O Tραμπ υπόσχεται πιο φτηνό τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

O Tραμπ υπόσχεται πιο φτηνό τείχος στα σύνορα με το Μεξικό Facebook Twitter
4

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα μειώσει "σημαντικά" το κόστος του τείχους που θέλει να κατασκευάσει στα σύνορα με το Μεξικό το οποίο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα στοιχίσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.


"Δεν έχω ακόμη ασχοληθεί με το σχέδιο ή τις διαπραγματεύσεις. Όταν θα το κάνω, όπως με το μαχητικό F-35 ή με το πρόγραμμα του Air Force Ones, η τιμή θα μειωθεί ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ!", έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος προβάλλοντας το επιχειρηματικό ταλέντο του, στο οποίο αποδίδει τη μείωση της τιμής των F-35 από την εταιρεία Lockheed Martin και των τριών νέων προεδρικών αεροσκαφών που θα κατασκευάσει η Boeing.

Η ανάρτηση αυτή έγινε με αφορμή τις πρόσφατες εκτιμήσεις ειδικών σύμφωνα με τους οποίους το τείχος κατά μήκος των συνόρων μπορεί να στοιχίσει πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο ίδιος ο Τραμπ υπολόγιζε ότι το τείχος θα στοιχίσει 8-12 δισεκατομμύρια ενώ τον περασμένο μήνα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιν έκανε λόγο για 15 δισεκ. δολάρια.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι θα φροντίσει να πληρώσει το Μεξικό για το τείχος, κάτι που η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έχει απορρίψει κατηγορηματικά.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM