Νέα τουρκική πρόκληση: Η Άγκυρα έβγαλε στο Αιγαίο το ωκεανογραφικό σκάφος «Τσεσμέ»

Νέα τουρκική πρόκληση: Η Άγκυρα έβγαλε στο Αιγαίο το ωκεανογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» Facebook Twitter
1

Ένα νέο επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στο πλαίσιο της κλιμακούμενης έντασης που επιχειρείται στο Αιγαίο από την τουρκική πλευρά.

Δημοσίευμα της «Καθημερινής» αναφέρει πως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» ξεκίνησε έρευνες στο κεντρικό Αιγαίο, σύμφωνα με NAVTEX που εκδόθηκε από την Υδρογραφική Υπηρεσία Σμύρνης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την εν λόγω NAVTEX, (υπ' αριθμόν 181/17), το ωκεανογραφικό σκάφος ερευνών «Τσεσμέ» εξουσιοδοτείται για διεξαγωγή ερευνών σε δύο εκτεταμένες θαλάσσιες περιοχές στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Ως πρώτος χώρος κίνησης του «Τσεσμέ» –το οποίο βγήκε στο Αιγαίο το βράδυ– έχει οριοθετηθεί η περιοχή ανάμεσα σε Σκύρο και Ψαρά και βορειότερα μεταξύ Αγίου Ευστρατίου - Λέσβου και παρακείμενων τουρκικών ακτών.

Ως δεύτερος χώρος οριοθετείται η περιοχή ανατολικά της Άνδρου και της Τήνου στην καρδιά του Αιγαίου.

Όπως αναφέρει η τουρκική NAVTEX, το «Τσεσμέ» θα επιχειρεί στις δύο συγκεκριμένες περιοχές «μέχρι νεωτέρας» ειδοποίησης, με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητές του.

Πηγή: Καθημερινή

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ελλάδα / Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις και καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις εκσυγχρονισμού, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

Ελλάδα / Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

«Οι εκπρόσωποι της Hellenic Train δήλωσαν πως η εταιρεία στα πλαίσια της 'αναδιοργάνωσής της' επιλέγει να απολύει όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΕΠΕ
LIFO NEWSROOM