Παιδοφιλία και Θανατική Ποινή****

Παιδοφιλία και Θανατική Ποινή**** Facebook Twitter
13

Επειδή λόγω της επικαιρότητας ακούγονται πάρα πολλά για τη θανατική ποινή και τα βασανιστήρια που ο "λαός" απαιτεί να γίνουν σε παιδόφιλους για να νιώσει "δικαιοσύνη", θα ήθελα να παραθέσω ένα απόσπασμα από σύντομη βιογραφία του Pedro Lopez, ενός εκ των πιο ξακουστών και φρικαλαίων παιδόφιλων στη σύγχρονη ιστορία με 300+ θύματα, όλα τους μικρά παιδιά.

.............López's father, who was a member of the Colombian Conservative Party, was killed during La Violencia on April 4, 1948. According to López, his mother, who was a prostitute with thirteen children, caught him fondling his younger sister in 1957, when he was eight years old, and evicted him from the family home. He was then picked up by a man, taken to a deserted house and repeatedly sodomized. At age twelve, he was taken in by an American family and enrolled in a school for orphans. He ran away because he was allegedly molested by a male teacher. At 18, he stole cars for a living and sold the cars to local chop shops. These actions led him to get caught by authorities later on in his life. During his incarceration he claims that he was brutally gang-raped in prison and that he hunted down his rapists and killed them all while still incarcerated.....................

(πηγή: wikipedia)

Έχει ενδιαφέρον για όποιον το ψάξει το θέμα να διαβάσει τα προφίλ των πιο στιγνών serial killers και παιδόφιλων της ιστορίας αφού θα βρει πολλές ύποπτες ομοιότητες.

Αντί να προσπαθούμε να εξαντλήσουμε όλη τη φρίκη του ανθρωπίνου είδους σε αρρώστους, καλύτερα θα ήταν να αφοσιωθούμε στην πρόληψη, την κοινωνική πρόνοια, την ισορροπία και τη δικαιοσύνη έτσι ώστε να αποφεύγονται μελλοντικά τέτοια εγκλήματα.

Τώρα θα μου πουν οι περισσότεροι και τι έγινε που είχε τέτοιο παρελθόν, αυτό δε δικαιολογεί τα 300+ παιδιά που βίασε και σκότωσε. Επίσης πολλοί θα πουν ότι αυτό δεν έχει σχέση με τους Έλληνες παιδόφιλους αφού δεν πέρασαν όλοι τέτοια παιδικά χρόνια κτλ. Επίσης θα ακούσω το κλασσικό, κάνε παιδί και θα δεις αν σου το βιάσουν πως θα αντιδράσεις και άλλα παρόμοια και απολύτως κατανοητά μεν, προβλέψιμα δε σχόλια.

Σε καμία περίπτωση δε θέλω να δικαιολογήσω τις πράξεις καθενός ούτε να ερμηνεύσω την τρέλα του, όπως και δεν μπορώ να γνωρίζω τι έγινε στην παιδική του ηλικία. Για αυτό που είμαι σίγουρος όμως είναι ότι όσο πιο τρελό και ειδεχθές φαίνεται ένα έγκλημα σύμφωνα με τα εκάστοτε κριτήρια της κοινωνίας, τόσο πιο προβληματικός ψυχολογικά ίσως και βιολογικά είναι ο εγκληματίας.

Επειδή δε θέλω να καταλήξουμε σε θανατική ποινή για όλους τους ψυχικά ασθενείς, για τους ανθρώπους δίχως ενσυναίσθηση (οι οποίοι είναι περισσότεροι από όσους φαντάζεστε και ζουν ανάμεσα μας χωρίς να έχουν καν διαγνωστεί), για τους κοινωνικά παραγκωνισμένους και ημιάγριους αμόρφωτους συνανθρώπους μας (που είναι επίσης πάρα πολλοί), και γενικά για τους αρρώστους (αυτοί και αν είναι), θα πω το εξής: Ας έχουμε όλοι μια πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση σε ότι δεν καταλαβαίνουμε και ας αφήσουμε στο παρελθόν τα μεσαιωνικά ήθη και έθιμα γιατί μόνο αυτό μας λείπει για να πιάσουμε πάτο σαν κοινωνία. Αντί να προσπαθούμε να εξαντλήσουμε όλη τη φρίκη του ανθρωπίνου είδους σε αρρώστους, καλύτερα θα ήταν να αφοσιωθούμε στην πρόληψη, την κοινωνική πρόνοια, την ισορροπία και τη δικαιοσύνη έτσι ώστε να αποφεύγονται μελλοντικά τέτοια εγκλήματα.

Υ.Σ. Να κάνω μια bonus ιστορική αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν μας και να θυμίσω ότι οι πρόγονοι μας 2 και 3 γενιές πριν (προ-παπόυδες μας) δεν έκαναν ακριβώς συναινετικό σεξ με τις 12αχρονες συζύγους τους τις οποίες ξεφορτώνονταν οι πατεράδες τους έναντι αδράς αμοιβής στον παιδόφιλο με τα σημερινά δεδομένα μεσήλικα γαμπρό που "ζωγράφιζε" πάνω στο κορμάκι τους. Από αυτές τις "ισορροπημένες" σχέσεις βγήκαν οι περισσότεροι παπούδες μας οπότε δε χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Ξέρεις, εμπεριέχουν ορθότητα όσο γράφεις και χρειάζεται να έχουμε στο νου μας ότι κανείς δεν γεννιέται εγκληματίας, βιαστής παιδεραστής διαφορετικά δε μπορούμε να προβούμε σε πρόληψη. Η σκέψη όμως πως κάποιος τοποθετεί αντικείμενα στον πρωκτό ενός βρέφους ή κάποιος άλλος φιλάει το αιδοίο ενός κοριτσιού 5-6 χρονών και εκείνο με απορία που μετατρέπεται σε τρόμο μένει παγωμένο γιατί δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει και γιατί μέχρι την στιγμή αυτή ξέρει πως το φιλί μόνο αγάπη εκδηλώνει….. Όταν το κάνω εικόνα απλά δε μπορώ!Και σκέφτομαι πως αυτό που κάνω εικόνα συμβαίνει στην πραγματικότητα και απέχει τόσο πολύ από αυτό που αποτυπώνεται σε ένα γραπτό κείμενο.
Πολύ καλά τα λες αλλά η παιδική ηλικία και τα όρια της είναι πολιτισμικό κατασκεύασμα...παλιά η κοινωνία δεν θεωρούσε παιδί την 13χρονη σε όλες τις εκφανσεις της ζωής της.Επομένως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε απολυτως τις εποχές...
Οπωσδηποτε η θανατικη ποινη ειναι κατι που δεν θα επρεπε να υπαρχει σημερα. Τετοιους εγκληματιες ομως τι τους κανεις; Ισοβια; Η εγκλεισμος σε ειδικο ψυχιατρικο καταστημα;Οσο για τους παπουδες μας, οκ, δεν ζουσαν το 18ο και τον 19ο αιωνα για ναχουν δωδεκαχρονες συζυγους. Επισης τοτε, που οι νυφες ηταν στα 12-14 (στην Ελλαδα και στα Βαλκανια γενικοτερα, δε μιλαμε για τις μουσουλμανικες χωρες γιατι ειχαν -και εχουν- αλλα εθιμα), οι γαμπροι ηταν 18-20.Μια θεια της μαμας μου απο τα Αγραφα της Θεσσαλιας ηταν 12 χρονια μεγαλυτερη απο τον αντρα της.
Δεν τα λες άσχημα. Όχι στην θανατική ποινή αλλά όχι στην ανθεκτικότητα. Όποιος δεν το έχει βιώσει δεν μπορεί να το καταλάβει. Το έχω βιώσει και δεν χρειάζεται να πλατιάσω. Συμφωνώ ότι όλα κάπου ξεκινούν.Αυτό δεν αναιρεί όμως το γεγονός ότι η ζημιά που γίνεται δεν διορθώνεται ποτέ.