Νέα Ζηλανδία: Η αστυνομία σκοτώνει εκπαιδευόμενο σκύλο που παρεμπόδιζε την απογείωση αεροπλάνων

Νέα Ζηλανδία: Η αστυνομία σκοτώνει εκπαιδευόμενο σκύλο που παρεμπόδιζε την απογείωση αεροπλάνων Facebook Twitter
2

Οι πτήσεις από το αεροδρόμιο της Ώκλαντ στη Νέα Ζηλανδία επανήλθαν στο κανονικό τους πρόγραμμα αφότου ένας σκύλος που διέφυγε κοντά στους διαδρόμους των αεροπλάνων πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία επειδή εμπόδιζε την απογείωση των αεροσκαφών.

 

Δεκαέξι εγχώριες και διεθνείς πτήσεις καθυστέρησαν για λόγους ασφαλείας στο πιό πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χώρας ενώ ο σκύλος περιπλανιόταν για πάνω από τρεις ώρες, είπε η εκπρόσωπος του Αεροδρομίου της Ώκλαντ, Λίσα Μουλιτάλο, στο πρακτορείο Reuters.

 

"Το σκυλί ήταν εμφανώς αναστατωμένο και δεν επέτρεπε σε κανέναν να το πλησιάσει, οπότε ελήφθη η απόφαση να πυροβοληθεί", είπε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

 

 

 

Ένας σκοπευτής της αστυνομίας σκότωσε το δεκάμηνο σκυλί, το οποίο ήταν μείγμα μάρκας γενειοφόρου κόλεϊ και γερμανικού κοντότριχου πόιντερ, το οποίο ονομαζόταν Γκριζ και εκπαιδευόταν στην ανακάλυψη εκρηκτικών, είπε ο Μάικ Ρίτσαρντς, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφαλείας της αεροπορίας στη Νέα Ζηλανδία.

 

"Ασφαλώς επικρατούσε σκοτάδι κατά το μεγαλύτερο διάστημα στο οποίο είχε διαφύγει, δοκίμασαν τα πάντα, αλλά δεν μπορούσαν να δελεάσουν το σκυλί, νομίζω ότι είχε φρικάρει", είπε.

 

Η Μουλιτάλο είπε ότι οι καθυστερημένες πτήσεις θα φύγουν το πρωί.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ