ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μείωση αφορολόγητου στα 5.900 ευρώ και κατάργηση «προσωπικής διαφοράς» στο τραπέζι

Μείωση αφορολόγητου στα 5.900 ευρώ και κατάργηση «προσωπικής διαφοράς» στο τραπέζι Facebook Twitter
3

Το ζήτημα της μείωσης του αφορολόγητου στις 5.900 ευρώ αλλά και των περικοπών των συντάξεων με στόχο να εξοικονομηθούν συνολικά 3,6 δισεκ. ευρώ μπήκε χθες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών.

Σύμφωνα με τα Νέα, στο στόχαστρο μπαίνουν χαμηλόμισθοι και αγρότες με χαμηλά εισοδήματα της τάξεως των 420 ευρώ τον μήνα αλλά και συνταξιούχοι με μηνιαίες αποδοχές άνω των 600 ευρώ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι αναμένεται η τεχνική επεξεργασία που θα κρίνει αν τα μέτρα είναι επαρκή ή θα χρειαστεί οι περικοπές να είναι υψηλότερες.  Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ελπίζει σε μείωση του 2%.

Οι δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ζητούν από την κυβέρνηση μείωση του αφορολογήτου στα 5.900 ευρώ από το 2019 με στόχο εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς όχι σταδιακά αλλά άμεσα.

Επίσης με τον ίδιο τρόπο ζητούνται οι περικοπές στις συντάξεις από το 2020, με στόχο την εξοικονόμηση 1,8 δισεκ. ευρώ.

Οι πληροφορίες των Νέων αναφέρουν ότι πέραν της μείωσης του αφορολογήτου στα 5.900 ευρώ, οι δανειστές ζητούν μείωση των ανώτατων συντελεστών φορολογίας εισοδήματος (σήμερα 45% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ και 37% για το κλιμάκιο εισοδήματος από 30.001 έως 40.000 ευρώ) αλλά και του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων (29%).

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, σύμφωνα με πληροφορίες, έναν χαμηλότερο πρώτο συντελεστή για τη φορολόγηση και όχι διατήρηση του σημερινού που είναι στο 22%. 

Οικονομία
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ