Το Μαξίμου εκτιμά πως θα γίνει παρέμβαση Μέρκελ γιατί η Καγκελάριος θέλει να κλείσει το θέμα πριν τις εκλογές

Το Μαξίμου εκτιμά πως θα γίνει παρέμβαση Μέρκελ γιατί η Καγκελάριος θέλει να κλείσει το θέμα πριν τις εκλογές Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
4

Σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την Γερμανίδα Καγκελάριο να περιορίσει τον Σόιμπλε. Λίγο αργότερα, μέσω κυβερνητικής πηγής υπήρξε και μια πρόβλεψη για παρέμβαση στις αδιέξοδες διαπραγματεύσεις.

Την εκτίμηση ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος κάποια στιγμή θα παρέμβει, καθώς δεν θα επιθυμούσε να πάει στις εκλογές με το ελληνικό ζήτημα σε εκκρεμότητα, εξέφρασε ανώτατη κυβερνητική πηγή, στο περιθώριο των εργασιών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θέλει η 'Ανγκελα Μέρκελ να πάει στις γερμανικές εκλογές με το ελληνικό ζήτημα ανοιχτό; Δεν θέλει. Κάποια στιγμή θα παρέμβει» είπε χαρακτηριστικά, στο ερώτημα εάν υπάρχει αισιοδοξία ότι, παρά τις έως τώρα αποκλίσεις, θα υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης.


Αναφορικά με τις αποκλίσεις μεταξύ των διαφόρων πλευρών των θεσμών, η ίδια πηγή επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει ίδια βάση για την διαπραγμάτευση και στο ΔΝΤ να αναθεωρήσουν τις εκτιμήσεις τους. Υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις, ανέφερε, αλλά δεν υπάρχει ακόμη θέμα επιστροφής των κλιμακίων.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM