρουμε τι τρώμε. Ας μην ψάχνουμε να βρούμε δίκιο σε κάθε ανηθικότητα ή απατεωνιά για να υπερασπιστούμε μια δήθεν αντικειμενικότητα.
Σημερα δεν ξερω αλλα δεν ηταν πανακριβο αν εκανες εισαγωγη ολοκληρο το αλογο και το εσφαζες εδω.Την δεκαετια του 70 υπηρξε αναλογο σκανδαλο στην Ελλαδα απο σφαγεια και αλλαντοβιομηχανιες που εκαναν εισαγωγη απο Ιταλια ολοκληρα πλοια με ζωντανα αλογα ,τα εσφαζαν εδω τα "βαπτιζαν" μοσχαρι και κανενας δεν επαιρνε χαμπαρι τιποτα ωσπου καποιος δεν πηρε την μιζα του και τους καρφωσε ολους.
Η αλήθεια είναι ότι δε δοκίμασα ποτέ φαγητό στα ΙΚέα για να δω αν είναι νόστιμο ή όχι. Βέβαια και τα Μακντόναλντς νόστιμα είναι αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι σκουπίδια κάκιστης ποιότητας, οπότε μάλλον αυτό δεν αποτελεί κριτήριο. Τό ότι πουλάνε αλογίσιο κρέας για βοδινό είναι κακό γιατί τα περισσότερα αλογάκια που έχεις φάει έχουν περάσει μια πενταετία στον ιππόδρομο τίγκα στα αναβολικά και δεν πέρασαν από κτηνιατρικό ή υγειονομικό έλεγχο πριν στα σερβίρουν στα Ικέα. Οσο για το ότι το κρέας αυτό είναι ντελικατέσεν και πανάκριβο, δε νομίζω ότι θα ήταν τόσο χαζοί για να πουλάνε ακριβό κρέας σε τόσο χαμηλές τιμές. Κοινή λογική είναι.
Aγαπητε Αρη check your sources, με ενα προχειρο web search:"Horse meat is once again a big thing in France, increasingly considered an alternative to expensive beef as food costs rise and people look for cheaper substitutes."NY Times http://www.nytimes.com/2008/06/19/opinion/19iht-edjohnson.1.13829773.html?_r=0και εχω και αλλη προχειρη πηγη που δεν μπορεσα να ξαναβρω. Επομενως facts:το κρεας αλογου ειναι φτηνοτερο απο βοδινοεπισης fact ειναι οτι το τρομακτικο δεν ειναι να φας αλογισιο κρεας αλλα το γεγονος οτι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ.φανταστειτε αν δεν ξερεις τι κρεας τρως ποσο λιγο ξερεις τι ποιοτητα τρως...