O Tραμπ υπόσχεται πιο φτηνό τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

O Tραμπ υπόσχεται πιο φτηνό τείχος στα σύνορα με το Μεξικό Facebook Twitter
4

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα μειώσει "σημαντικά" το κόστος του τείχους που θέλει να κατασκευάσει στα σύνορα με το Μεξικό το οποίο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα στοιχίσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.


"Δεν έχω ακόμη ασχοληθεί με το σχέδιο ή τις διαπραγματεύσεις. Όταν θα το κάνω, όπως με το μαχητικό F-35 ή με το πρόγραμμα του Air Force Ones, η τιμή θα μειωθεί ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ!", έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος προβάλλοντας το επιχειρηματικό ταλέντο του, στο οποίο αποδίδει τη μείωση της τιμής των F-35 από την εταιρεία Lockheed Martin και των τριών νέων προεδρικών αεροσκαφών που θα κατασκευάσει η Boeing.

Η ανάρτηση αυτή έγινε με αφορμή τις πρόσφατες εκτιμήσεις ειδικών σύμφωνα με τους οποίους το τείχος κατά μήκος των συνόρων μπορεί να στοιχίσει πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο ίδιος ο Τραμπ υπολόγιζε ότι το τείχος θα στοιχίσει 8-12 δισεκατομμύρια ενώ τον περασμένο μήνα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιν έκανε λόγο για 15 δισεκ. δολάρια.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι θα φροντίσει να πληρώσει το Μεξικό για το τείχος, κάτι που η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έχει απορρίψει κατηγορηματικά.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Βίαιη απομάκρυνση βουλευτή από το βήμα της Κνεσέτ που κατήγγειλε «γενοκτονία στη Γάζα»

Διεθνή / Ισραήλ: Βίαιη απομάκρυνση βουλευτή από το βήμα της Κνεσέτ που κατήγγειλε «γενοκτονία στη Γάζα»

Σε ανάρτησή του μετά το επεισόδιο, ο Οντέχ υποστήριξε πως η απομάκρυνσή του δεν σχετίζεται με παραβίαση κανονισμού, αλλά με την πολιτική ουσία των δηλώσεών του
LIFO NEWSROOM
Fake news στον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ παρουσίασε εικόνες από το Κονγκό ως «απόδειξη γενοκτονίας λευκών» στη Νότια Αφρική

Διεθνή / Fake news στον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ παρουσίασε εικόνες από το Κονγκό ως «απόδειξη γενοκτονίας λευκών» στη Νότια Αφρική

Το υλικό που παρουσίασε στον πρόεδρο Ραμαφόσα περιείχε φωτογραφίες από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και ψευδείς ισχυρισμούς για νεκροταφεία λευκών αγροτών
LIFO NEWSROOM