Μαμά συγνώμη που ρίχτηκα στο αλκοόλ...

Μαμά συγνώμη που ρίχτηκα στο αλκοόλ... Facebook Twitter
11
Μαμά συγνώμη που ρίχτηκα στο αλκοόλ... Facebook Twitter
©Hicham Habchi


Μαμά συγνώμη που γύρισα πάλι μεθυσμένος σπίτι. Συγνώμη που πάλι έπρεπε να με μαζεύεις. Συγνώμη που άλλη μία φορά έπρεπε να καθαρίσεις τους εμετούς μου.

Μαμά συγνώμη που πάλι δεν κοιμήθηκες όλη νύχτα για να είσαι πλάι μου μήπως χρειαστώ κάτι. Μαμά... Συγνώμη που τελικά δεν κατάφερα να ξεφύγω από την παγίδα του αλκοόλ, παρόλο που με είχες προειδοποιήσει τόσες φορές. Όμορφη όμως η κατάντια του, γιατί με έκανε να ξεχνιέμαι, απαίσια γιατί με σκότωνε...

Μαμά σε αγαπάω ακόμα και τώρα που δεν βλέπω, που δεν αισθάνομαι το χέρι σου να χαϊδεύει τα μαλλιά μου, αλλά μέσα στη ζαλάδα μου μπορώ να νιώσω την αγάπη σου.

Παρόλο που μου έδωσες χαστούκι με το που με είδες στην εξώπορτα, με πήρες αμέσως αγκαλιά και έκλαιγες μαζί μου. Ο καθένας για διαφορετικό λόγο, αλλά ήσουν εκεί σαν κανέναν άλλον.

Μαμά συγνώμη, σε αγαπώ...

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Μαζί σου, Γιάννη, κι εγώ. Σου εύχομαι καλή δύναμη και κουράγιο και δέσμευση. Είμαι μια μάνα που βλέπει το παιδί της να το προσπαθεί χωρίς ψυχολογική βοήθεια. Και βλέπω πόση ενέργεια χάνει έτσι, με το να έχει βάλει σαν αστυνόμο τον μισό του εαυτό, να ελέγχει τον άλλο μισό να μην πιει. Πονάω να τον βλέπω να εξουθενώνεται σ' αυτή την προσπάθεια, να απογοητεύεται, να κυλάει και να ξανασηκώνεται και να μην μένει κουράγιο να χαρεί τα ταλέντα του. Όμως η ζωή είναι δική του. Καλή δύναμη και πάλι.
Έχεις δίκιο ότι αλλάζουμε μια κατάσταση για μας, απλά η θλίψη που είχε η μάνα μου μου άνοιξε τα μάτια στο ότι κατέστρεφα τον εαυτό μου και ότι πρέπει να σταματήσω αυτή την κακιά συνήθεια.