Πολιτική θύελλα για την εμπλοκή Μουλόπουλου στον ΔΟΛ

Πολιτική θύελλα για την εμπλοκή Μουλόπουλου στον ΔΟΛ Facebook Twitter
19

Θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ανακοίνωση του ΔΟΛ που αναρτήθηκε στην ιστοδελίδα του "Βήματος" που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ' όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ. Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Η ανακοίνωση προκάλεσε αντιδράσεις καθώς ο Βασίλης Μουλόπουλος έχει διατελέσει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι σήμερα τουλάχιστον ήταν και πρόεδρος του Δ.Σ. της εφημερίδας "Αυγή".

Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα, με την οποία εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της κυβέρνησης. Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της. Η στάση της προς τους εκδότες: Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει.

Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της "Αυγής" στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Οργισμένη ανακοίνωση Βενιζέλου

Λίγο μετά την δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προχώρησε σε μια ανάρτηση με σκληρή γλώσσα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν οι κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς.

Η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ.

Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες».

ΔΗΜΑΡ: Oξύ πρόβλημα διαφάνειας και δημοκρατίας

H ΔΗΜΑΡ ανέφερε:«Τελικά ο νέος επενδυτής στον ΔΟΛ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ! Η προσπάθεια ελέγχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού αποτελεί ατόπημα καθώς δημιουργεί οξύ πρόβλημα διαφάνειας και δημοκρατίας καλλιεργώντας, συνθήκες διαπλοκής με ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα . Φαίνεται ότι οι ήττες από τα παιχνίδια στο πεδίο της ενημέρωσης δεν έγιναν κατανοητές. O tempora o mores!»

Θεοδωράκης: Προσοχή δεν είναι πλάκα

«Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ - Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ» αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

H απάντηση Μουλόπουλου

«Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων», δήλωσε ο Β. Μουλόπουλος μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με την αποδοχή της πρότασης του ΔΟΛ να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του οργανισμού.

TV & Media
19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM