ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-23χρονη νεκρή στο αυτοκίνητο της

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-23χρονη νεκρή στο αυτοκίνητο της Facebook Twitter
24

Update 14.57: Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στους κεντρικούς άξονες της Αθήνας, προς την Ανατολική Αττική κινείται η κακοκαιρία. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, έριξε μέσα σε δύο ώρες το νερό που ρίχνει κανονικά όλο τον Φεβρουάριο.


Νεκρή μέσα στο αυτοκίνητο της στη διασταύρωση των οδών Αμαρουσίου και Χαλανδρίου βρέθηκε το πρωί μια 23χρονη γυναίκα, σύμφωνα με tweet του δημοσιογράφου του Βήματος Διονύση Βυθούλκα και όπως μεταδίδουν Πρώτο Θέμα και Star. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το κανάλι, ο θάνατος της 23χρονης επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία αλλά και από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η νεαρή βρισκόταν στο αυτοκίνητό της και είχε εγκλωβιστεί από τα ορμητικά νερά λόγω της σφοδρής καταιγίδας.

Η κοπέλα λιποθύμησε και έπαθε ανακοπή. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Σισμανόγλειο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Εν τω μεταξύ κλειστός παραμένει ο σταθμός του Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής ενώ ο Ηλεκτρικός δεν εκτελεί δρομολόγια στο τμήμα Ταύρος-Ομόνοια.


Περισσότερες από 800 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα αλλά και για απεγκλωβισμούς.  Σε όλη την Αττική, επιχειρούν 70 συνεργεία με 140 πυροσβέστες. Σε ύφεση είναι τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς, στη Νέα Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου και στην Περιφερειακή Λεωφόρο στο Αιγάλεω.

Η νεροποντή δεν επέτρεψε σε πολλούς καθηγητές να μεταβούν στα σχολεία, με αποτέλεσμα δέκα να παραμείνουν κλειστά σε περιοχές της Πετρούπολης και του Μαραθώνα.





Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα είναι το αποτέλεσμα της ισχυρής βροχόπτωσης που συνεχίζεται στην πρωτεύουσα. Άγνωστος είναι ο αριθμός των κλήσεων που έχει δεχτεί η Πυροσβεστική ενώ πριν από αρκετή ώρα οι κλήσεις είχαν ξεπεράσει τις 400.  Πλημμύρισε και ο σταθμός του Ηλεκτρικού στα Πετράλωνα με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να πραγματοποιούνται στο τμήμα Ομόνοια-Κηφισιά και Ταύρος-Πειραιάς.

 


Και στο Μετρό όμως έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από τη βροχή στο σταθμό Ευαγγελισμός, από όπου περνάνε χωρίς στάση οι συρμοί. Δεν λειτουργεί το Τραμ.

Στην παλαιά Παραλιακή, ο Ιλισσός υπερχείλισε ενώ οχήματα έχουν παρασυρθεί στο ρέμα της Πικροδάφνης.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, λόγω της κακοκαιρίας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό. Προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση με διακοπές ρεύματος κυρίως στα νότια προάστια και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εκτός λειτουργίας βρίσκονται φωτεινοί σηματοδότες σε πολλές περιοχές.

 

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων στην Αττική προβλέπεται από τη 1 το μεσημέρι.


Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές και δρόμους της Αττικής.  Έντονα είναι τα κυκλοφοριακά προβλήματα σε βασικούς οδικούς άξονες ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω συσώρρευσης υδάτων στην Πειραιως από τη Χαμοστέρνας ως την Πέτρου Ράλλη  ενώ τεράστιες είναι οι ουρές των αυτοκινήτων στην Αθηνών-Κορίνθου καθώς στο οδόστρωμα, στη Χαλυβουργική έχει σχηματιστεί λίμνη.


Επίσης έχει κλείσει η λεωφόρος Δημοκρατίας από την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

Στη γέφυρα της λεωφόρου Συγγρού στο ύψος του παλαιού ιπποδρόμου γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας για όσα οχήματα κινούνται προς Γλυφάδα.   Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα βρίσκονται στη λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Αττικού Νοσοκοκομείου.  

Πάνω από 350 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων από σπίτια. Οι περισσότερες κλήσεις είναι από το Αιγάλεω, το Χαιδάρι, τη Νίκαια, και το Περιστέρι. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί κλήσεις για απεγκλωβισμό οδηγών στη Σταμάτα στην Ιερά Οδό και στη Λεωφόρο Αθηνών.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, Από σήμερα το πρωί προβλέπεται ότι τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα μετατοπιστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, την Χίο και την Σαμοθράκη.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο ενώ η Δευτέρα θα θυμίζει άνοιξη με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες. Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται όμως από την Τρίτη.   

 Για την Αττική, για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες με βελτίωση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 17 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. .  

Ελλάδα
24

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM