Τσαβούσογλου: Κακομαθημένο παιδί ο Κοτζιάς - Ας μην δοκιμάζει την υπομονή μας η Ελλάδα

Τσαβούσογλου: Κακομαθημένο παιδί ο Κοτζιάς - Ας μην δοκιμάζει την υπομονή μας η Ελλάδα Facebook Twitter
3

Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων για τα Ίμια και την απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Μελβούτ Τσαβούσογλου προχώρησε σήμερα σε νέες δηλώσεις χαρακτηρίζοντας «κακομαθημένο παιδί» τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, και καλώντας την Ελλάδα να μη δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας.

Ειδικότερα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να επιτρέπει σε ένα «κακομαθημένο παιδί» να ρίχνει σκιά στις σχέσεις των δύο λαών, χαρακτηρίζοντας «προκλητικές» τις δηλώσεις του Ν. Κοτζιά.

«Δεν υπάρχει ανάγκη να κάνουμε επίδειξη δύναμης. Οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός όταν έρθει η στιγμή. Ας το πουν αυτό στο κακομαθημένο παιδί», τόνισε και κατέληξε: «ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας».

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Τσαβούσογλου είχε απαντήσει σε προηγούμενη δήλωση του Νίκου Κοτζιά σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια, τονίζοντας πως «αν το καθήκον του τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει». Απαντώντας με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τόνιζε, μεταξύ άλλων, πως «όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί».

Σημειώνεται πως τις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου σχολίασε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «άμα θέλουνε, ας πατήσουν (στα Ίμια). Να δω πως θα φύγουν μετά...».

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ