Η ιστορία ενός νεαρού ηθοποιού που αποφάσισε να φιλοξενήσει την 89χρονη γειτόνισσά του για να περάσουν μαζί τις τελευταίες μέρες της

Η ιστορία ενός νεαρού ηθοποιού που αποφάσισε να φιλοξενήσει την 89χρονη γειτόνισσά του για να περάσουν μαζί τις τελευταίες μέρες της Facebook Twitter
4
Η ιστορία ενός νεαρού ηθοποιού που αποφάσισε να φιλοξενήσει την 89χρονη γειτόνισσά του για να περάσουν μαζί τις τελευταίες μέρες της Facebook Twitter

H γλυκόπικρη ιστορία ενός νεαρού ηθοποιού του Χόλιγουντ και μια 89χρονης έχει συγκινήσει πολλούς αφότου έγινε γνωστή μέσα από δημοσιεύματα και εκπομπές.


Ο 31χρονος Chris Salvatore συναντήθηκε με την Norma Cook όταν μετακόμισε δίπλα από το διαμέρισμά της πριν από τέσσερα χρόνια.


Το περασμένο έτος, η υγεία της Cook επιδεινώθηκε καθώς αρνήθηκε να συνεχίσει τη θεραπεία για τη λευχαιμία με την οποία διαγνώστηκε. Δεδομένου ότι δεν έχει οικογένεια και συγγενείς στην πολιτεία, ο Salvatore την κάλεσε να μετακομίσει στο σπίτι του για να μην καταλήξει να περάσει τις τελευταίες μέρες της ζωής της σε κάποιο γηροκομείο.

«Ήθελα να της κάνω δώρο μερικές ευχάριστες στιγμές στους τελευταίους μήνες της», λέει ο Salvatore.

Η ιστορία ενός νεαρού ηθοποιού που αποφάσισε να φιλοξενήσει την 89χρονη γειτόνισσά του για να περάσουν μαζί τις τελευταίες μέρες της Facebook Twitter

Στο κείμενο του στο Go Fund Me, ο Salvatore γράφει ότι συνάντησε πρώτη φορά την μοναχική, αλλά «αυθάδη» και «γεμάτη ζωή» γειτόνισσά  του πριν από τέσσερα χρόνια. Αναφέρει πως συχνά τον χαιρετούσε από το παράθυρο της κουζίνας της και πως τελικά αποφάσισε μια μέρα να πάει και να χτυπήσει την πόρτα της για να τη γνωρίσει από κοντά.


«Μου πρόσφερε ένα ποτήρι σαμπάνια - το αγαπημένο ποτό της - και καθίσαμε και μιλήσαμε. Όταν η Norma ήταν νέα είχε πολλούς φίλους που ήταν ομοφυλόφιλοι και ο δεσμός φιλίας που αναπτύξαμε της έδωσε πάλι αυτό το συναίσθημα ασφάλειας και γαλήνης που είχε και παλιά με τους φίλους της», αναφέρει ο 31χρονος. Η Cook λέει πως ο Salvatore είναι πλέον ο εγγονός που δεν απέκτησε ποτέ.

Στο hashtag #MyNeighborNorma υπάρχουν πολλές φωτογραφίες που καταγράφουν τη σχέση τους μέσα από ωραίες και δύσκολες στιγμές. Η Norma δεν υπήρξε ποτέ ευκατάστατη και τα τελευταία χρόνια όλες οι οικονομίες της θυσιάστηκαν για τις θεραπείες και τη νοσηλεία της.

Η ιστορία ενός νεαρού ηθοποιού που αποφάσισε να φιλοξενήσει την 89χρονη γειτόνισσά του για να περάσουν μαζί τις τελευταίες μέρες της Facebook Twitter

Κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης νοσηλείας της, οι γιατροί είπαν ότι δεν θα είναι πλέον σε θέση να ζει μόνη της εκτός αν είχε 24ωρη φροντίδα, κάτι που δεν μπορούσε η ίδια να πληρώσει. Έτσι ο Salvatore δημιούργησε την καμπάνια στο Go Fund Me. Τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να καλύψει όλα τα έξοδά της για το διάστημα αυτό.

«Η μόνη άλλη επιλογή ήταν να πάει σε γηροκομείο. Απλά δεν μπορούσα να το κάνω αυτό σε κάποια που είναι σαν τη δική μου γιαγιά », είπε ο νεαρός ηθοποιός που πριν από λίγο καιρό μετέφερε όλα τα πράγματα της Norma στο σπίτι του. Οι γιατροί είχαν πει πως θα ήταν θαύμα αν η Norma κατάφερνε να ζήσει μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, αλλά ο Salavatore ισχυρίζεται πως μοιάζει σα κάθε μέρα να είναι καλύτερα.

Back together at last! Celebrating Norma's homecoming! ?#myneighbornorma ????

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Chris Salvatore (@chrissalvatore) στις


Ξοδεύουν το χρόνο τους μαγειρεύοντας, παρακολουθώντας τις ειδήσεις και καμιά φορά απολαμβάνουν μαζί λίγη σαμπάνια, την αγαπημένη συνήθεια της Norma. O Salvatore λέει ότι ελπίζει η ιστορία τους θα εμπνεύσει άλλους ανθρώπους να προσεγγίσουν τους γείτονές τους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. «Θέλω να εμπνευστούν για να είναι πιο ευγενικοί με τους ξένους τους γείτονές τους και ανθρώπους με τους οποίους φαινομενικά έχουν μεγάλες διαφορές».

«Η Norma μου δίδαξε ότι η καλοσύνη είναι θεραπευτική και πως πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι σε αυτόν τον πλανήτη μαζί. Όταν κανείς δώσει φως σε κάποιον άλλο, φωτίζει και τη δική του διαδρομή», αναφέρει.

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM