Ο Νίκος Κοντοσταυλάκης πήρε μόλις δύο πρωτιές στα μεγαλυτερα διεθνη φεστιβαλ για αυτό το μαγευτικό 4K timelapse βίντεο της Ισλανδίας

2

Τον Οκτώβριο του 2015, μια ομάδα Ελλήνων φίλων έκανε ένα ταξίδι 15 ημερών με σκοπό να απαθανατίσουν το ακατέργαστο και μαγευτικό αυτό τοπίο. Στις αποσκευές της επιστροφής 40.000 εικόνες. Το αποτέλεσμα σας το παρουσιάζουμε σήμερα, στο βίντεο επάνω.

Σήμερα μάθαμε πως το συγκεκριμένο βίντεο κέρδισε δύο σημαντικές διακρίσεις, η μία από τα Los Angeles Independent Film Festival Awards και η άλλη από τα Hollywood International Independent Documentary Awards (Winner of "Best Time-Lapse" στα πρώτα, και Winner - Best of the Month στα δεύτερα).

Επίσης, η μουσική, που γράφτηκε απ' τον Έλληνα Zero Project βραβεύτηκε ως καλύτερο Μusic Score απ' τα Hollywood International Independent Documentary Awards.

Ο Νίκος Κοντοσταυλάκης έχει ταξιδέψει σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου την τελευταία δεκαετία, καταγράφοντας κάθε φορά τα τοπία κάτω από το προσωπικό του πρίσμα. Ο αγαπημένος του προορισμός είναι η Ισλανδία, την οποία κι έχει επισκεφτεί ήδη τρεις φορές, δηλώνοντας ότι είναι το πιο συναρπαστικό μέρος που έχει φωτογραφίσει.

Ο Νίκος Κοντοσταυλάκης πήρε μόλις δύο πρωτιές στα μεγαλυτερα διεθνη φεστιβαλ για αυτό το μαγευτικό 4K timelapse βίντεο της Ισλανδίας Facebook Twitter

Γνωστό ως το νησί των έντονων αντιθέσεων, της φωτιάς και του πάγου, η γη όπου ο σκοτεινός χειμώνας αντισταθμίζεται από τον μεταμεσονύκτιο ήλιο του καλοκαιριού, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον φωτογράφο παρά να ερωτευτεί την ακατέργαστη φυσική του ομορφιά. Είναι τέτοια η δύναμη της Ισλανδικής φύσης, που ένα απέραντο άδειο τοπίο μετατρέπεται σε μοναδικό φωτογραφικό κάδρο. Στο ταξίδι οι εικόνες αλλάζουν συνεχώς, εξελίσσοντας κάθε φορά τα έντονα συναισθήματα που δημιουργούνται. Ένας τεράστιος καταρράκτης, μία πετρωμένη «μορφή» στη θάλασσα, το βόρειο σέλας με τα μοναδικά του χρώματα και σχέδια και οι σχεδόν απόκοσμες παραλίες είναι λίγα από τα στοιχεία του απέραντου και συνταρακτικού τοπίου που απαθανάτισε.

Ο Νίκος Κοντοσταυλάκης πήρε μόλις δύο πρωτιές στα μεγαλυτερα διεθνη φεστιβαλ για αυτό το μαγευτικό 4K timelapse βίντεο της Ισλανδίας Facebook Twitter

Δυο εικόνες του Κοντοσταυλάκη από την Ισλανδία έχουν προκριθεί στην τελική φάση του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας στον κόσμο Sony World Photography Awards 2016 στην κατηγορία "Open Travel" και "Open Nature and Wildliife" - και επιλέχθηκαν από 230,103 εικόνες. 

  

  

Ο Νίκος Κοντοσταυλάκης γεννήθηκε στην Ζάκυνθο το 1983. Σπούδασε Μηχανολογία και έπειτα παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στην σχολή Focus της Αθήνας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. To 2010 διακρίθηκε με τον τίτλο «Young Greek Photographer» στο διεθνές φεστιβάλ APhf 2010. Τα έργα του εκτέθηκαν επίσης στον διακεκριμένο χώρο τέχνης, Agora Gallery, στη Νέα Υόρκη.

Οι φωτογραφίες του χαρακτηρίζονται από το βαθύ χρωματικό φάσμα, την ονειρική αίσθηση και την εστίαση στην λεπτομέρεια. Δεν έχουν σκοπό απλά την αποτύπωση της πραγματικότητας. Εκφράζουν περισσότερο το συναίσθημα που του δημιουργείται από την αγριότητα και την απροβλεψιμότητα της φύσης, καθώς και από το μυστήριο που απορρέει από τοπία και ανθρώπους.

Mικροπράγματα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια