Καθώς η οργή φουσκώνει, ο Τραμπ δηλώνει: Δεν στρέφομαι κατά των Μουσουλμάνων - Κάνω αυτό που έκανε και ο Ομπάμα

Καθώς η οργή φουσκώνει, ο Τραμπ δηλώνει: Δεν στρέφομαι κατά των Μουσουλμάνων - Κάνω αυτό που έκανε και ο Ομπάμα Facebook Twitter
(Getty Images)
5

Με το κύμα οργής και επικρίσεων να γιγαντώνεται ώρα με την ώρα, ο νέος αμερικανός Πρόεδρος προχώρησε απόψε σε μια υπερασπιστική δήλωση υπέρ του διατάγματος που τον έχει φέρει αντιμέτωπο με παγκόσμια κατακραυγή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως το διάταγμα που υπέγραψε και με το οποίο κλείνει τα σύνορα σε ορισμένους πρόσφυγες και πολίτες ξένων χωρών δεν έχει ως στόχο ειδικά τους Μουσουλμάνους.

«Η Αμερική είναι ένα υπερήφανο έθνος μεταναστών και θα συνεχίσουμε να δείχνουμε συμπόνια για εκείνους που εγκαταλείπουν την καταπίεση, αλλά θα το κάνουμε, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους πολίτες μας και τα σύνορα», αναφέρει η ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Λευκό Οίκο.

«Για να είναι τα πράγματα ξεκάθαρα, δεν πρόκειται για μία απαγόρευση κατά των μουσουλμάνων, όπως μεταδίδουν λανθασμένα τα Μέσα», αναφέρει ο Τραμπ. «Δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία, αφορά την τρομοκρατία και την ασφάλεια της χώρας μας».

«Η πολιτική μου είναι παρόμοια με αυτό που έκανε ο Πρόεδρος Ομπάμα το 2011, όταν ο ίδιος απαγόρευσε θεωρήσεις εισόδου για τους πρόσφυγες από το Ιράκ για έξι μήνες», αναφέρει. [Στην πραγματικότητα βέβαια η απαγόρευση του Τραμπ είναι τελείως διαφορετική και πολύ μεγαλύτερη. Δεν περιλαμβάνει μόνο όλους τους πρόσφυγες, αλλά και πολίτες από συγκεκριμένες χώρες, βάσει της θρησκείας τους - ακόμα και πολίτες που έχουν πράσινη κάρτα ή/και βίζα.]

«Υπάρχουν πάνω από 40 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο που έχουν στην πλειοψηφία τους Μουσουλμάνους και που δεν επηρεάζονται από αυτό το μέτρο» αναφέρει ο Τραμπ. «Θα γίνει και πάλι χορήγηση θεωρήσεων σε όλες τις χώρες όταν θα είμαστε σίγουροι ότι έχουμε αναθεωρήσει και εφαρμόσει πιο ασφαλείς πολιτικές κατά τις επόμενες 90 ημέρες. Έχω τεράστια συμπόνοια για τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτή την τρομακτική ανθρωπιστική κρίση στη Συρία. Η πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι πάντα να προστατεύσω και να εξυπηρετήσω τη χώρα μας, αλλά και ως Πρόεδρος θα βρω τρόπους για να βοηθήσω όλους εκείνους που υποφέρουν», καταλήγει.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / ΗΠΑ: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ουάσινγκτον - Έως και 100.000 άνθρωποι ενδέχεται να εκκενώσουν τα σπίτια τους

Μετά από δύο ημέρες έντονων φαινομένων, η αμερικάνικη ΕΜΥ προειδοποιεί για 10 έως 20 εκατοστά βροχής - Ανησυχητική η κατάσταση στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM