«Χτυπάτε τις συζύγους σας;»- Σάλος από ερωτηματολόγιο που έδωσε Ρεπουμπλικανός βουλευτής σε μουσουλμάνους σπουδαστές

«Χτυπάτε τις συζύγους σας;»- Σάλος από ερωτηματολόγιο που έδωσε Ρεπουμπλικανός βουλευτής σε μουσουλμάνους σπουδαστές Facebook Twitter
Ο Ρεπουμπλικανος βουλευτής της Οκλαχόμα
15


Μουσουλμάνοι σπουδαστές που επισκέπτονταν το γραφείο ενός Ρεπουμπλικανού βουλευτή της Οκλαχόμας κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο όπου μεταξύ άλλων τους ρωτούσαν εάν χτυπούν τις συζύγους τους, κατήγγειλε σήμερα μια οργάνωση προάσπισης των μουσουλμάνων.


Το δισέλιδο ερωτηματολόγιο που τους έδωσε το γραφείο του βουλευτή Τζον Μπένετ, το οποίο κοινοποίησε το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR), περιελάμβανε επίσης ερωτήματα όπως εάν οι πιστοί του Ισλάμ πρέπει να τιμωρούνται εάν αποφασίσουν να ασπαστούν άλλη θρησκεία και εάν οι μουσουλμάνοι πρέπει να κυβερνούν τους μη μουσουλμάνους.


Στέλεχος του γραφείου του Μπένετ έδωσε τη φόρμα στους μουσουλμάνους σπουδαστές οι οποίοι επισκέφθηκαν το γραφείο του την Πέμπτη επιδιώκοντας να τον συναντήσουν, δήλωσε ο Άνταμ Σολτάνι, ο εκτελεστικός διευθυντής του παραρτήματος του CAIR στην Οκλαχόμα. Τους παρουσιάστηκε ως προαπαιτούμενο για να συναντηθούν με τον Μπένετ, επισήμανε ο Σολτάνι.


Οι σπουδαστές επισκέπτονταν την Οκλαχόμα Σίτι στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων για την Ημέρα των Μουσουλμάνων που διοργάνωσε το CAIR προκειμένου τα μέλη της κοινότητάς της να γνωριστούν με τους βουλευτές της πολιτείας, τόνισε ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο Ρόιτερς χθες.


Ο Μπένετ επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Tulsa World, μέσω ενός email ότι τρεις μουσουλμάνοι σπουδαστές επισκέφτηκαν το γραφείο του την Πέμπτη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα των Μουσουλμάνων κι ότι τους δόθηκαν φυλλάδια όπου μεταξύ άλλων περιλάμβαναν το ερώτημα «χτυπάτε τη σύζυγό σας;».


Ο βουλευτής υποστήριξε ότι ο ισλαμικός νόμος και το Κοράνι επιτρέπουν στους μουσουλμάνους να χτυπάνε τις συζύγους τους, αν και «αυτό σίγουρα δεν σημαίνει ότι όλοι οι μουσουλμάνοι χτυπάνε τις συζύγους τους» επισήμανε στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Ο Μπένετ δεν έχει απαντήσει στα επανειλημμένα αιτήματα του πρακτορείου Ρόιτερς να σχολιάσει.


Στους σπουδαστές που επισκέφθηκαν το γραφείο του πρώην πεζοναύτη ειπώθηκε ότι εκείνος απουσίαζε και δεν μίλησαν ποτέ μαζί του, είπε ο Σολτάνι.


«Αυτό που είναι το πλέον προκλητικό από τα ίδια τα ερωτήματα που κλήθηκαν να απαντήσουν, είναι το γεγονός ότι μουσουλμάνοι πρέπει να απαντήσουν σε ένα θρησκευτικό τεστ προκειμένου να μπορέσουν να συναντηθούν με έναν βουλευτή της πολιτείας μας, σίγουρα δεν το κάνει αυτό στους χριστιανούς ή τους εβραίους» τόνισε ο αξιωματούχος του CAIR.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπένετ προκαλεί θύελλα αντιδράσεων με τις απόψεις του σχετικά με το Ισλάμ.


Σε ομιλία που εκφώνησε το 2014 ο βουλευτής είχε πει ότι έχει διαβάσει το Κοράνι κι ότι το «90% του σχετίζεται με τη βία». Ο ίδιος είχε αναγνωρίσει ότι τον επικρίνουν για τις θέσεις του και τον αποκαλούν ισλαμοφοβικό. «Εάν είμαι ένας ισλαμοφοβικός που λέει την αλήθεια για το Ισλάμ τότε έχετε απόλυτα δίκιο» είχε επισημάνει στην ομιλία του, σύμφωνα με το βίντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα Tulsa World.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM