ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΗΠΑ: 35 ειδικοί στη ψυχική υγεία προειδοποιούν πως ο Τραμπ είναι συναισθηματικά ασταθής

ΗΠΑ: 35 ειδικοί στη ψυχική υγεία προειδοποιούν πως ο Τραμπ είναι συναισθηματικά ασταθής Facebook Twitter
13

Τριάντα πέντε ψυχίατροι, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, σε κοινή, ανοιχτή επιστολή τους στην εφημερίδα New York Times, προειδοποιούν για τη «σοβαρή συναισθηματική αστάθεια» του Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι είναι ανίκανος για πρόεδρος.

«Πιστεύουμε ότι η σοβαρή συναισθηματική αστάθεια που καταδεικνύεται από τις ομιλίες και τις ενέργειες του κυρίου Τραμπ τον καθιστά ανίκανο για να υπηρετήσει με ασφάλεια ως πρόεδρος», τονίζουν, μεταξύ άλλων, οι ειδικοί στην ψυχική υγεία.

Όπως εξηγούν, «τα λόγια και οι πράξεις του κ. Τραμπ καταδεικνύουν μία ανικανότητα να ανεχθεί απόψεις διαφορετικές από τη δική του, που οδηγεί σε οργισμένες αντιδράσεις. Τα λόγια του και η συμπεριφορά του δείχνουν βαθιά αδυναμία ενσυναίσθησης. Άτομα με αυτά τα χαρακτηριστικά στρεβλώνουν την πραγματικότητα για να ταιριάξει στη δική τους ψυχολογική κατάσταση, ενώ επιτίθενται σε γεγονότα και σε εκείνους που τα μεταφέρουν (δημοσιογράφους, επιστήμονες). Σε έναν ισχυρό ηγέτη, αυτές οι επιθέσεις είναι πιθανόν να αυξηθούν, ώστε ο προσωπικός του μύθος για μεγαλείο να επιβεβαιωθεί».

Επίσης, αναγνωρίζουν στην επιστολή τους πως δεν είναι συνηθισμένο για άτομα στον δικό τους τομέα να τοποθετούνται δημόσια σχετικά με την υγεία ενός δημόσιου προσώπου. Το 1973, η Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση απαγόρευσε στα μέλη της να κάνουν εικασίες για τη ψυχική υγεία ατόμων που δεν έχουν εξετάσει προσωπικά.

Όπως επισημαίνει το Business Insider, η Ψυχιατρική Ένωση υιοθέτησε αυτόν τον κανόνα εν μέρει ως αντίδραση για ορισμένους ψυχιάτρους που είχαν κάνει απερίσκεπτες δηλώσεις για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία το 1964, Μπάρι Γκολντγουότερ. Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν ωστόσο ότι ο κανόνας αυτός βασίζεται σε ένα παλιό πρότυπο αξιολόγησης της ψυχικής υγείας κάποιου.

Οι 35 ειδικοί, που υπογράφουν την επιστολή, σημειώνουν ότι «αυτή η σιωπή έχει οδηγήσει στην αποτυχία να προσφέρουμε την εμπειρία μας σε δημοσιογράφους που ανησυχούν και σε μέλη του Κογκρέσου σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Φοβόμαστε ότι διακυβεύονται πολλά για να παραμένουμε σιωπηλοί».

Την επιστολή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο Lance Dodes, συνταξιούχος καθηγητής ψυχιατρικής στην ιατρική σχολή του Χάρβαρντ, και ο Joseph Schachter, πρώην πρόεδρος της επιτροπής ερευνητικών προτάσεων Διεθνή Ένωση Ψυχαναλυτών.

Διεθνή
13

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ