Το Κατάρ ξοδεύει 467 εκατ. ευρώ την εβδομάδα για το Μουντιάλ 2022

Το Κατάρ ξοδεύει 467 εκατ. ευρώ την εβδομάδα για το Μουντιάλ 2022 Facebook Twitter
1

Το Κατάρ ξοδεύει 500 εκατ. δολάρια ή διαφορετικά 467 εκατ. ευρώ την εβδομάδα για το Μουντιάλ του 2022, χρήματα που δίνονται, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική ιστοδελίδα calcioefibnanza, προκειμένου να δείξει στη διεθνή κοινότητα του ποδοσφαίρου σε πέντε χρόνια, ότι έκανε τη σωστή επιλογή.

O υπουργός Οικονομικών του Κατάρ , Αλ Σαρίφ -Αλ Εμαντί, ο οποίος δημοσίευσε αυτά τα στοιχεία, πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ρυθμός αυτής της δαπάνης θα μπορούσε να συνεχιστεί για τα επόμενα τρία, τέσσερα χρόνια.

Τα έξοδα σίγουρα δεν αφορούν μόνο γήπεδα, αλλά και όλα όσα περιστρέφονται γύρω από την διοργάνωση του Μουντιάλ, όπως έργα σε αυτοκινητόδρομους, σιδηρόδρομους, λιμάνια, αεροδρόμια και νοσοκομεία φυσικά. Έχει αρθεί εν μέρει η επιδότηση για τη βενζίνη και η κυβέρνηση ανέβαλε επίσης κάποια κατασκευαστικά έργα. Υπάρχει επίσης ένα σχέδιο για την εισαγωγή ενός φόρου προστιθέμενης αξίας στις αρχές του επόμενου έτους, που θα μπορούσε να αναβληθεί για το 2019.

«Το 90% των συμβάσεων για το 2022 έχουν ήδη ανατεθεί», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών. «Προσπαθούμε να τελειώσουν τα πάντα στην ώρα τους: δεν θέλουμε οι άνθρωποι να αρχίσουν να φτάσουν στη χώρα μας, ενώ εμείς ακόμα να φτιάχνουμε ακόμα τους τοίχους».

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες οι επιθεωρητές της «Building and Wood Workers International» μια διεθνή ένωση εργαζομένων, έκανε επίσκεψη, σε ένα από τα εργοτάξια, όπου πριν από ένα χρόνο πέθανε ένας εργαζόμενος από το Νεπάλ. «Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους εργαζόμενους για τις συνθήκες διαβίωσης και την εργασία τους», δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ LGBTQI+ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Τουρκία: Σε δίκη στελέχη οργάνωσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - Κατηγορούνται για «ανηθικότητα»

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποτελεί συχνά στόχο των αρχών, οι οποίες την κατηγορούν για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM