Το Μαξίμου εκτιμά πως θα γίνει παρέμβαση Μέρκελ γιατί η Καγκελάριος θέλει να κλείσει το θέμα πριν τις εκλογές

Το Μαξίμου εκτιμά πως θα γίνει παρέμβαση Μέρκελ γιατί η Καγκελάριος θέλει να κλείσει το θέμα πριν τις εκλογές Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
4

Σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την Γερμανίδα Καγκελάριο να περιορίσει τον Σόιμπλε. Λίγο αργότερα, μέσω κυβερνητικής πηγής υπήρξε και μια πρόβλεψη για παρέμβαση στις αδιέξοδες διαπραγματεύσεις.

Την εκτίμηση ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος κάποια στιγμή θα παρέμβει, καθώς δεν θα επιθυμούσε να πάει στις εκλογές με το ελληνικό ζήτημα σε εκκρεμότητα, εξέφρασε ανώτατη κυβερνητική πηγή, στο περιθώριο των εργασιών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θέλει η 'Ανγκελα Μέρκελ να πάει στις γερμανικές εκλογές με το ελληνικό ζήτημα ανοιχτό; Δεν θέλει. Κάποια στιγμή θα παρέμβει» είπε χαρακτηριστικά, στο ερώτημα εάν υπάρχει αισιοδοξία ότι, παρά τις έως τώρα αποκλίσεις, θα υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης.


Αναφορικά με τις αποκλίσεις μεταξύ των διαφόρων πλευρών των θεσμών, η ίδια πηγή επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει ίδια βάση για την διαπραγμάτευση και στο ΔΝΤ να αναθεωρήσουν τις εκτιμήσεις τους. Υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις, ανέφερε, αλλά δεν υπάρχει ακόμη θέμα επιστροφής των κλιμακίων.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 200 ΒΕΛΓΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM