ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η αποστομωτική απάντηση του Σβαρτζενέγκερ σε τρόλ που αποκάλεσε αθλητές των Special Olympics «καθυστερημένους»

Η αποστομωτική απάντηση του Σβαρτζενέγκερ σε τρόλ που αποκάλεσε αθλητές των Special Olympics «καθυστερημένους» Facebook Twitter
1

O Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ δημοσίευσε μες στην εβδομάδα ένα βίντεο στα social media από τους XI Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics που γίνονται στην πατρίδα του, την Αυστρία. «Αυτοί οι τύποι με εμπνέουν!», έγραψε ο 69χρονος σταρ στο σύντομο βίντεο που ανέβασε μέσω Snapchat, παρέα με μερικούς αθλητές της διοργάνωσης.

Τα σχόλια στην ανάρτησή του ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία θετικά και ενθαρρυντικά, με τον κόσμο να επικροτεί τα λεγόμενά του και τη στάση του. Ωστόσο, ένας από τους χρήστες είχε διαφορετική άποψη για όλο αυτό, επικρίνοντας τους συγκεκριμένους αθλητές με τον χειρότερο τρόπο. «Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες δεν έχουν κανένα νόημα. Οι Ολυμπιακοί είναι για τους καλύτερους αθλητές σε ολόκληρο τον κόσμο που διαγωνίζονται μεταξύ τους για να καθοριστεί ποιος είναι ο καλύτερος από όλους. Τα να βάζει καθυστερημένους να διαγωνίζονται είναι το ακριβώς αντίθετο», έγραψε στο σχόλιό του.

Η απαράδεκτη αναφορά έπεσε στην αντίληψη του Σβαρτζενέγκερ που αποφάσισε αντί να την διαγράψει με τη μία, να μπει στη διαδικασία να απαντήσει του προσωπικά.

«Όσο ηλίθιο και κακό κι αν είναι αυτό σχόλιο δεν θα το διαγράψω ούτε θα σε μπλοκάρω (ακόμη) επειδή είναι μια διδακτική στιγμή. Έχεις μπροστά σου δύο πιθανά μονοπάτια. Αυτή τη στιγμή, σου εγγυώμαι πως αυτοί οι αθλητές έχουν περισσότερο θάρρος, συμπόνοια, μυαλό και ικανότητες- για την ακρίβεια περισσότερη ανθρώπινη ποιότητα από εσένα. Οπότε, ακολούθησε τον δρόμο τους, μπορείς να διδαχθείς από αυτούς και να προσπαθήσεις να προκαλέσεις τον εαυτό σου, να δώσεις, να συνεισφέρεις κάτι στον κόσμο. Ή να μείνεις στο δικό σου μονοπάτι και να συνεχίσεις να είσαι ένα θλιβερό, αξιολύπητο τρολ του ίντερνετ που δεν προσθέτει τίποτα στον κόσμο αλλά χλευάζει επειδή απλώς είναι στενόμυαλος και ζηλιάρης. Ξέρω πως αυτό που θες κατά βάθος είναι προσοχή, οπότε θα είμαι ξεκάθαρος μαζί σου: αν συνεχίσεις έτσι, κανένας δεν πρόκειται να σε θυμάται», ήταν η απάντηση του διάσημου ηθοποιού. 

Αν και το κακόβουλο σχόλιο και η απάντηση του Σβαρτζενέγκερ έχουν διαγραφεί, οι χρήστες του ίντερνετ πρόλαβαν να τα αναπαράγουν.

O Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ συνεργάζεται με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες εδώ και αρκετά χρόνια. Η πρώην σύζυγός του, έχει δημιουργήσει μια θερινή κατασκήνωση για άτομα με νοητική υστέρηση ενώ τα παιδιά του επίσης συμμετέχουν εθελοντικά στους Αγώνες. 

Με πληροφορίες από People

Πολιτισμός
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM