Τσεχία: Ανήλικα αγόρια σκότωσαν με βίαιο τρόπο ένα φλαμίνγκο σε ζωολογικό κήπο

Τσεχία: Ανήλικα αγόρια σκότωσαν με βίαιο τρόπο ένα φλαμίνγκο σε ζωολογικό κήπο Facebook Twitter
1

Μία ομάδα τριών αγοριών πετροβόλησαν μέχρι θανάτου ένα ροζ φλαμίνγκο και τραυμάτισαν σοβαρά ακόμη ένα σε ζωολογικό κήπο της Τσεχίας.

Τα τρία αγόρια, ηλικίας 5,6 και 8 ετών, επιτέθηκαν με πέτρες σε ένα κοπάδι αμερικανικών φλαμίνγκο (Phoenicopterus ruber) στον ζωολογικό κήπο Jihlava Zoo στην περιοχή Βικόσινα την περασμένη Παρασκευή.

«Σοκαρίστηκα από τη βάναυση αυτή επίθεση» δήλωσε την Κυριακή η Elizabeth Kubikova, διευθύντρια του ζωολογικού κήπου.

Σύμφωνα με την Telegraph, τα αγόρια σκαρφάλωσαν πάνω από ένα φράκτη για να φτάσουν τα πουλιά πριν πετάξουν πέτρες προς το μέρος τους.

Μάλιστα, μετά τις πέτρες, τα τρία παιδιά άρχισαν να κλωτσάνε δύο από τα φλαμίνγκο μέχρι τη στιγμή που τους αντιλήφθηκε ένας ηλεκτρολόγος του ζωολογικού κήπου. Το ένα από τα δύο πτηνά σκοτώθηκε ενώ το άλλο υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς.

Το νεκρό πουλί είχε καταφέρει να επιβιώσει από τις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν το ζωολογικό κήπο της Πράγας το 2002. Ήταν 16 ετών και πατέρας οχτώ μικρών φλαμίνγκο.

Τα τρία αγόρια κατάφεραν να διαφύγουν από το ζωολογικό κήπο, αλλά τους πρόδωσαν οι κάμερες ασφαλείας.

Ο Martin Malac, εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου, δήλωσε σε τσεχικά μέσα ενημέρωσης ότι τα αγόρια δεν εξέφρασαν καμία μεταμέλεια για την πράξη τους στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα παιδιά αρνήθηκαν να μιλήσουν στη μητροπολιτική αστυνομία, με αποτέλεσμα να κληθεί η πολιτειακή αστυνομία. Τα κίνητρα πίσω από τη φρικτή τους πράξη δεν έγιναν γνωστά.

Η αστυνομία διερευνά το περιστατικό, ενώ είναι αρκετά πιθανό οι γονείς των αγοριών να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο για το σκοτωμένο φλαμίνγκο που αποτιμάται στις 50.000 κορώνες (€1.800).

Με πληροφορίες από Telegraph

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Διεθνή / Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Από το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν δρόμους, πλατείες και σιδηροδρομικούς σταθμούς σε πολλές πόλεις, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και οδηγώντας σε τουλάχιστον 250 συλλήψεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM