Χιλιάδες διαδηλωτές κατά των αμβλώσεων συγκεντρώνονται στην Ουάσινγκτον για την 44η ετήσια "Πορεία για τη Ζωή"

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά των αμβλώσεων συγκεντρώνονται στην Ουάσινγκτον για την 44η ετήσια "Πορεία για τη Ζωή" Facebook Twitter
3

Ακτιβιστές που τάσσονται κατά των αμβλώσεων συγκεντρώνονται σήμερα στην Ουάσινγκτον για την 44η «Πορεία για τη Ζωή», ενθαρρυμένοι από τη δέσμευση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει περιορισμούς στις εκτρώσεις αλλά και την πρόθεση του αντιπροέδρου Μάικ Πενς να απευθύνει χαιρετισμό στους διαδηλωτές.


Οι οργανωτές εκτιμούν ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα συρρεύσουν στο Εθνικό Πάρκο για την πορεία η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο σε ημερομηνία κοντά στην επέτειο από την απόφαση που είχε λάβει το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ το 1973, όταν νομιμοποίησε τις αμβλώσεις.


Ο αντιπρόεδρος Πενς, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του κινήματος κατά των αμβλώσεων τα τελευταία χρόνια, θα είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος που θα μιλήσει στους συγκεντρωμένους. Την εποχή που ήταν κυβερνήτης της Ιντιάνα ο Πενς είχε υπογράψει κάποιους από τους σκληρότερους νόμους κατά των αμβλώσεων στη χώρα.


Ομιλητές στη συγκέντρωση θα είναι επίσης η σύμβουλος του προέδρου Τραμπ Κέλιαν Κόνγουεϊ, ο καρδινάλιος της Νέας Υόρκης Τίμοθι Ντόλαν και πολλοί Ρεπουμπλικανοί βουλευτές και γερουσιαστές.


Οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν πορεία από το Εθνικό Πάρκο μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο.


Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι η απόφαση με την οποία επιτράπηκαν οι αμβλώσεις θα πρέπει να ανατραπεί και έχει δεσμευτεί να διορίσει στο Ανώτατο Δικαστήριο (στη θέση του Άντονιν Σκάλια που πέθανε πέρσι) έναν δικαστή πολέμιο των αμβλώσεων. Σχεδιάζει επίσης να διακόψει τη χρηματοδότηση της Planned Parenthood η οποία έχει προκαλέσει την οργή πολλών Ρεπουμπλικανών γιατί, πέραν τον άλλων υπηρεσιών που προσφέρει στις γυναίκες, κάνει και αμβλώσεις.


Κατά εκτιμήσεις του Αμερικανού προέδρου, στη σημερινή πορεία μπορεί να συγκεντρωθεί πλήθος "300, 400, 500, 600.000 ανθρώπων".
Η διαδήλωση αυτή γίνεται σε μια περίοδο που ο αριθμός των αμβλώσεων που πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σαράντα χρόνια. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γκουτμάχερ, μια οργάνωση που ασχολείται με την αναπαραγωγική υγεία, το 2013 καταγράφηκαν λιγότερες από 1 εκατομμύριο αμβλώσεις, για πρώτη φορά από το 1975. Η μείωση αυτή μπορεί να οφείλεται στη βελτίωση των μέσων αντισύλληψης αλλά και στην εφαρμογή νόμων για τον περιορισμό των αμβλώσεων.


Μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Pew έδειξε πέρσι ότι σχεδόν 6 στους 10 Αμερικανούς (ποσοστό 57%) πιστεύουν ότι η άμβλωση θα πρέπει να είναι νόμιμη σε όλες ή στις περισσότερες περιπτώσεις.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν απευθύνονται στους Αμερικανούς ψηφοφόρους με ανοιχτή επιστολή

«Ο αμερικανικός λαός δεν γνωρίζει πολλά για αρκετές από τις εξελίξεις. Πιστεύουμε ότι αν γνώριζε περισσότερα, θα σκεφτόταν διαφορετικά και θα έπαιρνε άλλες αποφάσεις», είπε ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης
THE LIFO TEAM
HAYDEN PANETTIERE ΠΡΩΗΝ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΡΗ

Διεθνή / Hayden Panettiere: Ο πρώην αρραβωνιαστικός της ζητά την προσωρινή διαχείριση της περιουσίας της για λογαριασμό της κόρης τους

Ο 50χρονος Wladimir Klitschko κατέθεσε αίτημα για προσωρινή διαχείριση της περιουσίας για λογαριασμό της Κάγια, η οποία είναι η μοναδική δικαιούχος της περιουσίας της Hayden Panettiere
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΙΕΣΗ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Γαλλία: Κορυφώνονται οι μαθητικές διαμαρτυρίες και η απεργία στον δημόσιο τομέα - Αυξημένη η πίεση στον Μακρόν

Εντείνονται οι μαθητικές διαμαρτυρίες, με φωτιά σε κάδους έξω από σχολείο, συγκρούσεις αστυνομικών και μαθητών, καθώς και απεργία στον δημόσιο τομέα, με αφορμή τις προγραμματισμένες περικοπές στον προϋπολογισμό
THE LIFO TEAM