Γιατί οι φιλόζωοι καταγγέλουν τους πρόσφυγες που ζουν σε συγκεκριμένα στρατόπεδα της Ελλάδας

Γιατί οι φιλόζωοι καταγγέλουν τους πρόσφυγες που ζουν σε συγκεκριμένα στρατόπεδα της Ελλάδας Facebook Twitter
12

Με μια κίνηση που πιθανώς θα προκαλέσει αντιδράσεις, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καταγγέλει πως πρόσφυγες σφάζουν παράνομα ζώα για να φάνε στις Δομές Φιλοξενίας. 

Το θέμα είναι λεπτό, μιας και όταν άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί και δεν έχουν να φάνε μοιάζει με πρόβλημα του πρώτου κόσμου να τους εγκαλείς που δεν σφάζουν σωστά τα ζώα. Από την άλλη, για κάποιους είναι υπερβολή των προσφύγων ενώ λένε πως δεν έχουν να φάνε να επιμένουν να είναι χαλάλ οι τροφές τους και να σφάζουν όποιο ζώο θέλουν και όπως θέλουν.

Κανονικά, φαγητό προσφέρεται στους πρόσφυγες και θα έπρεπε να είναι και καλής ποιότητας, μιας και οι δομές αλλά και το ελληνικό κράτος πληρώνονται αδρά ώστε να προσφέρουν τροφή στους πρόσφυγες, πράγμα που όλοι υποψιαζόμαστε πως δεν κάνουν, παρά τα λεφτά που παίρνουν.

Να το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας όπως μου ήρθε. 

Αιματηρές Σφαγές ζώων χωρίς αναισθησία σε Στρατόπεδο Ριτσωνας κ Οινοφυτων

Πληροφορηθήκαμε σαν Ομοσπονδία από Έλληνες και ξένους εθελοντές , ότι στην Δομή Προσφύγων στην Ριτσώνα Ευβοίας σφάζονται ζώα χωρίς αναισθησία πιθανότατα με την μέθοδο χαλάλ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα με τους αρμοδίους της Δομής να αδιαφορούν τόσο για την μη τήρηση της νομοθεσίας που απαγορεύει την σφαγή ζώων χωρίς να έχει προηγηθεί αναισθησία τους όσο και για τον μαρτυρικό θάνατο τόσων ζώων.

Η ενημέρωσή μας επίσης έλεγε, ότι οι πρόσφυγες προμηθεύονταν τα ζώα απο παράνομο έμπορο αντί του ποσού των 120 ευρώ, τα ζώα σφάζονταν ζωντανά μπροστά σε κόσμο, μοιράζονταν σε κομμάτια στους διαμένοντες στη Δομή και μαγειρεύονταν επί τόπου.

Μετά την καταγγελία αυτή η Ομοσπονδία έστειλε την παρακάτω επιστολή https://www.pfpo.gr/sfages-zoon-choris-anaisthisia-se-domes-prosfygon-sti-ritsona/ και ζήτησε να σταματήσει ο μαρτυρικός θάνατος των ζώων καθώς και η παράνομη προμήθεια αυτών. Εξ όσων γνωρίζουμε, αφού κληθήκαμε κιόλας να καταθέσουμε , έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιες αρχές , αναμένεται δε να παρέμβουν και οι υγειονομικές υπηρεσίες.

Εν τω μεταξύ νέα καταγγελία έφθασε στην Ομοσπονδία ότι στο Camp των προσφύγων στα Οινόφυτα Βοιωτίας σφάζονται συνεχώς όρνιθες , που στην συνέχεια κρεμιούνται απο ψηλά, ώστε να γίνει η αφαίμαξη. Το νέο αυτό συμβάν ήδη το έχουμε καταγγείλει γραπτά προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση

Στηρίζουμε, συμπάσχουμε και είμαστε αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες , ξεριζωμένα θύματα απο τις πατρίδες τους, αλλά ταυτόχρονα το αξιακό μας σύστημα συμπάσχει και με κάθε απροστάτευτο και ανήμπορο πλάσμα, ανθρώπινο ή μη.

Αναρωτιόμαστε για τους λόγους που οδηγούν τους πρόσφυγες σε αναζήτηση καλύτερης τροφής καθώς και σε πόσες άλλες δομές ανά την Ελλάδα λαμβάνουν χώρα τέτοιοι αποτρόπαιοι θάνατοι ζώων.

Εξ όσων επίσης γνωρίζουμε ήδη έχουν ενημερωθεί απο εθελοντές Διεθνείς Οργανισμοί προστασίας των ζώων αλλά και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για τα όσα εις βάρος των ζώων συμβαίνουν στις δομές προσφύγων στη χώρα μας πιθανώς και αλλού.

***

(Γράψτε μας, αν θέλετε τη γνώμη σας στα σχόλια, και ψηφίστε στο παρακάτω γκάλοπ)

 .

.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

8 σχόλια
Όλη η ελληνική επαρχία σφάζει τα οικόσιτα ζώα με χαλάλ x 10! Μόνιμα. Το ότι έχει ανάψει ειδικά ετούτη τη στιγμή η κουβέντα,και μάλιστα για ανθρώπους που υποσιτίζονται, δείχνει δυστυχώς βαριά ρατσιστικά αντανακλαστικά και όχι σεβασμό προς τα ζώα. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε ως πρώτη ενέργεια είναι να απαιτούμε να μαθαίνουμε τι γίνονται όλα αυτά τα χρήματα που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και γιατί δεν εξασφαλίζεται στους ανθρώπους αξιοπρεπής τρόπος διαβίωσης, σίτησης και υποστήριξης.Λυπήθηκα πολύ σήμερα με τα σχόλια.
Δεν υποτιμώ τα φιλοζωικά αισθήματα.Πρέπει να υπάρχει σεβασμός για τα ζώα και πολύ σωστά,κατά τη γνώμη μου,υπάρχει πρόβλεψη για την όσο πιο ανώδυνη θανάτωση τους.Σ'αυτή την υπόθεση όμως υπάρχουν κι άλλα σημαντικά ζητήματα,που θα έπρεπε να έχουν κινητοποιήσει τις αρχές.Από πού προμηθεύονται τα ζώα;Ποιος ελέγχει,αν είναι υγιή;Σε τι συνθήκες υγιεινής σφάζονται;Πού καταλήγουν τα υπολείμματα,που δεν είναι βρώσιμα;Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί,που πέρα από το σεβασμό για τα ζώα,προστατεύουν τη δημόσια υγεία.Είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα.Θα κάνουμε τα στραβά μάτια,για να μην κακοκαρδίσουμε τους πρόσφυγες/μετανάστες;Κι η μη ικανοποιητική σίτιση δεν είναι δικαιολογία,για να γίνονται οι νόμοι λάστιχο.Το πρόβλημα με το φαγητό λύνεται με σωστή διαχείριση κι όχι με ανοχή στην ανομία.Αλλού αφού είμαστε μπαχάλ,κάνουν κι αυτοί χαλάλ.
Όταν κατι παρομοιο προσπαθησε να κανει στην Καβαλα εταιρεια που ηθελε να σφαζει ερίφια με τη μεθοδο κοσερ (παρεμφερης του χαλαλ αλλα για τους Εβραιους) οι προοδευτικοι ολου του κοσμου εξεγερθηκαν. Για να τους δουμε τωρα, που είναι η αντιδραση τους?
Μα "είμαστε" προοδευτικοί ΚΑΤ'ΕΠΙΛΟΓΗΝ (γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε?) Και θρησκευτικοί ρατσιστές άμα λάχει:"από εδώ οι "κακοί" Εβραίοι από εκεί οι "καλοί" μουσουλμάνοι.
Μπορούμε pls να σταματήσουμε να αναφερόμαστε σε «πρόσφυγες» κάθε φορά? Μέχρι και ο ίδιος ο Τίμμερνμανς έχει δηλώσει ότι τουλάχιστον το 60% αυτών είναι οικονομικοί μετανάστες (οπότε στην πραγματικότητα βαλέ άλλα 20% από πάνω)Τώρα, όλοι αυτοί έχουν καταλάβει ποσό ενοχικοί είμαστε οπότε σου λέει γιατί όχι? Θα επιλέξουν με το έτσι θέλω ποια χώρα θα τους φιλοξενήσει και πως θα πάνε (παράνομα φυσικά) εκεί, θα απαιτήσουν το φαγητό που τους δίνουμε να είναι και χαλαλ, θα θιχτούν που στην απέναντι παράλια κάνουν μπάνιο γυμνιστές. Διότι πολύ απλά πιάνει!
οταν αρχιζεις και αποκτας προβληματα που σε οπισθοδρομουν (δεν τρωω κρεας αν δεν ειναι χαλαλ, δεν μπορεις να ΜΗΝ νηστευεις σαρακοστη ή ραμαζανι κλπ κλπ) δεν ειναι προβληματα πρωτου κοσμου.προβληματα πρωτου κοσμου ειναι η συζητηση για το αν η μαντηλα ειναι στυλιστικη επιλογη ή οχι, οταν ειναι ξεκαθαρασα οπισθοδρομηση σε μοντελα πατριαρχιας που θα επρεπε να εχουν ξεπεραστει.
Και συμπληρώνω πως φτάνουμε στο εγγενές πρόβλημα, νομίζω του μεγαλύτερου μέρους του μουσουλμανικού κόσμου. Η θρησκεία( δόγμα ) τους ακόμη και για τους μετριοπαθώς ασκούντες αυτήν, περιέχει πολλά προνόμια για τους άντρες,οι γυναίκες δεν θεωρούνται ισότιμες και ανεξάρτητες ( κρίνοντας από τα περιστατικά που δημοσιοποιούνται). Και νομίζω πως πάλι στο δόγμα τους αυτη η πρόνοια για τους μάρτυρες( όχι όπως οι χριστιανοί μάρτυρες) και την μετα θάνατον ζωή. Νομίζω πρέπει να περάσουν κι αυτοί μια δεύτερη αναγέννηση μαζί με μία βιομηχανική επανάσταση ώστε να πούμε ότι έχουν ξεμπλέξει αρκετά από την θρησκοληψία κλπ κλπ. Επί του θέματος , μόνο γέλια προκαλεί για να μην πω τιποτα πιο βαρύ, αυτή η εμμονή των προσφύγων στο να φροντίζουν τόσο πολύ για την δίαιτα τους. Όπως έχω αναφέρει και παλιότερα δεν γίνεται να περνάς από 3-4 χώρες , να προσπερνάς πολυ πλουσιότερες χώρες και να έρχεσαι εδώ μαζί με άλλους εκατοντάδες χιλιάδες και να ζητάς την άρτα με τα γιάννενα.