Guardian: Στις Βρυξέλλες ο Τσακαλώτος - Έτοιμος να κάνει τον «μεγάλο συμβιβασμό»

Guardian: Στις Βρυξέλλες ο Τσακαλώτος - Έτοιμος να κάνει τον «μεγάλο συμβιβασμό» Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
3

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, που θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα Guardian. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε στη βελγική πρωτεύουσα «σε μία τελευταία προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που, για μία ακόμα φορά, έχει αναζωπυρώσει τους φόβους για μία νέα ελληνική κρίση - και αδυναμία πληρωμής μέχρι το καλοκαίρι».

Η αρθρογράφος Helena Smith, τονίζει πως «είναι έντονη η φημολογία ότι ο απόφοιτος της Οξφόρδης Τσακαλώτος είναι έτοιμος να κάνει αυτό που τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης περιέγραφαν σήμερα το πρωί ως τον "μεγάλο συμβιβασμό", προκειμένου να εξασφαλίσει μία "τεχνική" συμφωνία με τους δανειστές, πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου».


Όπως αναφέρει η Guardian, αν υπάρξει συμφωνία, οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, με την ελπίδα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος, η οποία είναι το επίκεντρο του αδιεξόδου.


Στον Ευκλείδη Τσακαλώτο αναμένεται να παρουσιαστεί το απόγευμα από τους δανειστές, μία εναλλακτική δέσμη μέτρων, που θα μπορούσε να υπογράψει η κυβέρνηση εγκαίρως για μία συμφωνία, πριν ξεκινήσουν οι διάφορες εκλογές που έχουν προγραμματιστεί σε χώρες της Ευρώπης, επισημαίνει το άρθρο.

Στο μεταξύ, το Reuters μετέδωσε νωρίτερα πως η ενιαία πρόταση των θεσμών που θα παρουσιαστεί θα προβλέπει μεταρρυθμίσεις συνολικού ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες όμως θα γίνουν σε δύο δόσεις. Τα πρώτα μέτρα ύψους 1,8 δισ. θα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το 2018 και τα υπόλοιπα την περίοδο μετά το 2018. Όπως ανέφεραν ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο, τα μέτρα επικεντρώνονται στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Οικονομία
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΙΜΕΣ ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΕΛΙ

Οικονομία / Ιστορικό άλμα στις τιμές του πετρελαίου: «Αν αντέχετε πάνω από τα $200 το βαρέλι, συνεχίστε αυτό το παιχνίδι»

Η τιμή του πετρελαίου έφτασε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2022, όταν είχε επίσης, αυξηθεί θεαματικά, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM
«Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Οικονομία / «Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― Πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης, υποκύπτοντας στο βάρος της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και του αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του 5,75%, κλείνοντας στις 2.074,42 μονάδες.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΡΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σενάρια με έκτακτα μέτρα τύπου «Pass» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Όλα θα κριθούν από την πορεία της τιμής του πετρελαίου Brent, η οποία αν σκαρφαλώσει και παραμείνει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι για 30 ημέρες, θα πυροδοτήσει νέο ισχυρό κύμα ακρίβειας στην ελληνική οικονομία
THE LIFO TEAM